Update

KLCFC dan Persija Jakarta Umumkan Perkongsian Strategik

MHAB1990
Publish date: Mon, 04 Sep 2023, 07:16 PM

KLCFC DAN PERSIJA JAKARA UMUMKAN PERKONGSIAN STRATEGIK

Memorandum Persefahaman Menandakan Permulaan Kerjasama Pembangunan Bola Sepak dan Pertukaran Budaya

KUALA LUMPUR, 04 SEPTEMBER 2023 – Kuala Lumpur City FC (“KLCFC”), sebuah kelab bola speak terkenal yang baru-baru ini diraikan sebagai pasukan terbaik di Asia dalam Piala AFC, yang kini di bawah payung kewangan Rinani Group Berhad (“Rinani” atau "Syarikat”), telah menyertai Memorandum Persefahaman (MoU) mercu tanda bersama PT Persija Jaya Jakarta (“PERSIJA”). Inisiatif kerjasama ini bertujuan untuk memajukan pembangunan bola sepak dan mengeratkan hubungan budaya antara bandar raya Kuala Lumpur dan Jakarta.

Pengarah Rinani Azri Azerai

Pengarah Rinani Azri Azerai berkata, “"Sebagai sebahagian daripada keluarga Rinani, KLCFC terus menjadi pelopor dalam arena sukan. Perkongsian ini menandakan komitmen kami untuk memupuk pembangunan bola sepak dan muhibah antarabangsa."

Azri seterusnya menambah, "Melalui kerjasama ini, kami teruja untuk memupuk dan mempamerkan bakat yang muncul dari kedua-dua pihak. Kami percaya bahawa sukan adalah bahasa universal, dan cara yang lebih baik untuk menghubungkan komuniti kami daripada melalui semangat bersama untuk bola sepak."

MoU itu mengiktiraf peranan penting dalam memupuk bakat muda bola sepak dan memupuk pertumbuhan sukan itu. KLCFC dan PERSIJA akan meneroka inisiatif bersama yang merangkumi program latihan yang berterusan di Indonesia dan Malaysia, menganjurkan kem bola sepak sama ada di bawah jenama PERSIJA atau berjenama bersama KLCFC, dan memudahkan lawatan pasukan KLCFC ke kemudahan latihan PERSIJA di Indonesia untuk perlawanan persahabatan dan pra- persiapan musim.

Di luar padang, kerjasama itu bertujuan untuk mengukuhkan hubungan budaya dan sukan antara Kuala Lumpur dan Jakarta. Kedua-dua kelab komited untuk meningkatkan hubungan ini melalui acara dan aktiviti berkaitan bola sepak, mempromosikan muhibah dan persefahaman antara bandar masing-masing dan memupuk persahabatan di kalangan peminat, pemain dan pegawai.

MoU itu juga menggariskan rancangan untuk perlawanan persahabatan. Tarikh untuk perlawanan di Kuala Lumpur masih belum disahkan, dengan PERSIJA komited untuk menganjurkan perlawanan persahabatan timbal balik di Jakarta. Butiran akan diberikan mengikut terma MoU.

Bagi memastikan kemampanan dan pertumbuhan pakatan ini, Azri mengesahkan bahawa wakil daripada KLCFC dan PERSIJA akan bertemu sekurang-kurangnya sekali setahun untuk meninjau kemajuan usaha kerjasama dan meneroka bidang untuk pengembangan masa depan.

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment