Update

Samaiden Umum Kerjasama Strategik dengan MBGB untuk Memajukan Inisiatif Tenaga Bersih di Wilayah APAC

MHAB1990
Publish date: Tue, 26 Sep 2023, 08:41 PM

Samaiden Umum Kerjasama Strategik dengan MBGB untuk Memajukan Inisiatif Tenaga Bersih di Wilayah APAC

Perkongsian Bermatlamat untuk Memangkin Projek Tenaga Boleh Diperbaharui dalam Sektor Perlombongan, Memanfaatkan Gabungan Kepakaran dan Sumber untuk Pertumbuhan Mampan


PETALING JAYA, 26 SEPTEMBER 2023 –Samaiden Group Berhad ("Samaiden"), pakar tenaga boleh diperbaharui (“RE”) yang terlibat terutamanya dalam kejuruteraan, pemerolehan, pembinaan dan pentauliahan (“EPCC”) sistem fotovoltaik solar (“PV”) dan loji janakuasa mengumumkan perkongsian strategik dengan Meta Bright Group Berhad (“MBGB”).

Kerjasama ini bertujuan untuk meluaskan peluang perniagaan dan mempercepatkan pertumbuhan penyelesaian tenaga boleh diperbaharui, khususnya untuk sektor perlombongan dalam rantau Asia-Pasifik (APAC).

Kerjasama itu bertujuan untuk mewujudkan hubungan strategik yang tertumpu pada kemajuan bersama dalam sektor tenaga bersih. Dengan memanfaatkan keupayaan dan sumber unik Samaiden dan MBGB, perkongsian itu akan memperkenalkan piawaian prosedur untuk menilai aspek kewangan, teknikal dan kawal selia, yang memangkin pertumbuhan dalam inisiatif tenaga boleh diperbaharui dalam sektor perlombongan APAC.

Samaiden membawa pengetahuan dan kepakarannya yang luas dalam teknologi tenaga bersih dan perkhidmatan EPCC yang komprehensif. MBGB, sebaliknya, akan menyumbangkan pandangannya sendiri tentang teknologi tenaga bersih dan pengoptimuman sumber. Secara bersama mereka merancang untuk membangunkan projek tenaga bersih yang akan memberi perkhidmatan kepada sektor perlombongan di seluruh rantau APAC.

Pengarah Urusan Kumpulan Samaiden, Ir. Chow Pui Hee 

Pengarah Urusan Kumpulan Samaiden, Ir. Chow Pui Hee menyatakan, "Perkongsian ini menandakan satu peristiwa penting dalam komitmen berterusan Samaiden terhadap tenaga boleh diperbaharui. Menggabungkan kepakaran kedua-dua Samaiden dan MBGB, kami yakin bahawa kerjasama ini akan mewujudkan landskap tenaga yang lebih kukuh dan lebih mampan di seluruh rantau APAC."

Pengarah Eksekutif MBGB, Encik Derek Phang Kiew Lim


Pengarah Eksekutif MBGB, Encik Derek Phang Kiew Lim berkata, “Kami teruja untuk menyertai perkongsian ini dengan Samaiden, salah seorang peneraju dalam ruang tenaga boleh diperbaharui. Kerjasama ini sejajar dengan komitmen kami terhadap penyelesaian tenaga mampan dan membuka jalan baharu untuk kedua-dua syarikat dalam pasaran tenaga bersih APAC yang berkembang pesat.”

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment