Update

MGRC Healthcare dan PPASM Bekerjasama untuk ‘Miss International Malaysia 2023’

MHAB1990
Publish date: Mon, 11 Sep 2023, 01:06 PM

MGRC Healthcare dan PPASM Bekerjasama untuk ‘Miss International Malaysia 2023’

Memajukan Kesedaran Kesihatan dengan Hiburan, Kesenian dan Inovasi Biofarmaseutikal

PETALING JAYA (11 SEPTEMBER 2023) –Malaysian Genomics Resource Centre Berhad (“MGRC” atau “Kumpulan”), pakar genomik dan biofarmaseutikal terkemuka, teruja untuk mengumumkan Perjanjian Kerjasama Strategik dengan Persatuan Pentas Anak Seni Malaysia ("PPASM").

Perkongsian itu, yang ditonjolkan pada Grand Final Nasional Miss International Malaysia 2023 yang akan datang pada 1 Oktober, menggabungkan hiburan, seni dan budaya dengan teknologi biofarmaseutikal termaju seperti imunoterapi, sel CAR-T dan sel Natural Killer (NK), yang juga termasuk produk kosmeseutikal MGRC seperti serum rambut, pelembap dan pencuci muka di bawah jenama mereka Rejuvium.

Jawed Hussain, Presiden/Pengarah Kebangsaan PPASM bersama Azri Azerai, Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics


PPASM akan menguruskan aspek organisasi, termasuk kelulusan dan permit, manakala MGRCH menyumbang kepakaran peringkat teratasnya dalam imunoterapi dan terapi sel. Kerjasama itu bertujuan bukan sahaja untuk menggalakkan kesedaran kesihatan tetapi juga untuk memupuk persekitaran di mana individu diberi kuasa untuk membuat keputusan kesihatan yang termaklum.

Azri Azerai, Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics


Azri Azerai, Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics, berkata, "Kerjasama kami dengan PPASM menawarkan gabungan hebat jangkauan budaya dan biofarmaseutikal termaju, memperkasakan rakyat Malaysia untuk menjaga kesihatan mereka mengulangi komitmen kami terhadap penyelesaian penjagaan kesihatan yang inovatif."

Jawed Hussain Bin Datuk Raman Wahid, Presiden/Pengarah Kebangsaan PPASM


Jawed Hussain Bin Datuk Raman Wahid, Presiden/Pengarah Kebangsaan PPASM, berkata, “Dalam barisan kerja ini, kami perlu sentiasa berada dalam keadaan terbaik untuk memberikan yang terbaik dalam kerja kami dan kepada penonton. Bekerjasama dengan MGRC, kami boleh mengetahui lebih lanjut tentang bukan sahaja kesihatan kami, tetapi juga penjagaan kesihatan pencegahan.”

Kerjasama itu akan bermula dengan kedua-dua pihak mengambil peranan aktif dalam menganjurkan acara pendidikan dan promosi. Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kempen dalam talian dan luar talian yang akan mendapat manfaat daripada kekuatan unik setiap rakan kongsi. Hubungan PPASM dalam sektor seni dan budaya digabungkan dengan kecekapan saintifik MGRCH dijangka akan meningkatkan jangkauan dan kesan kempen kesedaran kesihatan ini.

Kerjasama itu juga mempunyai aspek amal, dengan kutipan bersih daripada acara Miss International Malaysia 2023 akan disalurkan kepada inisiatif CSR seperti Sandakan Break Cancer Support Association, Kinabalu Pink Ribbon, dan Inisiatif Meraki Daat Sabah. Langkah ini memastikan bahawa kerjasama itu bukan sahaja bermanfaat dalam meningkatkan kesedaran dan mendidik orang ramai, tetapi juga mempunyai kesan ketara terhadap organisasi amal yang bekerja dalam domain yang sama.

 

Dalam semangat September sebagai bulan Kesedaran Kanser Darah, MGRCH juga baru-baru ini bekerjasama dengan Yayasan Kanser Malaysia (“YKM”) untuk meningkatkan kesedaran kanser dan kepentingan pengesanan awal dalam komuniti sel CAR-T dan sel Natural Killer (NK).

 

Sehingga 8 September 2023, harga saham MGRC berada pada RM0.485 sen, dengan permodalan pasaran RM66.55 juta.

Related Stocks
Market Buzz
Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment