Highlights

Stock Price Target

 
Search
Recent Price Targets: [Sign In or Register (FREE) to view]
 
KLSE : SENDAI       EVERSENDAI CORPORATION BERHAD
Last Price Avg Target Price   Upside/Downside Price Call
0.51 0.90     +0.39 (76.47%)
* Average Target Price, Price Call and Upside/Downside are derived from Price Targets in the past 6 months.
** Price Targets are adjusted for Bonus Issue, Shares Split & Shares Consolidation (where applicable).
Date Open Price Target Price Upside/Downside Price Call Source News
01/12/2014 0.68 0.73 +0.05 (7.35%) HOLD RHB-OSK Price Target News
01/12/2014 0.68 0.58 -0.10 (14.71%) HOLD MIDF Price Target News
01/12/2014 0.68 0.67 -0.01 (1.47%) HOLD MAYBANK Price Target News
01/12/2014 0.68 0.60 -0.08 (11.76%) SELL KENANGA Price Target News
01/12/2014 0.68 0.72 +0.04 (5.88%) SELL HLG Price Target News
01/12/2014 0.68 0.93 +0.25 (36.76%) HOLD ALLIANCE Price Target News
09/09/2014 0.97 0.95 -0.02 (2.06%) SELL TA Price Target News
09/09/2014 0.97 0.99 +0.02 (2.06%) HOLD MIDF Price Target News
09/09/2014 0.97 0.98 +0.01 (1.03%) HOLD MAYBANK Price Target News
09/09/2014 0.97 1.11 +0.14 (14.43%) BUY KENANGA Price Target News
09/09/2014 0.97 0.93 -0.04 (4.12%) HOLD ALLIANCE Price Target News
29/08/2014 0.965 0.95 -0.015 (1.55%) SELL TA Price Target News
29/08/2014 0.965 0.99 +0.025 (2.59%) HOLD MIDF Price Target News
29/08/2014 0.965 0.98 +0.015 (1.55%) HOLD MAYBANK Price Target News
29/08/2014 0.965 1.11 +0.145 (15.03%) BUY KENANGA Price Target News
29/08/2014 0.965 1.01 +0.045 (4.66%) HOLD HLG Price Target News
29/08/2014 0.965 0.93 -0.035 (3.63%) HOLD ALLIANCE Price Target News
26/08/2014 1.04 1.14 +0.10 (9.62%) TRADING BUY MIDF Price Target News
26/08/2014 1.04 0.98 -0.06 (5.77%) HOLD MAYBANK Price Target News
26/08/2014 1.04 1.18 +0.14 (13.46%) BUY KENANGA Price Target News
26/08/2014 1.04 1.01 -0.03 (2.88%) HOLD HLG Price Target News
26/08/2014 1.04 1.05 +0.01 (0.96%) HOLD ALLIANCE Price Target News
02/07/2014 0.955 1.18 +0.225 (23.56%) BUY KENANGA Price Target News


Price Target Research Article/News (past 6 months)
01/12/2014  RHB-OSK Eversendai Corp - No Turnaround Yet In 3Q14
01/12/2014  MIDF Another sluggish earnings performance
01/12/2014  MAYBANK Eversendai - Awaiting signs of improvement
01/12/2014  KENANGA Eversendai Corporation - Below Expectations
01/12/2014  HLG Eversendai - Growing pains not going away
01/12/2014  ALLIANCE Another bad quarter (ceasing coverage)
09/09/2014  TA SENDAI - Secured Another Oil & Gas contract
09/09/2014  MIDF SENDAI - Awarded RM72 2m local jobs
09/09/2014  MAYBANK Eversendai Corp - Maiden gas terminal project
09/09/2014  KENANGA Eversendai Corporation - Secured Maiden O&G Contract
09/09/2014  ALLIANCE SENDAI - Maiden gas terminal contract
29/08/2014  TA SENDAI - Margin depressed further
29/08/2014  MIDF Eversendai - Earnings dragged by higher operational expenses
29/08/2014  MAYBANK Eversendai Corp - Awaiting earnings recovery
29/08/2014  KENANGA Eversendai Corporation - Looking Forward to FY15
29/08/2014  HLG EVERSENDAI - Expect Better 2H
29/08/2014  ALLIANCE SENDAI - Hit by high startup costs
26/08/2014  MIDF Eversendai - Surpassed RM1.0b contract wins this year
26/08/2014  MAYBANK Eversendai Corp - Qatar stadium upgrade job
26/08/2014  KENANGA Eversendai Corporation - Secured RM1.1b New Jobs YTD
26/08/2014  HLG EVERSENDAI - RM113m Contract Award in Qatar
26/08/2014  ALLIANCE SENDAI - Bags Qatar stadium contract
02/07/2014  KENANGA CONSTRUCTION - Still Cheap in a Cyclical Boom



  3 people like this.
 
iqie Kalau AK nak privatekan, ini masa terbaik, beli banyak waktu harga murah. Lepas dah cukup 85% baru umum nak privatise, jadi kosnya akan berkurang, jika sekarang dia dapat collect 15% lagi pada harga rm0.5++, dan bila umum nak privatise tinggal 15% je lagi, itu agaknya tinggal tabung haji, epf dan lain2. Masa tu dia nak tawar harga RM1.30 pun dia masih untung lagi. NTA RM1.10.
13/12/2014 08:19
HowIn NTA begitu tinggi kenapa share tiap2 hari turun, tiada orang minat company ini?
14/12/2014 14:15
DickyMe Collect collect..lelong lelong
15/12/2014 11:41
Teh_Invest iqie, I pun fikir kalau AK nak privatekan, skrg adalah best timing. Tapi kalau dia tak ada intention then too bad for him. I pun bullet habis. sedih..
15/12/2014 16:01
HowIn kalau sekarang privatise, AK akan order 60-70 sen saja. semua shareholder tak ada chance turnover. Beli above RM1 macam mana? buka seluar naked.. kalau econ pulih mungkin akan rise balik RM1 above.. satu sample boleh rujuk MAS, yang beli awal 27sen keatas macam mana
16/12/2014 10:25
iqie HowIn, NTA MAS 0.15 sen. dia offer 0.27 kira oklah. NTA Eversendai 1.10

AK kena tawar pada premium dari NTA. sekarang mungkin boleh collect guna proxy, dah cukup, baru umum take-over, jadi kos averagenya berkurang. sebab hanya tinggal tak sampai 15% untuk collect lepas umum.

harga sekrang memang turun, tapi volume kecil, investor taknak lepas, mungkin yang pegang kecil2 sudah lepaskan semua. tunggu sahajalah.
16/12/2014 23:57
iqie ok, CFO baru sudah dilantik, perempuan, pernah kerja di EP Manufacturing Berhad, syabas dan puncak niaga. tengok apa dia boleh buat.
17/12/2014 00:07
DickyMe Tak cukup bullet nak load, banyak dah ikan ...tak menang tangan ..adoiiiii
17/12/2014 21:00
Massimo what is AK's action...now is below 0.500, wonder will it drop until 0300 ? omg
18/12/2014 16:35
ladahitam every counter move today, this one move down only.. Every week down 2-3%
18/12/2014 16:38


379  371  389  598 

ActiveGainersLosers
Top 10 Active Counters
 NameLastChange 
 MINETEC 0.10+0.01 
 SUMATEC 0.22-0.01 
 ARMADA 1.160.00 
 SYSTECH 0.25+0.015 
 PERISAI 0.465+0.005 
 ASIABIO 0.125-0.005 
 GLOTEC 0.065+0.01 
 SKPETRO 2.240.00 
 KNM 0.485+0.005 
 HUBLINE 0.040.00 
Partners & Brokers