Update

Spritzer terima Anugerah Tenaga Kebangsaan dan ASEAN

MHAB1990
Publish date: Tue, 12 Sep 2023, 11:38 AM

Spritzer terima Anugerah Tenaga Kebangsaan dan ASEAN

Gudang cekap tenaga syarikat menerima pujian untuk pencapaian sifar pelepasan


KUALA LUMPUR/TAIPING, 11 Sept 2023 – Gudang Automated Storage and Retrieval System (ASRS) SPRITZER telah diberi penghormatan dengan anugerah “Bangunan Cekap Tenaga” di peringkat nasional dan juga di ASEAN. Dalam saingan menentang 114 calon lain di peringkat kebangsaan, anugerah itu diperoleh secara khusus dalam subkategori bangunan sifar tenaga di Anugerah Tenaga Kebangsaan (NEA).

Mewakili Malaysia di Anugerah Tenaga ASEAN (AEA) 2023, acara berprestij yang dianjurkan oleh Pusat Tenaga ASEAN (ACE) di Bali, Indonesia, gudang ASRS Spritzer memenangi Indeks Tenaga Bangunan (BEI) negatif kerana penjanaan tenaga suria yang berlebihan.

L-R: Menteri Perdagangan dan Industri Singapura Low Yen Ling, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Spritzer Kenny Lim


Sistem gudang automatik Spritzer yang terletak di dalam kilang utama mereka di Taiping membuktikan sebuah inovasi dan kemampanan pengeluar air mineral terkemuka itu. Hebatnya, sistem ini beroperasi sepenuhnya pada tenaga yang diperoleh daripada sumber solar dan sumber boleh diperbaharui lain, memintas keperluan untuk input tenaga konvensional. Pencapaian ini berfungsi sebagai satu peristiwa penting dalam perjalanan berterusan Syarikat ke arah menerima dan mempromosikan kemampanan, mempamerkan komitmen mereka terhadap amalan yang lebih hijau dan lebih cekap.

Spritzer’s CVA Certificate


Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Spritzer, En. Kenny Lim berkata, “Kami amat berbesar hati dan amat berbangga kerana dikira antara penerima terbilang "Anugerah Bangunan Cekap Tenaga" berprestij yang disampaikan oleh ACE dan NEA.

"Gudang ASRS kami berfungsi sebagai bukti yang diperakui kepada prinsip bangunan hijau. Dengan komitmen yang tidak berbelah bahagi, kami memperjuangkan amalan tenaga mampan dan kekal berdedikasi teguh kepada matlamat bercita-cita tinggi kami untuk mencapai pelepasan sifar bersih menjelang tahun 2030," katanya di sini hari ini.

Beliau seterusnya berkata, "Spritzer merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada NRECC, MGTC, dan ACE atas pengiktirafan yang amat dihormati ini. Kami juga mengucapkan tahniah kepada semua peserta atas usaha mereka yang benar-benar memberi inspirasi dalam bidang kelestarian. Bersama-sama, bersatu dalam tujuan, kami akan membuka jalan ke arah dunia pelepasan sifar"

Loji Pembotolan Spritzer dan Gudang ASRS di Taiping


Untuk maklumat lanjut tentang komitmen Spritzer terhadap kemampanan, sila terokai laman web mereka: https://www.spritzer.com.my.


Pautan Muat Turun Imej: https://drive.google.com/drive/folders/1gIXNQG614zH32D7_FmKU3HT7eI4Bf9QY?usp=sharing

Related Stocks
Market Buzz
Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment