Update

Hektar REIT Ubah Pengalaman dengan Ruang Pengecasan EV Termaju Secara Pasang & Aktifkan di pusat membeli belahnya

MHAB1990
Publish date: Mon, 02 Oct 2023, 05:12 PM

Hektar REIT Ubah Pengalaman dengan Ruang Pengecasan EV Termaju Secara Pasang & Aktifkan di pusat membeli belahnya

·       Hektar REIT mengumumkan kerjasama dengan GMA untuk pemasangan pusat pengecasan EV yang terkini di kesemua enam pusat beli-belah

·       Inisiatif ini mewakili pencapaian penting dalam komitmen Hektar REIT terhadap amalan ESG yang teguh dan matlamat kemampanan


KUALA LUMPUR, 02 Oktober 2023 Hektar Asset Management Sdn. Bhd., Pengurus Hektar Real Estate Investment Trust (“Hektar REIT”), hari ini mengumumkan kerjasama dengan GMA Resources Sdn Bhd (“GMA”). Inisiatif ini melibatkan pemasangan 13 Ruang Pengecasan Kenderaan Elektrik (EV) di enam pusat beli-belah dalam portfolio Hektar REIT bermula 1 Januari 2024.

Dalam landskap runcit yang terus menyesuaikan diri dengan perubahan tingkah laku pengguna dan cabaran global, seperti perubahan iklim, pemasangan pusat pengecasan EV membentangkan langkah inovatif untuk terus mendahului permintaan pasaran. Inisiatif ini bukan sahaja mewakili penjajaran dengan langkah global ke arah tenaga hijau tetapi juga langkah konkrit dalam inisiatif Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) Hektar REIT yang mantap.

Ruang pengecasan ini mewakili peningkatan kepada ruang sedia ada di seluruh portfolio berdasarkan teknologi terkini mereka yang lebih sejajar dengan matlamat komersial dan kemampanan Hektar REIT. Kami juga memperkenalkan teluk tambahan yang akan menjadi yang pertama seumpamanya di pusat beli-belah kami yang terletak di Segamat Central di Segamat, Johor, mengukuhkan komitmen REIT untuk membawa pilihan yang lebih hijau ke lokasi geografi yang pelbagai dan kurang mendapat perkhidmatan.

Johan Azman Ghaus, Pengarah GMA Resources Sdn. Bhd. berkata, “Selepas tiga dekad dalam sektor tenaga, kami sangat teruja untuk memulakan kerjasama ruang pengecasan EV ini dengan Hektar REIT, sejajar dengan usaha peralihan tenaga mereka untuk memperjuangkan persekitaran yang mampan. Ia seterusnya menekankan kepercayaan kami bahawa sektor boleh diperbaharui & EV akan muncul sebagai komponen penting dalam portfolio kami dan kami menantikan peluang inovasi masa depan dalam ruang ini.”

Ketua Pegawai Eksekutif Hektar Asset Management Sdn Bhd Johari Shukri Bin Jamil bersama Pengarah GMA Resources Sdn Bhd Johan Azman Ghaus

Selaras dengan komitmen Hektar REIT yang tidak berbelah bahagi terhadap matlamat ESG, bahagian penting kerjasama ini tertumpu pada peningkatan kelayakan kemampanan portfolio. Pengenalan ruang pengecasan EV ini bukan sahaja menggalakkan penggunaan pilihan pengangkutan hijau tetapi juga mengukuhkan daya tarikan Hektar REIT kepada demografi pembeli yang mementingkan alam sekitar dan pelanggan setia yang semakin meningkat.

Ketua Pegawai Eksekutif Hektar Asset Management Sdn. Bhd. En. Johari Shukri bin Jamil berkata: "Kami sangat teruja untuk mengumumkan kerjasama kami dengan GMA. Perkongsian ini menguatkan dedikasi Hektar REIT untuk merintis masa depan pengangkutan, memastikan kemudahan yang tiada tandingan dan memperjuangkan kemampanan untuk pelanggan kami yang dihargai."

Ketua Pegawai Eksekutif Hektar Asset Management Sdn Bhd Johari Shukri Bin Jamil 

Ruang pengecasan EV baharu ini menandakan lebih daripada infrastruktur; mereka mewakili ikrar Hektar REIT untuk memupuk komuniti yang lebih hijau dan memacu inovasi dalam pengalaman runcit. Dengan ruang pengecasan EV baharu ini, kami menyasarkan untuk menjadikan setiap perjalanan membeli-belah menjadi lebih mudah, memastikan pelanggan pemanduan EV kami berasa selesa di rumah semasa mereka membeli-belah, menjamu selera dan mengecas semula – kedua-dua kereta dan semangat mereka.

Sebagai sebahagian daripada misi kami yang lebih besar untuk memperjuangkan tanggungjawab alam sekitar, Hektar REIT komited untuk melancarkan lebih banyak inisiatif berfokuskan kemampanan dalam masa terdekat. Matlamat kami adalah untuk mengurangkan jejak karbon kami dengan ketara, memastikan pusat beli-belah kami bukan sahaja tempat perdagangan tetapi hab inovasi hijau dan perkongsian komuniti. Nantikan semasa kita meneruskan perjalanan menuju hari esok yang lebih hijau.

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment