Highlights
Social Forum >> Forum Thread
Last Price Today's Change   Day's Range   Trading Volume
0.04   +0.005 (14.29%)  0.035 - 0.04  23,911,900
11,530 comment(s). Last comment by kslee81 at Mar 2, 2021 12:08 AM
Like
 16 people like this.
 
 Post Reply   Back  
Page < 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231

marihom
153 posts

Posted by marihom > Feb 26, 2021 8:09 PM | Report Abuse

hui mana qtr report wei???? kena PN17 already....


Mrtorking
91 posts

Posted by Mrtorking > Feb 26, 2021 8:52 PM | Report Abuse

qr lambat sikit MCO bnyak sekatan jalan.dia dh lah ramai penumpang tebal bukan mainn


SeliparJepon
151 posts

Posted by SeliparJepon > Feb 26, 2021 11:24 PM | Report Abuse

OTW...jgn risau.Bulan march ada banyak job.


abangcha
255 posts

Posted by abangcha > Feb 26, 2021 11:46 PM | Report Abuse

Kalo fly masa sekrg sesuai ler...x kan masa pru bru nk fly...merah je nanti


SeliparJepon
151 posts

Posted by SeliparJepon > Feb 27, 2021 10:27 AM | Report Abuse

Skrg sudah ada cerita pasal RE.Gajah akan terbang.Kalau tak dia akan tido sampai abg jamil gol


Michael R.
3379 posts

Posted by Michael R. > Feb 28, 2021 11:40 AM | Report Abuse

RE theme is coming... AT bough millions of TRIVE shares... VSOLAR is part of RE ..


abangcha
255 posts

Posted by abangcha > Feb 28, 2021 2:48 PM | Report Abuse

What RE??


madguy
483 posts

Posted by madguy > Feb 28, 2021 4:43 PM | Report Abuse

@abangcha renewable energy


abangcha
255 posts

Posted by abangcha > Feb 28, 2021 5:01 PM | Report Abuse

SULTAN IBRAHIM: JOHOR BAKAL MENJADI PENGELUAR UTAMA TENAGA SOLAR DI ASIA TENGGARA

DYMM Sultan Johor Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, mengumumkan Johor akan menjadi pengeluar utama tenaga mesra alam, dengan pembukaan taman tenaga solar di Pengerang.

"Taman Solar Sultan Ibrahim", projek bernilai RM1.4 billion itu akan menjadi yang terbesar seumpamanya di Asia Tenggara dengan berkapasiti 450MW (megawatt).

Ia adalah projek pelaburan swasta berskala besar pertama diperolehi oleh Negeri Johor bagi tahun 2021 atas usaha Baginda Tuanku Sultan yang sentiasa mengalakkan pelaburan dan pembangunan ekonomi untuk rakyat dan negeri Johor.

Projek berkenaan juga seiring dengan Pelan Pembangunan Mapan Johor 2030 yang mengutamakan kelestarian alam sekitar dalam pembangunan ekonomi dan kemakmuran hidup rakyat.

DYMM Sultan Johor bertitah, projek berkenaan akan turut memberi impak kepada pembangunan ekonomi Negeri, dengan penawaran kerja kepada pelbagai peringkat, kerana ia juga akan menjadi sistem penyimpanan tenaga solar terbesar di rantau ini apabila beroperasi sepenuhnya menjelang 2023.

"Projek ini bukan sahaja berupa meningkatkan pertumbuhan ekonomi, malah berupaya menjadikan Johor antara pengeluar penting tenaga boleh diperbaharui secara mesra alam di peringkat antarabangsa," titah Baginda Tuanku Sultan kepada Royal Press Office (RPO).

DYMM Sultan Johor berkenan untuk menyempurnakan majlis pecah tanah Taman Solar Sultan Ibrahim pada 23 Mac ini, di tapak projek di Pengerang.

DYMM Sultan Johor bertitah, keupayaan pengoperasian projek berkenaan, secara tidak langsung akan menjadikan Johor sebagai pengeluar utama tenaga solar berskala besar di samping menitikberatkan kelestarian serta persekitaraan hijau yang lebih bersih.

"Kita bersyukur kerana Johor antara negeri diberkati dengan waktu pancaran matahari yang tinggi. Sudah sampai masanya, kita meneroka sumber ini untuk meningkatkan kapasiti penjanaan kuasa serta menyumbang kepada penghasilan tenaga boleh diperbaharui," titah Baginda Tuanku Sultan.

~~~~~

SULTAN IBRAHIM ANNOUNCES JOHOR’S FORAY INTO SOLAR ENERGY GENERATION WITH OPENING OF NEW POWER PLANT IN PENGERANG

HM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar announced today (28 Feb) that Johor will soon become a major producer of environmentally friendly energy with the opening of a solar power plant at Pengerang.

To be called the ‘Sultan Ibrahim Solar Park’, the RM1.4 billion project will be the biggest of its kind in Southeast Asia with a combined installed capacity of 450MW (megawatts).

It will also be the region’s largest solar energy storage system when fully commissioned by 2023.

It is the state’s first major private investment project for 2021, and the result of His Majesty’s continued efforts to woo investors and spur Johor’s economic growth for the benefit of the people.

His Majesty will officiate at the official ground-breaking ceremony on March 23 at the project site in Pengerang.

The project is also in line with the 2030 Johor Sustainable Development Plan which places major emphasis on environmental preservation and protection as part of the state’s economic development plan for a more prosperous society.

Tuanku Sultan Ibrahim said that the project will have a healthy economic spill over effect for the people in the form of job creation at various levels.

“With this exciting project, Johor will make a quantum leap into the world of renewable and sustainable clean energy,” said His Majesty to the Royal Press Office (RPO).

Tuanku Sultan Ibrahim added that the project will mark Johor’s first major foray into large-scale sustainable energy to foster green economies and a cleaner environment.

“Johor is one of the states blessed with high sun hours. It is time that we tapped into this resource to boost our power generating capacity and contribute to the production of renewable energy,” stressed His Majesty.

#sultanjohor
#royalpressoffice
#johor


menz_ez
1 post

Posted by menz_ez > Feb 28, 2021 5:46 PM | Report Abuse

limit up tomorrow


abangcha
255 posts

Posted by abangcha > Feb 28, 2021 8:30 PM | Report Abuse

Harap2 Tomolow fly


Michael R.
3379 posts

Posted by Michael R. > Feb 28, 2021 8:41 PM | Report Abuse

That is a BIG news !!!!!!!!


Mrtorking
91 posts

Posted by Mrtorking > Feb 28, 2021 8:44 PM | Report Abuse

kasi kompang this big nesws..


Michael R.
3379 posts

Posted by Michael R. > Feb 28, 2021 8:44 PM | Report Abuse

Another hit will be news update on AT Glove Solar..


SeliparJepon
151 posts

Posted by SeliparJepon > Feb 28, 2021 10:24 PM | Report Abuse

Bulan 3 banyak job. operator kasi fly tomolow 0.120 yaaark.Seiran seiran jgn jadi buang.semua mau tapaw


tradersampah
192 posts

Posted by tradersampah > Feb 28, 2021 11:47 PM | Report Abuse

Lol, mcm ler vsolar yg dapek nk kompang


madguy
483 posts

Posted by madguy > Mar 1, 2021 4:23 AM | Report Abuse

compugates kasi jalan too


GerrarddyTheVSolarSupporter
234 posts

Posted by GerrarddyTheVSolarSupporter > Mar 1, 2021 9:18 AM | Report Abuse

Fake queue lai liao woohoo


bowman
2238 posts

Posted by bowman > Mar 1, 2021 9:37 AM | Report Abuse

https://www.nst.com.my/business/2020/06/604451/vsolar-global-re-investors-radar


Supporter Vsolar
289 posts

Posted by Supporter Vsolar > Mar 1, 2021 10:45 AM | Report Abuse

Vsolar tido dulu ya..good nite


Potato88
400 posts

Posted by Potato88 > Mar 1, 2021 12:38 PM | Report Abuse

If can sell 0.04 and let me make some small profit I already very happy


abangcha
255 posts

Posted by abangcha > Mar 1, 2021 12:55 PM | Report Abuse

Dinding tebal...


todak_ensem
121 posts

Posted by todak_ensem > Mar 1, 2021 2:03 PM | Report Abuse

akan naik 1 hari nanti.. tp bila tu???? hahaha


cutepanda12
35 posts

Posted by cutepanda12 > Mar 1, 2021 2:43 PM | Report Abuse

If anyone has time, try call SEDA at this number 60388705837 to ask about lss4 announcement is when. I tried no answer. If any get details please do share. tq.


BabyAce
1405 posts

Posted by BabyAce > Mar 1, 2021 4:35 PM | Report Abuse

Haiz still like this kinda price and movement. End of this month if still no news I give up already.


TradeOrInvest
26 posts

Posted by TradeOrInvest > Mar 1, 2021 6:19 PM | Report Abuse

Not only LSS4...also Biomass plant SEDA approval also pending till now..no news..


madguy
483 posts

Posted by madguy > Mar 1, 2021 7:51 PM | Report Abuse

@TradeOrInvest penny ma dont expect too much lol


Seiran
317 posts

Posted by Seiran > Mar 1, 2021 8:59 PM | Report Abuse

Kalau ikut trend tahun lepas, Vsolar ni dia naik sekitar bulan 6-7 macam tu, so pada pendapat saya, tahun ni pun lebih kurang juga tu..

Sementara menunggu tu, boleh juga beli saham lain dulu, yg tengah hot/ kan hot... Tapi ingat, buy/ sell at our own risk...

Saya tapau Duopharma sekarang, pulun guys sementara masih murah, hihi, tapi kamu jangan ikut style ni, ini untuk yg pro sahaja, invest at our own risk guys


abangcha
255 posts

Posted by abangcha > Mar 1, 2021 10:10 PM | Report Abuse

Sekarang musim kauter solar yg hot


kslee81
142 posts

Posted by kslee81 > Mar 2, 2021 12:08 AM | Report Abuse

Yes

 Post Reply   Back  
Page < 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231
APPS
I3 Messenger
Individual or Group chat with anyone on I3investor
MQ Trader
Stock Screener using Technical and Fundamental criteria
MQ Affiliate
Join the MQ Affiliate Program today to earn rewards
 
 

428  627  572 

ActiveGainersLosers
Top 10 Active Counters
 NameLastChange 
 GFM-WC 0.20+0.125 
 GFM 0.405+0.20 
 ARMADA 0.425+0.03 
 ITRONIC 0.665+0.185 
 DNEX-WD 0.365-0.01 
 ANZO 0.08-0.015 
 KOMARK-WC 0.10-0.005 
 AAX 0.095+0.01 
 MTRONIC 0.07-0.01 
 JADI 0.135+0.025 

FEATURED POSTS

1. MQ Trader - Introduction to MQ Trader Affiliate Program MQ Trader Announcement!
PARTNERS & BROKERS