Highlights
KLSE: PMBTECH (7172)       PMB TECHNOLOGY BHD MAIN : Industrial Products
Last Price Today's Change   Day's Range   Trading Volume
3.20   -0.10 (3.03%)  3.06 - 3.31  273,100
Trade this stock and receive a FREE I3investor T-shirt after 5 trades. Find out more.

Dividend, Bonus, Split & Consolidation

Hints :
[1] Click the View Entitlement icon table to view the Entitlement detail page.

Click here to modify the Visible Columns.

Ann. Date Ex Date Payment Date Type Subject Amount View
20-May-2004 14-Jun-2004 15-Jul-2004 DIVIDEND Interim Dividend 6.5% Dividend Detail
24-May-2004 06-Jul-2004 06-Aug-2004 DIVIDEND Final Dividend 5% Dividend Detail
26-May-2005 17-Jun-2005 04-Jul-2005 DIVIDEND Final Dividend 3% Dividend Detail
05-Apr-2006 04-May-2006 19-May-2006 DIVIDEND Final Dividend 3% Dividend Detail
01-Jun-2007 11-Jul-2007 20-Jul-2007 DIVIDEND Final Dividend 3% Dividend Detail
15-May-2008 01-Jul-2008 28-Jul-2008 DIVIDEND Final Dividend 4% Dividend Detail
26-May-2009 07-Jul-2009 03-Aug-2009 DIVIDEND Final Dividend 3% Dividend Detail
27-Aug-2009 10-Sep-2009 09-Oct-2009 DIVIDEND Interim Dividend 1.5% Dividend Detail
27-May-2010 08-Jul-2010 09-Aug-2010 DIVIDEND Final Dividend 1.5% Dividend Detail
12-Aug-2010 27-Aug-2010 17-Sep-2010 DIVIDEND Interim Dividend 1.5% Dividend Detail
06-Jun-2011 13-Jul-2011 12-Aug-2011 DIVIDEND Final Dividend 1.5% Dividend Detail
25-Aug-2011 09-Sep-2011 29-Sep-2011 DIVIDEND Interim Dividend 1.5% Dividend Detail
05-Jun-2012 11-Jul-2012 08-Aug-2012 DIVIDEND Final Dividend 2% Dividend Detail
29-Aug-2012 18-Sep-2012 03-Oct-2012 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
08-Nov-2012 27-Nov-2012 13-Dec-2012 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
27-Feb-2013 15-Mar-2013 09-Apr-2013 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
28-Aug-2013 23-Sep-2013 17-Oct-2013 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
18-Nov-2013 06-Dec-2013 07-Jan-2014 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
26-Feb-2014 17-Mar-2014 09-Apr-2014 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
12-Aug-2014 08-Sep-2014 02-Oct-2014 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
30-Oct-2014 08-Dec-2014 07-Jan-2015 DIVIDEND Second interim dividend 2% Dividend Detail
12-Feb-2015 17-Mar-2015 09-Apr-2015 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
06-May-2015 25-May-2015 11-Jun-2015 DIVIDEND First Interim Dividend 2.0% Dividend Detail
12-Aug-2015 01-Sep-2015 17-Sep-2015 DIVIDEND Second interim dividend 2.0000% Dividend Detail
26-Nov-2015 15-Dec-2015 13-Jan-2016 DIVIDEND Interim Dividend 2.0000% Dividend Detail
25-Feb-2016 16-Mar-2016 05-Apr-2016 DIVIDEND Interim Dividend 2.0000% Dividend Detail
03-May-2016 24-May-2016 09-Jun-2016 DIVIDEND First Interim Dividend 2.0000% Dividend Detail
16-Aug-2016 02-Sep-2016 20-Sep-2016 DIVIDEND Second interim dividend 2% Dividend Detail
28-Oct-2016 16-Nov-2016 08-Dec-2016 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
27-Feb-2017 16-Mar-2017 05-Apr-2017 DIVIDEND Interim Dividend 2% Dividend Detail
18-May-2017 07-Jun-2017 23-Jun-2017 DIVIDEND First Interim Dividend RM 0.01 Dividend Detail
02-Sep-2017 05-Sep-2017 20-Sep-2017 DIVIDEND Second interim dividend RM 0.01 Dividend Detail
10-Nov-2017 29-Nov-2017 21-Dec-2017 DIVIDEND Interim Dividend RM 0.01 Dividend Detail
27-Feb-2018 23-Mar-2018 18-Apr-2018 DIVIDEND Interim Dividend RM 0.01 Dividend Detail
18-Apr-2018 30-Apr-2018 03-May-2018 STOCK_SPLIT Subdivision 2 : 1 Dividend Detail
Analyze this stock with MQ Trader system

  Be the first to like this.
 
telusdansuci Next week Target Price for PMBTECH RM 5.00 . Sabar Menunggu . Pmetal boleh , PMBTECH pun tetap boleh . Orang sibuk buat duit , kamu jangan beri alasan . Terima kasih banyak-banyak .
22/04/2018 20:17
telusdansuci Pembetulan : Orang sibuk buat duit , kamu jangan sibuk beri alasan .
22/04/2018 20:21
telusdansuci PmbTech haven't famous yet , sure got one day its will cover by all those " Pakar-pakar " . Take action first before the " Pakar-pakar " start to cover on this PmbTech counter like Press Metal those day or last time and now how famous Press Metal was now . Remember , both of this counters are run by the same management . PmbTech and Press Metal sama-sama boleh dan tetap boleh .
23/04/2018 09:18
telusdansuci Selagi belum terdapat " Pakar-pakar analisis " yang keluar untuk membuat liputan ke atas kaunter Pmb Tech ini , lebih baik kamu ambil tindakan awal , iaitu beli dan simpan , melabur untuk masa depan . Untuk mendapat keuntungan yang lumayan , kena bijak dalam memilih kaunter . Percayalah , syarikat yang dipimpin atau diketuai oleh keluarga Tan Sri Dato Paul Koon . Terima kasih banyak-banyak . Dengan adanya kepercayaan , barunya ada keuntungan . Maksud saya di sini hanya kaunter ini sahaja dan bukannya bagi kaunter-kaunter yang lain .
23/04/2018 12:42
mamatede hahaha telusdansuci pmbtech supporter. good good
23/04/2018 13:04
apolloang this happen to illiquid stock,no buy can up till 10.00 also can,but if buy can down till 4.00,if keep buying a lot then 3.50 also can.....all pakat and tipu cos they can control
24/04/2018 11:28
mamatede ya ya, wait until stock split then buy lorrrrr..
24/04/2018 22:06
TM1166 Is time to load
30/04/2018 10:13
telusdansuci Saya mengucapkan banyak-banyak terima kasih kepada PMB TECH kerana telah menunjukkan kekuatan yang ada pada anda . PMB TECH sentiasa boleh dan tetap boleh .
30/04/2018 12:03
LilyLL Shit ! Ibought rm 5 now only 2.43 per share forgot to sell
30/04/2018 13:01
telusdansuci Mari , datang tengok siapa yang tipu siapa , orang sibuk buat duit kamu ini sentiasa beri alasan . My average is RM 2.10 , now closing RM 2.48 . I have 341 lots . One lot untung RM 380/= kali 341 lots = RM ? . Jika saya simpan dalam bank untuk makan interest , hanya berapa saya boleh dapat? . Nasib baik saya beli kaunter-kaunter yang dimiliki oleh keluarga Tan Sri Dato Paul Koon . Terima kasih banyak-banyak kepada PmbTech dan Press Metal Aluminium Holding Berhad .
30/04/2018 20:16
johnny cash Sekarang floatation sudah kuat untuk pmbtech
01/05/2018 19:09
telusdansuci PmbTech will going to be famous very soon . Thank you very much .
02/05/2018 21:14
alpacino LilyLL it's share split few days back.
02/05/2018 21:46
alpacino Congratulations @telus.
02/05/2018 21:46
alpacino I tunggu Pmetal.
02/05/2018 21:49
mamatede Pmbtech has been increasing its revenue steadily, what it need is profit margin.
02/05/2018 23:44
telusdansuci Apa lagi tunggu ? Lagi tunggu , lagi tinggi harganya . Kaunter ini adalah kaunter yang sangat sesuai untuk pelaburan jangka panjang dan masa hadapan bagi anak-anak kita . Selepas AGM Jun ini , harga saham bagi kaunter ini memang melampung naik . Percayalah kaunter PmbTech ini kerana ia memang boleh dan tetap boleh . Terima kasih banyak-banyak . PmbTech ini hanya memerlukan sedikit masa sahaja .
04/05/2018 10:09
johnny cash Sedang naik macam rocket hari ini
14/05/2018 14:14
johnny cash It s rocketing up again, IS THIS COUNTER RELATED TO PARTI PH??????
14/05/2018 14:14
telusdansuci PmbTech memang cantik hari ini . Selepas AGM akan datang , iaitu 30 May 2018 . saya berani kata saham PmbTech ini dijangka naik sampai ke " langit " . Terima kasih banyak-banyak .
14/05/2018 16:47
telusdansuci Target price for PmbTech RM 3.00 coming soon very fast and is on the way ? Saya sedang sabar menunggu sebab PmbTech memang boleh dan tetap boleh . Terima kasih banyak-banyak .
14/05/2018 17:30
telusdansuci Finally already reached my target price at RM 3.00 . Terima kasih banyak-banyak . Pmb Tech memang boleh dan tetap boleh . After that next will be PRESS METAL .
15/05/2018 09:41
mamatede Yeah also reached mine at 3.1. But, will see whether it still can play on until 3.5 or not.
15/05/2018 09:48
CautiousTrader mamatede, congratulation. I will keep mine for long term too.
Hopefully it will reach 3.5 one day
15/05/2018 11:33
mamatede hopefully it will correct soon , will like to enter.
15/05/2018 11:39
hero666 high block at 3.08-3.10, once breakout 3.10, pretty sure hit new high 3.50 ! Boleh, tetap boleh !
15/05/2018 11:56
meistsk3134 cheap. buy
15/05/2018 13:26
mamatede not cheap liao meistsk3134. at 3.5 fully priced in silica metal plant full year earnings. plus quarter is going out soon this few days.
15/05/2018 14:24
johnny cash When rich fully priced, then company will announce more good news maybe BONUS
15/05/2018 17:22
meistsk3134 cannot tp4 above?
16/05/2018 09:53
telusdansuci Masih terdapat segelintir golongan dalam forum ini sehingga sekarang tidak percaya PMB TECH ini boleh dan tetap boleh . Saya amat bernasib baik kerana saya hanya percaya bos-bos PMB TECH . Terima kasih banyak-banyak . I am now just waiting for the good news to be announce for stimulating the share price of PMB TECH . PMB TECH and PRESS METAL sama-sama boleh dan tetap boleh . SABAR MENUNGGU .
16/05/2018 10:33
mamatede too bad sold at 3.1 yesterday. to all huat on.
16/05/2018 10:37
telusdansuci As i mentioned earlier , the longer you wait the higher the shares price will be . Once you bought this counter you should start to believe on the management for this company ( PMB TECH ) . Target price for today RM 3.30 or even higher ? SABAR MENUNGGU . Terima kasih banyak-banyak .Kaunter yang boleh tetap boleh . I don't use calculation but only use predictions .
16/05/2018 10:54
telusdansuci Never said is too late for me to take action . Remember the longer you wait you will regret . Always remember , kaunter yang boleh tetap boleh . Terima kasih banyak-banyak .
16/05/2018 11:07
telusdansuci Last year i also don't scare , no reason for me to scare for this few years . Apa lagi takut ? PMB TECH memang boleh dan tetap boleh . Lupakan peristiwa yang dulu , hargai masa atau peluang yang ada sekarang .
16/05/2018 11:35
telusdansuci Mereka kena faham , PMB TECH sekarang adalah tidak seperti yang dulu . Masa depan syarikat ini dijangka amat cerah ( bright future ) . Terima kasih banyak-banyak .
16/05/2018 11:43
cuticuti Tu yang tak paham ni bang Telus. Macam tetiba jer. Masa depan cerah kompeni ni sebab apa bro? Yg boleh dan tetap boleh tu berdasarkan apa bro? Takkan nak main lip service je. Maafkan kalau terlanjur, adik ni budak baru belajar, kalau silap tolong terangkan. hihihi
16/05/2018 12:22
meistsk3134 sudah 3.30.. can tp4
16/05/2018 13:12
meistsk3134 gonna add more
16/05/2018 13:13
telusdansuci Saya sudah terima buku Annual Report 2017 PmbTech pada 14-5-2018 dan satu lagi buku Annual Report 2017 Press Metal Aluminium Holding Berhad semalam 16-5-2018 . Saya mengucapkan banyak-banyak terima kasih pada PMB TECH dan PRESS METAL ALUMINIUMHOLDING BERHAD .
17/05/2018 09:48
Awet91 Wau pmbtech betul2 kuat.pmetal masih tidak mahu jalan.
17/05/2018 09:54
telusdansuci I always said don't be afraid to buy and hold this Pmb Tech and Press Metal counter because its was run by the responsible management . Terima kasih banyak-banyak .
17/05/2018 09:54
mamatede amazing pmbtech. support koon.
17/05/2018 09:56
telusdansuci Dare to buy and hold then only can make money . Scare to buy , how to make money . I'm talking for this two counter only and not other counters . Kaunter yang boleh tetap boleh . Terima kasih banyak-banyak . Ignored all the berita " Sampah-sampah " .
17/05/2018 10:03
Awet91 Telusdansuci,macam mana dengan pmetal punya report? Cantik macam pmbtech ka? Sebab pmetal tidak mahu naik lagi buat masa ini.pmbtech cantik macam bunga selepas split dia naik dan naik tanpa henti
17/05/2018 10:11
hero666 crazy burst up....hike up too fast .... worrying ...
17/05/2018 10:14
telusdansuci Pandangan setiap orang adalah tidak sama , mungkin bagi awak kurang memuaskan tetapi bagi saya ia adalah disebaliknya . Oleh itu kamu kena bandingkan diri awak sendiri ya . Warna kulit buku Annual Report 2017PmbTech itu adalah seperti merah jingga ( lebih kurang ) dan warna bagi kulit buku Annual Report 2017PRESS METAL itu adalah lebih kurang warna hijau ya . Tidak perlu bimbang sangat kenaikan kaunter Press Metal ini sebab kedua-dua syarikat ini adalah dipimpin oleh management yang sama dan amat bertanggungjawab ya . Percayalah lambat laun ia tetap akan naik balik punya . Target price saya tetap RM 6.00 bagi Pmetal dan Pmb Tech tetap RM 3.80 . Pmb Tech dan Press Metal memang boleh dan tetap boleh . Saya sentiasa SABAR MENUNGGU .
17/05/2018 10:56
johnny cash Maybe split of shares or more bonuses coming
17/05/2018 11:35
mamatede I wont buy in again la at this current price, already PE60... lets see the coming quarter. Their new revenue generation wont kick in until Q4 2018 onwards. So price is too expensive at the moment.
19/05/2018 22:39


 

292  529  543  843 

ActiveGainersLosers
Top 10 Active Counters
 NameLastChange 
 SAPNRG 0.715-0.045 
 MYEG 0.915-0.02 
 NETX 0.030.00 
 HSI-C3B 0.40-0.135 
 AAX 0.375-0.005 
 PWORTH 0.22-0.025 
 DRBHCOM 2.03+0.28 
 YTLPOWR 0.76-0.015 
 HSI-H4A 0.275+0.09 
 HENGYUAN-CM 0.015+0.01 

TOP ARTICLES

1. My Appeal to Tun Dr Mahathir - Koon Yew Yin Koon Yew Yin's Blog
2. Is it time to buy stocks Now? How to Pick Winning Stocks in KLSE. Value Investing and Stock Picking
3. Airasia - Positive flight path Good Articles to Share
4. Mplus Market Pulse - 22 May 2018 M+ Online Research Articles
5. After five-hour interrogation, worn-out Najib leaves MACC HQ save malaysia!!!
Partners & Brokers