Update

MGRC Bekerjasama dengan Ant Group Digital Technologies: Merintis Kebolehkesanan Blockchain dalam Pengeluaran Biofarmaseutikal

MHAB1990
Publish date: Wed, 08 Nov 2023, 03:32 PM

MGRC Bekerjasama dengan Ant Group Digital Technologies: Merintis Kebolehkesanan Blockchain dalam Pengeluaran Biofarmaseutikal

Menggabungkan Pengeluaran Biofarmaseutikal Inovatif dengan Kebolehkesanan Termaju


PETALING JAYA, 8 NOVEMBER 2023Malaysian Genomics Resource Centre Berhad (“Malaysian Genomics” atau “Kumpulan”), pakar genomik dan biofarmaseutikal terkemuka, berbesar hati untuk mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuh mereka MGRC Biopharma Sdn. Bhd., telah memeterai kerjasama dengan AntChain Technology Pte Ltd, anak syarikat Ant Group Digital Technologies untuk menyepadukan kepakaran MGRC dalam perubatan peribadi dan ketepatan dengan kepakaran teknologi Ant Group Digital Technologies, terutamanya dalam kebolehkesanan blockchain.


From L-R: Dr Nurul Anis, Head of Special Project and Quality, MGRC, En Noor Azri bin Dato’ Sri Noor Azerai, Executive Chairman, MGRC, YB Tuan Ahmad Fahmi Bin Mohamed Fadzil, Minister of Communications and Digital Malaysia, Mr. Derrick Loi, General Manager of International Business, Ant Group Digital Technologies and Ms. Chih Yi May, Independent Director, MGRC


  Terkenal dengan penyampaian perkhidmatannya yang merangkumi genetik, genomik, biofarmaseutikal dan imunoterapi seperti terapi gen sel yang meliputi sel CAR-T dan sel Natural Killer (NK), MGRC Biopharma pelarasan harmoni dengan keupayaan inovatif Ant Group Digital Technologies. Teknologi kebolehkesanan unik Ant Group Digital Technologies, bersama-sama dengan kepakaran teknikalnya dalam analisis data dan pengurusan risiko pintar, boleh diterap untuk menjadi keutamaan dalam memelihara integriti sumber dalam produk biofarmaseutikal dan makmal sel MGRC, membangkitkan keinginan berterusan untuk peningkatan usaha MGRC ke arah kemampanan.

  Nadi perkongsian ini berkisar pada MGRC Biopharma yang mengintegrasikan penyelesaian kebolehkesanan AntChain TaaS oleh AntChain Digital Technologies dan dilaksanakan melalui perkongsian tempatan strategiknya dalam sektor penjagaan kesihatan. Susulan penyepaduan ini, kedua-dua syarikat berminat untuk meneroka spektrum usaha digital yang boleh meningkatkan keberkesanan dan jangkauan tawaran MGRC.


  Azri Azerai, Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics


  Azri Azerai, Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics, menyatakan, "Penyepaduan kami dengan Ant Group Digital Technologies adalah lambang komitmen kami yang tidak berbelah bahagi terhadap inovasi. Dengan menjalinkan kebolehkesanan blockchain dalam rangka kerja pengeluaran, kami bukan sahaja meningkatkan keaslian produk tetapi juga mengukuhkan tekad kecemerlangan kami kepada pihak berkepentingan kami. Persepakatan ini adalah bukti aspirasi kami untuk menggabungkan teknologi terkini dengan kepakaran biofarmaseutikal."

  Derrick Loi, Pengurus Besar Perniagaan Antarabangsa, Ant Group Digital Technologies, berkata, "Berkolaborasi dengan entiti terkenal seperti MGRC memantapkan lagi perjalanan kami untuk membantu mempercepatkan transformasi digital dan kerjasama digital merentas industri yang berbeza. Bersama-sama, kami merangka arah tuju yang inovatif dari segi teknologi dan penjagaan kesihatan dengan lancar, menetapkan pentas untuk kemajuan penerokaan dalam sektor ini."

  Dalam pada mereka menetapkan hala tuju, MGRC dan Ant Group Digital Technologies kekal teguh dalam matlamat bersama mereka: untuk menyampaikan nilai yang tiada tandingan kepada pemegang kepentingan mereka dan menerajui inovasi yang menakrifkan semula pertemuan teknologi dan penjagaan kesihatan.

  Kumpulan telah mengadakan kunjungan hormat kepada YB Tuan Ahmad Fahmi Bin Mohamed Fadzil, Menteri Komunikasi dan Digital Malaysia di atas majlis menandatangani kerjasama yang membincangkan lebih lanjut mengenai MGRC dan Ant Group Digital Technologies yang dapat menyumbang kepada pendigitalan industri penjagaan kesihatan.

  Sehingga 7 November 2023, harga saham MGRC berada pada 47 sen, dengan permodalan pasaran RM65.2 juta.

  Discussions
  Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

  Post a Comment