Update

KJTS RAIKAN KEJAYAAN PENYENARAIAN DI PASARAN ACE

MHAB1990
Publish date: Fri, 26 Jan 2024, 10:29 AM

KJTS RAIKAN KEJAYAAN PENYENARAIAN DI PASARAN ACE

Syarikat Memulakan Pertumbuhan Strategik dan Pengembangan Pasaran Selepas Penyenaraian


KUALA LUMPUR, 26 JANUARI 2024 KJTS Group Berhad (“KJTS” atau “Syarikat”) dan anak syarikatnya (secara kolektif dirujuk sebagai “Kumpulan KJTS”), penyedia perkhidmatan sokongan bangunan di Malaysia, Thailand dan Singapura, dengan bangganya membuat penampilan pertama di Pasaran ACE Bursa Malaysia Securities Berhad. Saham dibuka pada RM0.44 sesaham, menunjukkan premium 62.96% yang ketara berbanding harga IPO RM0.27 sesaham.


(L-R): Ms. Elaine Law Soh Ying 刘淑盈女士 Independent Non-Executive Director, KJTS Group Berhad, Dr. Teoh Pek Loo 张栢育先生 Independent Non-Executive Director, KJTS Group Berhad, Ms. Azura Binti Azman, Independent Non-Executive Chairman, KJTS Group Berhad, Mr. Sheldon Wee 王大宝先生 Executive Director, KJTS Group Berhad, Mr. Lee Kok Choon 李国尊先生

Managing Director, KJTS Group Berhad, Ms. Lee Jim Leng 李艳玲女士 Group Managing Director and Chief Executive Officer, Hong Leong Investment Bank Berhad, Mr. Ng Kok Ken 黄国坚先生Independent Non-Executive Director, KJTS Group Berhad


KJTS disenaraikan di bawah nama saham "KJTS" dengan kod stok "0293".

Mengkhusus di dalam pengurusan tenaga penyejukan, pembersihan dan perkhidmatan pengurusan kemudahan, KJTS dan anak syarikatnya (“Kumpulan KJTS”) ialah pemain yang mantap dalam industri perkhidmatan sokongan bangunan. Keupayaan kejuruteraan dalaman Syarikat dan komitmen terhadap kemampanan telah memainkan peranan penting dalam menyampaikan perkhidmatan berkualiti tinggi dan menyumbang kepada sasaran persekitaran, sosial dan tadbir urus (“ESG”) pelanggan, termasuk mengurangkan pelepasan karbon dioksida.

Tawaran awam permulaan yang berjaya KJTS Group Berhad memperoleh RM58.87 juta, diperuntukkan seperti berikut: RM44.92 juta ke arah pengembangan segmen tenaga penyejuk dan pembesaran pejabat di Malaysia, Thailand dan Singapura; RM8.12 juta untuk modal kerja; dan RM5.83 juta diperuntukkan untuk perbelanjaan penyenaraian.

Pengerusi Bebas Bukan Eksekutif Kumpulan KJTS Berhad, Azura Azman melahirkan rasa teruja: “Penyenaraian yang berjaya ini menandakan lembaran baharu bagi KJTS. Ia mencerminkan kerja keras dan dedikasi pasukan kami dan keyakinan pasaran terhadap visi dan strategi kami. Kami teruja dengan peluang yang akan dibawa, membolehkan kami mengembangkan dan meningkatkan perkhidmatan kami di Malaysia, Singapura dan Thailand.”

“Sambutan pelabur yang positif terhadap IPO kami menggariskan kepercayaan pasaran terhadap keupayaan dan potensi pertumbuhan kami. Kami berharap dapat menggunakan momentum ini untuk memacu pertumbuhan KJTS dan mengukuhkan kedudukan kami dalam sektor perkhidmatan sokongan bangunan.”

Hong Leong Investment Bank Berhad ialah Penasihat Utama, Penaja, Penaja Jamin Tunggal dan Pemilik Buku Tunggal.

Related Stocks
Market Buzz
Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment