Update

Amazfit Balance Bawakan Keharmonian dan Kesimbangan Dalam Kehidupan

MHAB1990
Publish date: Thu, 21 Sep 2023, 01:27 PM

Amazfit Balance Bawakan Keharmonian dan Kesimbangan Dalam Kehidupan

Jam tangan pintar untuk kerja, sahabat untuk kesihatan

KUALA LUMPUR, 21 SEPTEMBER 2023Zepp Health Corporation (Zepp, NYSE: ZEPP), pakar terkemuka dalam teknologi boleh pakai pintar dan kesihatan, telah melancarkan sebuah lagi jam pintar iaitu Amazfit Balance. Kemunculan model baru ini, mengambil alih daripada keluarga jam pintar model Amazfit GTR dan GTS yang telah diperkenal sebelum ini.  Amazfit Balance dibangunkan dengan teknologi dan ciri termaju yang menjadikan model tersebut menjadi sebutan di kalangan  komuniti pengguna global, dan diperkasakan oleh peneraju ekosistem AI Zepp Health yang sedang berkembang bagi Siri Gaya Hidup Amazfit.

Dengan penampilan anggunnya, Amazfit Balance menggabungkan ciri yang membantu pemakai kekal teratur dan mengikut jadual sepanjang hari 24 jam, sama ada untuk bekerja, beriadah atau bersenam.  

Amazfit Balance
Kapten (B) Raeiz Hamed RMAF

Jurulatih kecergasan, pelari profesional dan atlet OCR (lumba lari berhalangan), Kapten (B) Raeiz Hamed TUDM, berkata, “Jam tangan pintar yang anggun dan serba boleh ini membantu menjejaki data mental dan fizikal saya, membolehkan saya mendorong lebih keras atau lebih berehat. Skor Kesediaan adalah tepat dalam keadaan keseluruhan saya; sama ada saya berlatih bersungguh-sungguh dan tidak cukup rehat, ia menunjukkan markah yang sesuai.”

“Amazfit Balance adalah lebih daripada sekadar jam tangan yang kelihatan hebat. Sistem pengendalian Zepp OS 3.0 membolehkan pemakai mencapai keseimbangan yang betul sepanjang hari kerana jam tangan pintar itu menyelaraskan ciri terbaharunya dengan keserasian Android atau iOS dengan pemberitahuan dan peringatan bersama sistem pemantauan kesihatan tandatangan Amazfit.”

Ciri baharu yang dikenali sebagai skor "Kesediaan" memberikan nasihat dan panduan berdasarkan petunjuk kesihatan seperti tidur, senaman, tahap tekanan dan pemantauan tanda vital 24 jam untuk mengukur pemulihan fizikal dan mental dari hari sebelumnya dan menunjukkan potensi pemakai untuk hari yang akan datang sambil membantu mereka mengoptimumkan kerja, kehidupan dan rehat.


Mark Ong, pencipta kandungan dan peminat gym

Mark Ong, pencipta kandungan dan peminat gym berkata, “Jam tangan kecergasan ini membawa penjejakan kecergasan ke tahap yang baharu. Ia bersambung dengan lancar ke aplikasi kesihatan seperti adidas Running dan Strava.” "Saya sangat menyukai aplikasi Komposisi Badan pada Balance, dalam sepuluh saat saya boleh mendapatkan peratusan tulang, otot, lemak dan air saya," kata Ong.

Ciri unik lain termasuk aplikasi seperti "Bernafas", "Yoga" dan "Meditasi" untuk membantu pemakai menghilangkan tekanan. Apl ini dan banyak lagi adalah sebahagian daripada lebih 150 aplikasi dan permainan mini, bersama-sama dengan ExerSense yang secara automatik boleh mengenali lapan sukan dan lebih daripada 150 mod sukan. Peningkatan kepada mod sukan termasuk mod Triatlon, mod 3-sukan-dalam-1 yang mampu menjejaki berenang, berbasikal dan

berlari. Zepp Coach yang dikuasakan AI membantu memantau prestasi pemakai melalui penanda aras dan pencapaian semasa bersenam.

Bersama-sama dengan peningkatan seperti BioTracker 5.0, mikrofon dan pembesar suara, Amazfit Balance cukup bersahaja untuk pemakaian perniagaan sementara cukup berdaya tahan untuk kegunaan olahraga yang aktif. Jam tangan pintar menyediakan semua alat untuk pemakai kekal menepati masa dengan pemberitahuan aplikasi tentang kesihatan memberi mereka keyakinan untuk mengetahui bahawa mereka masih boleh mempunyai "keseimbangan" dalam kehidupan mereka sambil mereka berusaha untuk berjaya.

Bermula dari 22 September 2023, Amazfit Balance boleh didapati di Shopee di https://bit.ly/Amazfit-Shopee-Balance, Lazada dengan harga RM1,099. Setiap pembelian Amazfit Balance anda akan menerima hadiah percuma berupa Beg Kering Hypergear, Tuala Amazfit Sport dan Pas Percubaan 7 Hari Celebrity Fitness sementara stok masih ada.


Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment