Update

AGAPE tampil di Pasaran NASDAQ, bukti kejayaan syarikat tempatan di peringkat antarabangsa

MHAB1990
Publish date: Tue, 17 Oct 2023, 08:11 PM

AGAPE tampil di Pasaran NASDAQ, bukti kejayaan syarikat tempatan di peringkat antarabangsaKUALA LUMPUR, 17 Oktober 2023 – AGAPE ATP Corporation ("Agape" atau "Syarikat"), pemain terkemuka dalam sektor kesihatan dan kesejahteraan Malaysia, mengumumkan kejayaan peralihannya daripada Over the Counter (OTC) kepada bursa saham Nasdaq (Kod Saham: ATPC) pada sidang media hari ini.

Langkah penting ini mencerminkan kemajuan strategik dan cita-cita Agape di pentas global, meletakkan mereka bersama kumpulan terpilih syarikat Malaysia untuk melakukan peralihan ini.

Agape, yang beribu pejabat di Malaysia, terlibat terutamanya dalam industri kesihatan dan kesejahteraan. Syarikat itu terkenal kerana menawarkan rangkaian luas produk kesihatan dan kesejahteraan premium, ditambah pula dengan khidmat nasihat yang berpusat di sekitar "Program Kesihatan ATP Zeta".

Program ini bertujuan untuk menangani cabaran yang berkaitan dengan kesan pencemaran, pilihan pemakanan yang tidak sihat, dan tabiat gaya hidup, mempromosikan kesihatan keseluruhan dan umur panjang untuk pelanggannya.

Dengan misi yang berkisar tentang meningkatkan kesihatan dan mencipta kekayaan, Agape terus mengorak langkah yang ketara dalam sektornya.

From L-R: Mr. Vincent Tan Inn Shen, Vice President, Corporate Affairs, Dato Sri Dr. How Kok Choong J.P., Chairman and Chief Executive Officer, and Mr. Ting Wan Lock, Head of Corporate Finance.


Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Dato Sri Dr. How Kok Choong J.P. mengulas mengenai peralihan penting ini, “Perjalanan ke Nasdaq bukan sekadar pencapaian korporat untuk Agape ATP; juga mencerminkan dedikasi tanpa henti syarikat terhadap kesihatan, kesejahteraan dan peningkatan masyarakat pada umumnya.”

“Penyenaraian di Nasdaq memberi kami platform untuk berkembang ke peringkat antarabangsa. Ini juga memberi kami peluang untuk menyokong Perusahaan Kecil Sederhana (PKS) tempatan dalam jangka masa panjang sementara kami yakin terdapat banyak potensi yang belum diterokai dalam PKS tempatan ini," katanya.”

Dr. How menjelaskan bahawa keputusan untuk menyenaraikan di Nasdaq adalah disebabkan pendedahan Agape kepada komuniti perniagaan dan pelaburan antarabangsa di Amerika Syarikat serta pasaran global. Ini terutamanya selaras dengan aspirasi syarikat untuk mengembangkan operasi dan kehadiran pasaran Syarikat di luar Malaysia.

Beliau menambah, “Kejayaan penyenaraian di Nasdaq menggariskan kepercayaan yang tidak berbelah bahagi yang diberikan kepada kami oleh pelabur dan pemegang saham kami. Semasa kami menempuh laluan baharu ini, kami kekal berakar umbi dalam misi kami sambil bersiap sedia untuk mendapatkan peluang besar yang menanti kami di arena global.”

From L-R: Mr. Adam Pasholk, Managing Director of Network 1 Financial Securities, Inc, Mr. Terence W. Tulus, Senior Private Secretary to YBhg. Dato Sri Dr. How Kok Choong, Prof. Dr. Taruna Ikrar, Chairman of the Medical Council/Konsil Kedokteran Indonesia, Director of the world medical association and Head of Medical Team for Agape ATP Corporation, His Excellency Dato Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, Ambassador of Malaysia to the United States, YBhg. Dato’ Sri Dr. How Kok Choong, Chairman and Chief Executive Officer, Agape ATP Corporation, Datuk Ahmad Shalimin Ahmad Shaffie, JP, Special Advisor, Foreign Minister’s Office, Tuan Amir Farid Abu Hasan, Consul General of Malaysia, New York, Prof. Dr. John Vong, Consultant to the United Nations Development Program World Bank Group and Asian Development Bank, Adjunct Professor of Public Policy and Management at Monash University, Sustainable Finance Lead in Monash climate works centre and Agape ATP Corporation Independent Director, Michael Gaskins, Hollywood Producer, and Dr. Benanni Hassan M.D.


Melangkah ke hadapan, Agape akan menubuhkan inkubator usahawan kesihatan dengan matlamat untuk membantu pertumbuhan PKS tempatan berbakat dan pemula dalam industri kesihatan di Kuala Lumpur.

Agape turut menandatangani Memorandum Persefahaman hari ini dengan My Life Center, sebuah pusat kesihatan Malaysia yang terkenal dengan pengalaman lebih empat dekad dalam amalan Perubatan Hijau.

My Life Centre pakar dalam pencegahan dan penyembuhan semula jadi, terutamanya dalam menangani penyakit kardiovaskular, komplikasi diabetes dan kanser. Kerjasama strategik ini sejajar dengan komitmen Agape untuk menawarkan pendekatan holistik dan diperibadikan serta menangani permintaan yang semakin meningkat untuk perubatan pencegahan dan regeneratif yang diperibadikan.

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment