MusaAman

MusaAman | Joined since 2018-05-26

Investing Experience -
Risk Profile -

Followers

1

Following

0

Blog Posts

0

Threads

99

Blogs

Threads

Portfolio

Follower

Following

Summary
Total comments
99
Past 30 days
2
Past 7 days
0
Today
0

User Comments
Stock

2 weeks ago | Report Abuse

tumpang bincang Bahvest kat sini bolih?

big breaking news from Tawau.
sitailinngong + anak pompuan arrested and charged di bawah S.471 kanun keseksaan.


Stock

1 month ago | Report Abuse

sya dgr sitailinngong tu nak hantar samseng kecohkan AGM.
maybe can also meet mr. wongkl kat cititel buat video?
dipersilakan.

Stock

1 month ago | Report Abuse

And but if you ask me , if i see share price drop while gold price go up, it is a screaming buy. Because i know they just did a $50mil revenue qtr. Thats a potential 200mil+ revenue pa. You wont ever see these numbers if that thief was still there.

Somemore saudara Steven Lim says gold mining profit margin is 60% ! (he say one. not i say one)

Stock

1 month ago | Report Abuse

bullballs , i will try speak english so you wont misunderstand.

PERHAPS YOU SHOULD JUST SELL ALL BAHVEST.

It is painful to see you go thru so much angst and self-doubt holding on to this hopeless share.
before that thief was kicked out you angst got gold no gold even tho its a producing mine.
then you angst over enough gold not enough gold. korek deep enough not korek deep enough.

dulu inventory that thief kept in his pocket his son pocket u dunno. lucky for you u dunno. but others knew and did something about it. At great personal costs too and to benefit the other 7000 long suffering shareholders.
Where is the gratitude? the thanks? or even a simple nodding of the head? were you even at the EGM?

But you angst.

Now you know and now they tell you inventory kept on Balance Sheet, u still angst by angsting over management decisions.
Over all this you angst over share price and see dark shadows everuwhere.
the company's main objective is to improve its fundamentals. it is not to main (play) the share price.
The is no necessity to do so. And alhamdulillah what is produced now is either sold or reflected on the balance sheet 100%.

But yet you angst.

So please just end your own misery and sell all bahvest. Be hepi for a change.
Maybe go buy NICE and wait for ilmu's 30%. sell 1 bv can buy 3 NICE. ok wat.









Stock

1 month ago | Report Abuse

haiz.. sdr Steven Lim.. sya bilang bahas pasal share overhang ko , ko suruh i gi nangis.
Mmcm i dah tak cukop kaya , as if need your 1200% to be rich.
klu nak jadi convincing share promoter, jadi lah sikit mcm joyvest, vincent, kk et al.
and we havent even started on the fundamentals.

jgn lah Sikit-sikit sakit buntut bah. Soy boy.

Stock

1 month ago | Report Abuse

perlukan penggoreng.
tapi penggoreng potensi tiada sukak promote sblm mandat.
klu sukses mandat sya ambik 10percent. Kan tu my name Mr.10%.
hidden seller blm kira. wat u see is not wat u ged. Yet. + also belum ber-emas yet.

Stock

1 month ago | Report Abuse

eh. jgn salahpaham bah. tiada sakit pun. nak tanya bincang je. klu sdr steven lim needs the intro. bab overhangs tu mmg big isu.

Stock

1 month ago | Report Abuse

Saudara Steven Lim.. sya dah untung kuat. kelmarian TP1.10 harini TP1.50. Syukur alhamdulillah.. hebat bah. very NICE!
trima kasi.

tapi sblm gi TP2.00, macam mana saudara Steven Lim clear the 6 & 12.5sen stock overhangs at current price of 13?
ko perlu intro to penggoreng?
perhaps One with Ilmu tahap luarbiasa who will long probably 300mil till 30sen and then fei kei this thereafter daily to wait for your fundamentals to kick-in for subsequent placements out?
kito bincang saja ni dulu bolih?

Stock

1 month ago | Report Abuse

u pikir diaorang simpan inventori bawah katil , bawah meja , dalam tangki tandas ke?
buduh.
u ada biznes tiada insuran ke?
buduh.
klu macam ni, stud farms jugak boleh tutup kedai bah.
All that inventori in their balls swinging freely in the pasture. Imagine klu kena culik..
buduh.

Stock

1 month ago | Report Abuse

tapi perlu job interview kat sprm dahulu.

Stock

1 month ago | Report Abuse

sbb Merotai dah makan gaji + akn jadi chairman southsea tidak lama lagi .

Stock

1 month ago | Report Abuse

sbb southsea tu yg kena raided.

Stock

2023-12-20 16:32 | Report Abuse

ilnu, on the contrary , he sould continue posting.. you know what they say about a rope and it's length.

Stock

2023-12-20 16:31 | Report Abuse

en. wongkl, malaysiakini + nst + saudara sarifuddin tak brani sebut nama company sbb dia orang tau its defamation.
plus malaysiakini + nst jugak tau the company in question is South sea.

kaw kaw kaw

Stock

2023-12-20 16:12 | Report Abuse

las las las encik wongkl, harap ko mask your trail kat youtube channel wongkl and your IP kat sini jugak sbb SKMM / PDRM nak gi check your laptop + mobile phone for criminal defamation.

KAW KAW KAW..

Stock

2023-12-20 15:37 | Report Abuse

las las Cuba teka.. siapa lagi melombong kat Bkt Tudong skg yg tiada lesen2 negeri ke jbt persekuatuan, tiada eia + tak pernah kena audit.. and skg mencemarkan sungai2 disekitar..
mkg apa yg penduduk kampong tu terhidu dtg dari illegal mine ni kot. kaw kaw kaw..


Stock

2023-12-20 15:36 | Report Abuse

pikir baik2ni - Kerajaan negeri dah bilang.. operations is in full compliance wrt eia @ DoE, lesen2 negeri, jabatan hasil etc. etc. therefore tak boleh berhenti and operasions must proceed.
Tiada siapa pun yg berpower to stop operations kcl krjn negeri sbb lombong + tanah are state jurisdictions. So klu everything biznes as usual coz the State says so and compels u to do so , mana ada illegal?

Yg missing ja lesen dari jbt mineral + geosians. ini jbt persekutuan bkn negeri. Diaorang tak berpower to stop operations. Lesen ni dulu bagi kpd South Sea gold tapi sitailinngong sengaja tak renew konon nak illegalkan bahvest.. +utk buat content video2.
Tapi jbtni suppose to be rubber stamp as long as all compliance is met, which the company does tapi sampai skg tak nak issue kpd bahvest..
So en.Wongkl sila bilang sama saudara Faizal @ jbt.Miniral+geosains bersedia SPRM masuk rumah dia check bawah katil, bawah bantal.... kaw kaw kaw..





Stock

2023-12-20 15:35 | Report Abuse

kaw kaw kaw.. kuncu-kuncu sitailinngong muncul sini lagi.
dulu buduh saja.. tapi kini dan selamanya buduh tambah lucu..
kaunterni senang ja.. klu ko pikir sitailinngong tu akn menang, ko jual abis abis skg.
tapi klu ko pikir company will live long and prosper, this will be the absolute last buying opportunity.
No one will say you are right or wrong whichever trading decision you make. asyik duit masuk poket.

Stock

2023-11-27 10:18 | Report Abuse

Ko dah lupa ke? June - July kena sabo sbb axxhole tu upah samseng kacau. Lombong terhenti kerja.
Aug baru restart, test, cover July, Jun.
Sept je baru boleh fullforce.
phaham lah baik2 dulu.
Final qtr ni july, aug, sept. and for 18months fye. Klu tak extend from 12months mar fye to Sept 18months fye, axxhole tu mmg akn berjaya merugikan company. And can kiss mainboard bye-bye for another 2 yrs.
Oct, nov, dec 23 will be 1st qtr of new fy.
phaham lah baik2 dulu.

Stock

2023-11-27 09:44 | Report Abuse

July - tak kerja sbb kena sabo June
Aug - cover July, Jun
Sept - true numbers
Kito gross up Sept x12 = ?

Stock

2023-11-27 09:39 | Report Abuse

as of last QTR still got -8.845 mil hole left by the previous axxholes..
klu besok bolih cover ni with profit, cukup bah for a 18month fye.

Stock

2023-09-11 15:38 | Report Abuse

John, klu ko begitu cerdik bacak shareholder aquisitions and disposals announcements knp ko tiada pickup ni ?? -
03/05/23 - bahvest MATERIAL announcement 20.4mil letter of demand dari southsea.
siapa pengarah , ceo, md, substantial shareholder bahvest? si tailinngong tu.
siapa pengarah , ceo, md, substantial shareholder southsea? si tailinngong tu jugak.

03/05/23 - Lo Teck yong dispose shares.
siapa Lo tek yong? pengarah bahvest dan tanak si tailinngong.
jam brp tanak si tailinngongni dispose shares? siang ke petang?

02/05/23 - MAB Ventures Sdn Bhd dispose 35 mil shares and ceased to be substantial shareholder.
siapa pengarah MAB? si tailinngong tu jugak bah.
siapa shareholder MAB? Mohd Amir.
siapa Mohd Amir? shareholder southsea.

SCARY kan? becos I see at least 3 dead men walking.





Stock

2023-09-08 15:02 | Report Abuse

Moon. ko salah pasal strategi si tailinngong tu.

Stock

2023-09-08 14:58 | Report Abuse

Market skg ONE major seller je.
Selagi this ONE major seller tak abis harga tak kan move.
This ONE major seller dulu kat 23/24 dah sell 50%.
39-34 another 25%.
Skgni last 25%.
Profit margin hampir 100%.

If i am accumulating why buy high.
Bila abis? thats why we all watch the screens live and read the ticker.
and look for blue sky.

Stock

2023-08-21 16:28 | Report Abuse

the curious case of the ill-informed scaring the panic-stricken

Stock

2023-08-11 10:50 | Report Abuse

apa2 yg si tailingong ada tu dah di beku.
soalan cepumas - beku sampai bila?

Stock

2023-08-10 15:09 | Report Abuse

5th quarter -
bolan ampat si tailingong curi sampai puas.
bolan lima si tailingong curi rompak kaw2 puas sampai ujung bolan kena tangkap.
bolan anam urang baru tak sampai 3 minggu terkena sabo.
kira lah.. mcm mana boleh negligible..
tapi mgkn ada jugak keajaiban akn berlaku..
insyaallah

Stock
Stock

2023-07-20 11:57 | Report Abuse

whether you like it or not , the facts and logics can not be twisted and distorted . You still have to face the reality and eventuality. Hero ko akn kena kurung dlm kandang tak lama lagi.
Then you will see the sudden surge. This now is not sudden surge.
Next surge bila prooduction +2x , +3x time hero ko.
Bertaubat lah.

Stock

2023-07-17 14:55 | Report Abuse

Only 1 major seller takin profit 25% at 24.

Stock

2023-07-17 14:27 | Report Abuse

Dah selesai.
Injunction kekal duli kini selamanya shga tontolou buncit letop.

Stock

2023-07-10 11:53 | Report Abuse

kebuduhan ko mmg clear and with distinction.

Stock

2023-07-10 11:52 | Report Abuse

ceh.. nak tambah lagi kebuduhan..
LFM@Southsea bilang LFM@Wullesdorf buat salah trespass.
LFM@wullesdorf cepat2 akui salah mintak ampun beribi-ribu ampun dpd LFM@Southsea.


Stock

2023-07-10 11:47 | Report Abuse

LFM@Southsea pointed a gun at LFM@Wullesdorf to pay.
Lepas tu LFM@Wullesdorf fast-fast bayar LFM@Southsea.
Tapi tak sempat bayar abis dah terkena.
Skg LFM@Southsea try point gun at Bahvest.
Bahvest bilang tontolou ko LFM..

kebuduhan ko mmg tahap luarbiasa... tdk perlu duress apa2 pun.

Stock

2023-07-06 16:00 | Report Abuse

kebuduhan tahap luar biasa muncul skali lagi.. jaguh otak udang.

Stock

2023-07-03 09:30 | Report Abuse

abis tontolou dia

Stock

2023-06-15 09:04 | Report Abuse

ko mmg mmg buduhx100kg tahap luarbiasa.
trespas tu kononya nak ikut stail omputih buat poison pill.. akhirnya skg kena telan sendiiri.
100kg tu dah lama sdh jual bah.. buat apa nak simpan.
cukup bah.. buduh.

Stock

2023-06-13 15:14 | Report Abuse

ko sorang buduh ckp bah.. anjing ko lebih bijak.
inno bilang share buy Jun 9 = 1,094,800.
apa total volume kat Jun 9?
mmg buduh tahap luarbiasa

Stock

2023-06-13 14:46 | Report Abuse

means the previous down and up mega volumes are now almost fully digested and locked up.
YOU decide how.

Stock

2023-06-13 14:43 | Report Abuse

hello.. kan dah bilang..
1g/T @ 2000T/day = 2kg/day X 30 days = 60kg/month = 180kg/qtr = 720kg/year @ rm280k/kg = rm200 million revenue/year.
mmg buduh tahap luarbiasa.

Stock

2023-06-13 14:04 | Report Abuse

lebih baik ko diam bah.. bukak mulut lgi dah brapa tonne angin masuk kat kepala hotak ko.
klu diaorang 5g/T tu dah superduperhyper grade ore.
kapaciti sng sng 2000T/day = 2000 TON sehari. Ko bijak + pandai kan? Gi diam2 buat kira2 kat 5g/T.
mmg buduh tahap luarbiasa.

Stock

2023-06-11 16:56 | Report Abuse

Kebudohan kau mmg tahap luarbiasa

Stock

2023-06-04 13:56 | Report Abuse

1kg = myr290,000
100kg = myr29,000,000
Klu kira2 basic mcm-ni pun utak betoi, pindah lah gi Jolo bah…
utk lawatan sambil belajar.

Stock

2020-05-12 11:30 | Report Abuse

@hero666.
why wait? and endure more pain and frustration and angst and regret indefinitely? if you don’t cut now, others who are equally or even more disappointed than you, with even lower breakevens than yours, are. Now.
Which will make it drift lower, further compounding your heavily miscalculated baggage based on the word of a friend.
Ignore the sorhais here.
Be HEROIC.Take the bullet. Cut.
because that’s exactly what the market needs to see and feel before staging a comprehensive breakout.

Stock

2020-05-12 09:12 | Report Abuse

@sftong2000. Ke-sorhai-an ‘dik mmg tahap taraf luarbiasa dn mengkagumkan. Jarang dijumpai. Tahniah.
Biar pakcik tua ni bicara knp. -

1. Bila bahvest beli wullesdorf dari ssgsb kat 2017, purchase price = myr90++. Transaksi ‘all-share no-cash’. Apa yg bahvest dpt dgn pembelian wullesdorf for myr90mil++?

2. wullesdorf ada 700++ekar ‘commercial titled land for mining resource’ utk 35tahun, 'with option for renewal', sebahagiannya ie.68ekar mempunyai PROVEN gold asset 6500kg. Certified JORC. Valued by intl valuer. Approved by SC. TO proposal surpass std set by HKSE + SSE + Bursa. Pada masatu harga mas lbh krg @usd1000/oz. @usd/myr=4.
Takeover cost for bahvest myr90mil++.

Takeover VALUATION? lebih krg USD100/oz.

3. Mengikut intl takeover valuation ‘dik, Bahvest made a good buy. No over valuation + proven asset walaupun non-producing. yet. KENAPA buat demikian?
UNTUK KEBAIKAN dan KEUNTUNGAN shareholder2 minoriti bahvest.
Sbb diversification diperlukan krn sector ikan kurang memuaskan.

4. Si-LFMtu mmg senang bolih buat lombongni secara private. Tak perlu menguntungkan bahvest. Ttp diatu rasa bertanggung jawab dn nak kongsikan dgn shareholder setia.

5. 6500kg dr 68ekar. 600ekar++ balance valued @zero gold. ‘dik percaya yg balancetu takda gold? ada lagi satu gunung setinggi klcc kat 600ekar++ ni. 'dik tau tak apa gold formation type kat sabah?

6. So bahvest beli wullesdorf myr90++ ie. usd100/oz. Mmg sgt murah. Buat apa nak jual lagi? lbh kurang setahun lepas beli, dah jadi producer. 580kg from TOPSOIL. Belum rock lagi. You tau tak kat valuation, topsoil is WASTE? and it’s a big COST to discard. Tapi WASTE saja bolih produce REVENUE for bahvest myr100mil++. Apa lagi bila process rock? Jgn lupa cost beli hanya myr90++mil.

‘dik tak tahu cerita sebenar Tabung Haji-ke??? Kesian betui.

Tapi pakcik bicara sini kat ‘dik pun, pakcik rasa mcm pakcik bicara “pearls before a swine”. Goodbye n good luck. Wassalam.

Stock

2020-05-10 18:13 | Report Abuse

assalamualaikum sftong2000. Blhkah aku tanya yg 2000tu tahun lahir ‘dik-ke? Sbb kepintaran ‘dik amat menakjubkan dan lojik ‘dik tersgt menghairankan bagi sorng yg sgt muda—ni-bah.

Tapi I jugak ada masa lapang harini seblm berbuka.

1. Klu TakeOver valuation bahvest-tu mmg hanya usd21mil , ie.= 350kg mas. (@usd1700/oz) Jgn delay lagi cepat2 ‘dik buat proposal kpd intl major miner buat TO offer for bahvest besok jugak.

2. Sbb sjk bahvest mulai melombong aug2018 sampai dec2019, dah keluar 580kg mas. Revenue/Income sekurang2 $100mil++. Jadi 350kg utk TO mmg mmg tersgt MURAH. Jgn bazir masa lagi disini.

3. Klu intl majer miner tak minat, pasti siLFM-tu minat-bah. Tak sampai setahun dia-tu blh 100% ROI. Reserves 6500kg, dah keluar 580kg, ada lagi 5920kg balance tolak 350kg TO cost, nett balance 5570kg for 30yrs from 65ekar, 635ekar balance potensi.

4. Klu TO proposal keluar ikut valuation ‘dik @ usd21mil, sbg shareholder, ‘dik mesti vote YES kat TO EGM ok? Klu ‘dik tak ok for YES vote, then TO valuation ‘dik tu mmg TAK RELEVANT. TAK RELEVANT = FAIL.

5. TO valuation ‘dik bukan market cap. Market cap tu share price x share issue. Jauh berbeza. Jgn konfius. mcm NTA jugak tak sama dgn mkt cap. Mkt cap jugak tak bergtg kpd atau mesti ikut NTA atau TO valuation ‘dik.

6. Bahvest bukan Explorer-bah. Bahvest is gold MINER. Tapi masih junior-lah. Tapi reserves dia tak junior-bah.

so sftong2000, jangan jadi shareholder TAK Relevant ok? Sbb TAK RELEVANT = FAIL

Stock

2019-10-16 17:48 | Report Abuse

Haiz ! loyar + makhamah sgt terabiskan masa-bah !
Happy Tak happy, slepas you + rakan2 sewaktu dgn you abis dating dgn SC, sila call nombor-ni.
603 7956 8145
Dia org befrienders akn tolong you 24/7. sbb pernah tlg i bila i kena tahan dulu.
Beban jgn sendiri-ja yg pikul.
tapi slps jiwa dah OK, jauhi-lah diri anda dari stok market. amat Tak sesuai utk you.
Good luck + good bye.

ps. you nak nombor SC jugak?

Stock

2019-10-15 23:17 | Report Abuse

Happy dah tak happy. Klu LFM n geng diaorgtu tak kan suruh you beli skg.
Seblknya dia kan pasti you jualkan abis abis Cepat2 skg. sbb dia takkan let u know Wawasan akn datang.
Klu u tak paham logik ni. Tak payah-lah ku tambah apa eth lagi.
Siap-bah.
Slmt malam. Good luck. And goodbye.