RAbbit494

RAbbit494 | Joined since 2022-01-02

Investing Experience -
Risk Profile -

Followers

1

Following

0

Blog Posts

0

Threads

131

Blogs

Threads

Portfolio

Follower

Following

Summary
Total comments
131
Past 30 days
27
Past 7 days
12
Today
0

User Comments
Stock

11 hours ago | Report Abuse

Ha....sudah cukup bercuti panjang
Esok bermulalah sinar baru menuju ke arah impian yang kita harapkan
Terima kasih operator berusaha menaikkan harga cuba membuat perubahan trend bersama kita usahakan agar bersinar bersama melihat cahaya disebalik kegelapan

KLCI akan cuba melewati 1500 minggu ini dengan kembalinya pelabur selepas bercuti panjang ke pasaran sebelum cuba melepasi atas 1500 minggu depan
Oleh kerana lonjakan tinggi harga di mana pembelian melebihi penjualan terjadinya pembalikan berlakunya keseimbangan . Selepas habis pengimbangan harga akan mula naik , sama-samalah kita melihat rentak pasaran minggu ini .

Pendapat dan pandangan semua sangatlah di alukan
Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata


Stock

2 days ago | Report Abuse

Haha
Cuti panjang tak dapat tutup hijau namun support 270 tetap kukuh
Cepat beli sebelum melonjak naik memecah tembok 300

Stock

2 days ago | Report Abuse

MA50 sudah memekok ke atas cuba mendekati MA200 dan MA100 mengikuti melakukan pemusingan ke atas ( beri mereka sedikit masa untuk melepasi MA200 )

Feb akan ada pengumuman QR dan Dividen dan semestinya Bajet 24 Feb yang kita semua tunggu tunggukan ( diharapkan ada berita baik )
Dengan adanya sinar harapan di bulan FEB bagaimana harga akan turun ???

Ada pihak mengatakan harga hanya akan melewati 500 3 tahun kemudian adakah anda pasti ? ( ramai analisis juga gagal dalam pendapat dan pandangan mereka )
Ramai percaya market akan crash hujung tahun 2022 awal 2023 dan membuat ramai pelabur takut dan menyimpan wang mereka di bank ( mereka fikir mereka bijak dan dividen bank tinggi dan ada harapan membeli harga durian runtuh kelak ) Namun apa terjadi ramai bising dan kecewa dengan keputusan mereka dan telah terlepas peluang keemasan semua gara-gara percaya analisis bulat-bulat dan ingat merekalah yang terbijak.

Sebagai contoh saya melabur masteel sejak tahun lepas 380 ramai menjual dan saya mengatakan adakah harga akan turun ke 220 dan akhirnya 225 terhenti dan telah mula naik secara perlahan kemudian naik tinggi melepasi 400 dan saya telah menjualnya tetapi ramai pula membeli??? dan modal menambah pelaburan MRCB dan kini sedang naik ? Masih tidak menjual sedikit pun share saya. Ini bukan bermaksud anda harus percayai saya atau mengikut membeli saya hanya memberitahu sebagai pengetahuan kita bersama . ( just believe in yourself and don't be influenced by rumors the decision is in your hands )

Banyak pula saya berbicara hari ni
Haha...cukuplah ada masa bicara lagi

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata



Stock

2 days ago | Report Abuse

Sekadar pandangan Buy Sell Hold terpulang ?
For me BUY and HOLD

Harga telah downtrend sekian lama dan penurunan semakin mengecil tahun ke tahun
Pada hujung NOV tahun 2022 harga telah melepasi garis downtrend 2017-2022 dan garis downtrend 2020-2022 juga telah di lepasi minggu ini ( Breakout Downtrend Line 2 time)
Dalam masa yang sama double bottom juga terhasil dan harga mula naik hingga ke hari ini (290-350)
Minggu ini harga telah menembusi MA 200 dengan jayanya dan harga masih bertahan 350 (diharapkan support 340-345 tidak pecah minggu depan)
Corak kenaikan kali ini juga berbeza dengan kenaikan sebelum ini di mana kenaikan dengan perlahan di ikuti volume semakin membesar ( akan ada volume lebih besar akan menyusul )

Tahun 2023 adalah tahun rabbit tahun pembangunan saham berkaitan construction property jadi pilihan pelabur maka MRCB pilhan terbaik dua dalam satu
Walaupun ramai mengatakan MRCB berkaitan GLC dan politik kait dengan UMNO namun itu cerita lama zaman UMNO berkuasa penuh dengan kekuasaan rasuah habuan mengawal Syarikat GLC demi kepentingan mereka itu semua telah berakhir menjadi sejarah suka duka negara malaysia. Kini kerajaan Perpaduan PM Anwar Ibrahim memerangi RASUAH HABUAN ANAK CUCU ahli politik dan party hanya menjahanamkan ekonomi negara dan rakyat malaysia. Dan tidak dilupakan penjawat awam yang berkaitan RASUAH salah guna kuasa dan sebagainya tidak akan terlepas jika mereka meneruskan dan punyai bukti semua akan di hadap ke pengadilan ( JANJI PM SELAGI BERKUASA ) INGAT BUKAN HANYA MRCB BERKAITAN GLC DAN POLITIK SEBELUM INI

MRCB THE BEST CHOICE

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata



Stock

3 days ago | Report Abuse

Walaupun penutupan merah 350 namun masih di harga POC
Lonjakan harga di lakukan semalam bagi mengatasi harga POC kerana takut penjualan besar besaran susah mengatasi rintangan POC . Tapi di lihat masih baik tidak berlaku pembuangan besar semalam dan hari ini . Keyakinan pelabur masih utuh mereka akan mendapat hasilnya walaupun telah bertahun bertahan .
Support 345 masih kukuh dan masih dalam mood kenaikan

sebelum ni saya pernah kata kalau harga melewati 360 adakah akan berlaku penarikan kerana kenaikan tidak boleh naik setiap masa . Tapi saya yakin 345-350 akan kukuh kenaikan akan diteruskan.

Just enjoy you holidays
Heng ah Ong ah Huat ah

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata


Stock

4 days ago | Report Abuse

Penutupan yang sangat baik dan melepasi poc 350
Semua ramalan untuk minggu ini telah tercapai
Esok buka hijau adalah buy call bagi sesiapa yang ingin membeli, 345-355 kalau boleh dapat kena beratur awal.

Call Warrants risiko sangat tinggi walaupun tinggi pulangannya kekalahan juga sangat tinggi. Bagi yang ada keyakinan tinggi dan mempunyai teknik tersendiri memahami permainan maka tiada masalah namun tidak digalakkan.
Bagi yang ingin membeli dengan wang kecil bolehlah membeli WB risiko rendah pulangan juga cukup baik . 075-080 esok pagi masih boleh dapat....saya ada lah beli sikit average 070 .

Esok hari jumaat mungkin ada pengambilan untung namun yakin esok di tutup hijau
kenaikan ini mungkin belanjutan sehingga akhir bulan.... hari hari kira wang haha....
Just follow the trend the rewards will come to you
Good Luck for all

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

4 days ago | Report Abuse

Sangat cantik prestasi separuh pertama hari ini diharapkan bertahan
Harga telah melepasi atas MA200 dengan jayanya dan melepasi downtrend line diharapkan bertahan sehingga esok .
cheers for all
Have a nice lunch

Stock

4 days ago | Report Abuse

Pencucian hari selasa dan pengumpulan hari ini akan naik lebih tinggi minggu depan
Hijau hari jumaat

Stock

4 days ago | Report Abuse

sememangnya sudah akan berlaku sesuatu sejak 290-300 lagi , di mana operator membuat pengumpulan dan menolak naik secara perlahan .
400 bukan mimpi akan jadi kenyataan

QR baik dividen tinggi ada habuan projek hanya sabar menunggu
Support baru 335 telah tercapai good job operator

Stock

4 days ago | Report Abuse

Bagus teruskan komen hangatkan blog ni yang sejuk panas kurang memberi pandangan pendapat dan sebagainya.
Saya mula dari tahun lepas 360 membuat pergumpulan tanpa menjual kerana saya sangat yakin perlaburan ini tidak akan merugikan walaupun saya tahu harga akan turun itulah waktu saya mengumpul sedikit demi sedikit menanti masa yang sesuai untuk saya membeli lebih banyak .

Biarlah ianya naik secara perlahan dengan kekuatan membesar lebih baik dari naik dengan cepat akan terjadinya kejatuhan membesar . Dengan adanya berita baik dari masa ke semasa dan keuntungan semakin meningkat akan meningkatkan keyakinan pelabur baik yang baru mahupun pelabur sebelum ini yang membeli harga tinggi agar tidak membuang tiket mereka bila harga naik semakin tinggi.

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

6 days ago | Report Abuse

Market tutup hari esok dan fed umum keputusan kadar faedah ( diharapkan kenaikan 25 mata )

Prestasi di lihat sangat baik masih dalam mood kenaikan walaupun pasaran dalam suasana laut merah dan KLCI telah turun 1% namun masih bertahan atas MA 200
Harga di tutup 330 dan telah menyentuhi 335 walaupun tidak bisa melepasi namun mood membeli meningkat ini sudah cukup baik untuk hari ini
Diharapkan bisa bertahan atas kedudukan MA 200 dan mampu mengakhiri dua hari dagangan untuk minggu ini

Kenaikan akan diteruskan minggu depan suasana mood bajet mengharapkan berita baik darinya. Walaupun RHB telah memanggil TP 450 dan juga ada pihak tidak yakin harga akan mampu melewati 400 malah ada pihak mengatakan mahu TP 500 tunggu 3 tahun akan datang....
Oleh itu semua pandangan adalah berbeza malah ada yang akan yakin bila harga sudah naik tinggi ada berita baik baru membeli risiko juga makin meningkat
Ingat bukan kita tentukan harga akan terus turun atau tidak mungkin akan naik sebagainya kerana siapa kita untuk berkata begitu ???

Selagi hijau jangan jual bersabar menunggu hasinya
Boring pi main uems ekovest dan byk lagi dnex cmsb buat beli nasi lemak

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

1 week ago | Report Abuse

Haha...kura kura sedang mendaki sedikit demi sedikit
Operator gandakan tekanan menolak naik agar esok boleh lepasi 335 walaupun hari ini telah melewati MA200
Biar pecah bumbung jangan pecah lantai agar bisa ku lihat langit cerah
Jangan sesekali cepat mengalah selagi masih ada hari esok 400 sedang menunggu

Kalau ada berita HSR masakan harga masih di sini menanti anda membeli
Harga naik QR dan dividen dan Bajet dan ???
Selagi hijau jangan jual tunggu volume besar masuk jeng jeng jeng

Hanya berbicara di waktu lapang
Maaf jika ada silap kata

Stock

1 week ago | Report Abuse

Zero420 maksudkan sukuk fund ke...
Biasalah syarikat perlukan wang bagi perbelanjaan syarikat atau kegunaan lain
Namun kalau dah hutang malah makin banyak hutang memang tidak baik
Yang penting ada projek ada untung hutang boleh dikurangkan.

Kita melabur hanya melihat keadaan semasa dan berubah arah bila keadaan semasa berubah , tidak dapat berpegang pada satu pokok kalau tidak berbuah tiada hasilnya.
Saya melabur lebih di mrcb kat sini hanya buat duit beli nasi lemak sebab rentak ada sikit berbeda tetapi serupa haha....

Hanya berborak kosong je.....hihi

Stock

1 week ago | Report Abuse

Hujan seharian rehat di sofa punya masa berbicaralah si otak kecil ini
Minggu lepas ramai yang menjual bila membeli 290-300 ada yang untung ada yang sekadar melepaskan diri lepas average down bila membeli tinggi 330-340
Walaupun begitu sebaliknya lagi ramai yang membeli menambah tanpa menjual termasuk saya sendiri kerana sangat yakin kenaikan akan diteruskan minggu depan.

Adakah harga akan melepasi 335 menyentuhi 350-360 minggu depan sebelum penarikan bertahan di 335?

PM Anwar Ibrahim akan ke Singapura esok bagi lawatan rasmi pertamanya
Ini adalah perjanjian rangka kerja mengenai ekonomi digital dan ekonomi hijau antara Kementerian Perdagangan dan Industri Singapura dan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia, serta memorandum persefahaman mengenai kerjasama dalam perlindungan data peribadi, keselamatan siber dan ekonomi digital

Menteri Pengangkutan Anthony Loke juga ikut bersama , adakah ada perbincangan HSR yang telah tertunda sekian lama?

Cukuplah setakat ini berbicara
Selamat Beristirehat
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

1 week ago | Report Abuse

Haha Zero420
Ya pasti akan naik minggu depan melepasi 275 akan menghampiri 305
Good Luck


Stock

1 week ago | Report Abuse

Terima kasih operator jalankan kerja dengan baik
Perubahan trend naik sedang diusahakan secara perlahan sebelum kenaikan lebih tinggi dan seterusnya
Bagi pelabur yang sedang mencari saham murah risiko rendah untuk jangka panjang ada dividen yang ingin melabur ratusan ribu hingga jutaan saham ini pilihan terbaik buat masa ini . Harga masih murah dari harga bottom 290 QR akan semakin baik dividen akan semakin tinggi projek baru akan semakin banyak dari semasa ke semasa .
Walaupun begitu atas risiko sendiri melabur secara berperingkat perlu ditelitikan sebaik baiknya sebelum mulakan perlaburan.

Setiap pandangan berbeda perlu difahami jangan terikut ikut dengan bicara orang lain mempengaruhi diri akhirnya tersilap langkah yang rugi tetap diri sendiri.
Melabur dengan wang tunai tanpa meminjam boleh melabur jangka panjang dalam 3 tahun pulangan 200-300 peratus jika bermula awal dari sekarang .
Namun demi risiko market crash maka bersedia cut lose cut win itu penting tetapi jika ada wang lebih bolehlah digunakan selepas market reda mula naik kembali bolehlah menambah keuntungan .

Selamat melabur

Stock

1 week ago | Report Abuse

Permulaan yang baik hari pertama bekerja selepas bercuti tahun baru cina
Perubahan trend naik sedang diusahakan
Akan mulai naik lebih tinggi awal bulan feb
Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

1 week ago | Report Abuse

Dah habis bercuti panjang semua
Operator esok dah mula berkerja?
Apapun masa berkerja harus dimulakan jangan cuti lama sangat kena utamakan ekonomi negara
PM tak cuti pergi sana sini sambut tahun baru cina makan besar balik kampung terbang Brunei tiap hari ada beritanya wow tetapi tak lupa bertemu rakyat beramah mesra tidak lupa tugasnya.

Pagi esok hijau dimulakan berakhir hijau
Lepasi 315 mulalah perjalanannya
Sudah cukup baik untuk minggu ini

Selamat Tahun Baru Cina
Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

2 weeks ago | Report Abuse

Ahyoyo
Kenapa QR buruk sangat
Kalau QR3 QR4 tidak jauh lebih baik habis lo
Makan kacanglah tahun baru cina ni


Stock

2 weeks ago | Report Abuse

Ahyoyo
Kenalah bagi sikit masa lagi ramai menjual sebab sambut tahun baru cina bercuti panjang namun begitu akan mula naik awal bulan feb
Harapan ada berita baik dari bajet dan QR4

Heng ah
Huat ah
Rabbit year Good year Lucky year believe you can make it

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

2 weeks ago | Report Abuse

Ahyoyo
Nampaknya minggu ni tidak dapatlah lepasi 315 banyak sanggup jual rugi sebab sambut tahun baru cina bercuti membeli belah agar aman tidur lena
Namun masih ada sebahagian yakin dan membeli sedikit demi sedikit
Nampaknya 315 semakin mudah diatasi berkemungkinan akan naik terus menguji 330-335 lepas bercuti tahun baru cina

Inilah peluang membeli harga terbaik sebelum cuti panjang
Yakin akan berubah trend naik
Yang tunggu 275-285 nak dapat durian runtuh saya rasa tidak menjadi
Hahaha begitulah diharapkan

Huat ah
Heng ah
Rabbit year Good year Lucky year believe you can make it

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

3 weeks ago | Report Abuse

Permulaan yang baik minggu ini semoga prestasi yang sama minggu depan agar bisa menembusi 315 berlegar di 325-335 sebelum menyambut tahun baru cina. Dan diharapkan akan berterusan kenaikkan melepasi 345 menyentuhi 360 sebelum penarikan ke 325-335 selepas tahun baru cina.

Yang pasti QR4 akan lebih baik dan dividen akan lebih tinggi dan projek MRT3 akan diumumkan dalam Bajet 24 Feb ini .
Semuanya akan terjawap lewat feb ini semoga penantian berbuahkan hasil bagi pelabur MRCB .

Bagi projek HSR adalah bonus besar buat MRCB kalau di laksanakan namun sukar diteruskan buat masa ini kerana banyak projek projek lain yang harus di utamakan seperti projek tebatan banjir, hospital dan pelbagai projek infarstruktur di sabah dan sarawak.

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

3 weeks ago | Report Abuse

Tetap solid adakah masamu semakin dekat
Jangan tunggu lama lama nanti lama lama dilupakan orang
Good Luck

Stock

3 weeks ago | Report Abuse

Solid memang solid masih bertahan tidak takut angin atau hujan
Hanya menunggu bila tiba masanya
Good Luck

Stock

3 weeks ago | Report Abuse

Bersabar menunggu jatuh naik permainannya berpandangan jauh mampu melihat dengan lebih jelas
Akan naik bila tiba masanya
Good luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
harap maaf jika ada silap kata

Stock

3 weeks ago | Report Abuse

Berkait Umno cerita lama dah lapuk biarlah ia berlalu sebagai sejarah
Sekarang kerajaan perpaduan berkuasa PMnya anwar ibrahim
Negara perlukan perubahan kita juga perlu berubah cara berfikir lihat kedepan bukan kebelakang
Diharapkan QR4 lebih baik dividen juga lebih tinggi
Ada projek adalah bonus kenaikkan lebih tinggi
Good Luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

3 weeks ago | Report Abuse

Sabar menunggu sejak membeli tiada yang perlu dirisaukan sangat
Market sedang lembab dan cny semakin dekat
Akan bertahan atas 230
Good Luck

Stock

1 month ago | Report Abuse

Saham mrcb pasti akan naik bila tiba masanya namun buat masa ini memanglah tidak mampu sampai 1000
Kerajaan perpaduan tidak akan binasakan Syarikat GLC malah akan memberi dan membantu kerana ianya sebahagian daripada kerajaan dan mampu merancakkan ekonomi majukan negara
Projek projek ditelitikan semula bukan bermaksud tidak akan dilaksanakan lebih kepada ketirisan berkepentingan belakunya perbelanjaan berlebihan yang tidak perlu malah nilai projek ditingkatkan oleh kerajaan sebelum ini.
Wang boleh dijimatkan juga boleh membantu rakyat mana tidak baiknya....adakah kayakan kroni kroni pihak yang dapat projek tanpa tender adalah lebih baik

Bagi pelaburan panjang MRCB adalah baik kerana harga sudah dekat lantai malah ada dividen lagi berkait dengan epf....ingat ini wang simpanan rakyat tahu
Apapun terpulanglah keputusan tangan anda namun janganlah sesuka hati memburukkan tanpa tidak berfikir secara wajar dan jangan ada sifat dengki benci marah atas kerugian kesilapan kegagalan anda sebaliknya menerima dengan hati terbuka untuk melihat lebih jauh dan memahaminya mungkin satu hari nanti ianya membawa hasil kepada anda.
Good Luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

1 month ago | Report Abuse

haiyoyo
Kenapa tidak boleh beli sekaranglah masa beli terbaik
Turun kurang naik lebih peratusan tidak pandai kira ke
Harga sokongan 280-290 pecah turun namun buat masa ni tidak akan belaku kecuali bad bad news atau signal market crash belaku
Harga akan naik minggu depan atau ding ding dong dong doremi dekat hujung bulan Jan akan naik jua
TP mudah 340-350 kalau merasa untung sikit cukup 320-330
QR 4 akan diumumkan lewat bulan feb pasti tidak seburuk yang disangkakan
Kalau keputusan QR sangat baik Dividen pasti akan lebih baik mana tahu boleh dapat 0150 Maka harga akan berpeluang naik lebih tinggi

Market tidak baik masa ni fear sana fear sini bising crash bising interest rate itu ini baik simpan wang dalam bank dalam bantal tak payahlah melabur tidak sesuai untuk anda

Stock

1 month ago | Report Abuse

Haha
Tidak perlu Pengsan atau pening kepala
Tahun Baru akan tiba jawapan akan terungkai jua
Naik Turun memang dah rumrah dalam saham
Downtrend stock memang tidak mudah difahami apalagi berani membeli
Pecah sokongan maka kejatuhan kebawah
Namun memang kita tidak mengharapkan ianya terjadi

Diharapkan QR4 akan lebih baik dan dividen akan lebih tinggi
Dan Bajet yang akan diumumkan akan ada berita baik untuk pembangunan meransangkan ekonomi
Tiada yang mustahil dalam saham hanya mereka yang tentukan kita hanya melabur mana yang kita rasakan baik untuk dilabur
Sejarah boleh berulang juga boleh tidak akan berlaku hanya mereka tentukan zaman maju semua boleh diubah ditunda dirombak diatasi semuanya terpulang pada mereka

Semoga tahun baru ini memberi sedikit perubahan yang lebih baik pada ekonomi malaysia dan rakyatnya

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata
Selamat Tahun Baru 2023

Stock

1 month ago | Report Abuse

Minggu ini jumaat hari terakhir membeli harga akan bertahan atas 290
Hanya menunggu hari baik selepas tibanya 2023 cuba menembusi 305 memulakan kenaikan
Ingat kerajaan sekarang bukan kerajaan dulu pasti akan cuba yang terbaik menaikan index lepasi 1500 pada 2023 atau mungkin esok akan menembusi 1500 .
Saham berkaitan GLC akan mengikut naik untuk menolak naik index lebih tinggi di mana selama sepuluh tahun downtrend tanpa henti
Dah tiba masanya untuk mendaki naik agar pelabur asing yakin dengan kerajaan perpaduan mampu membuat perubahan besar bukannya hanya kata-kata manis
Projek mega harus diteruskan malah perlu diteruskan agar mampu mambawa kemajuan pasaran baru ekonomi negara akan bertambah baik masa depan
Samalah kita tunggu dan hasilnya akan tiba jua
Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata
Semoga tahun baru 2023 akan membawa rezeki pada semua walaupun tahun 2022 tidak begitu baik namun kita telah laluinya .

Stock

1 month ago | Report Abuse

Ini pelaburan jangka panjang bukan short play beli terus boleh profit.
Hanya jatuh adalah masa membeli sesuaian dengan harga hendek dibeli.
Ada harga murah atau jatuh bukannya menjual itu hanya kaki trades saja akan jual bila merah.
Sekarang ada pihak cuba shortkan jadi beli bila harga murah bukan beli sekali gus.
Bagi short play ini tidak sesuai untuk anda beli saham yang sesuai dengan anda.
Apapun keputusan ditangan anda usah resah bingung kenaikan masa mendatang bukan sekarang.
Double bottom akan cuba dihasikan lepas itu akan naik harap menjadi.
Good luck

Hanya berbicara waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

1 month ago | Report Abuse

Haha
Dah naik kapal sejak semalam semoga mula berlayar minggu depan
Tp1 350
Tp2 410
Good Luck

Stock

1 month ago | Report Abuse

Haha
Minggu ni banyak dah jual dan banyak dah beli
Berita cpi rate fear dah dilalui adakah minggu depan akan lebih baik
QR 4 akan lebih baik semoga begitu dan yakin akan naik bila tiba masanya
Harapan penjualan reda sebaliknya pembelian bermula
Kerajaan perpaduan telah pun disahkan dan sokongan perjanjian telah pun ditandatangani oleh semua ketua parti
Isnin semestinya Undi Percaya PM akan diterima sebulat suara

Dan ekonomi pembangunan sara hidup akan dilaksanakan sebaik mungkin demi kesejahtera rakyat malaysia dan negara.
Sejarah telah berlalu dengan kerajaan terdahulu sehinggakan index klci tidak mampu melepasi 1900 dan bertahan atas 1800
Dengan kerajaan perpaduan Tolak Rasuah ini semoga mampu buat perubahan besar kepada ekonomi negara dan rakyatnya terbela dimajukan bersama dan index klci akan lepasi 1800 pada masa depan .

Good Luck
Yakin dengan pilihan anda

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada tersilap kata

Stock

1 month ago | Report Abuse

Hahaha
Kan dah kata kalau hijau hari isnin habis tiada apa nak buat....
Lagi CPI dan rate punya pasal market fear tunggu dan lihat...
Lagi Anwar Ibrahim mahu Undi percaya di parlimen banyak takut tak yakin boleh ke tidak dapat majoriti dan banyak pula kerja jahat pihak pembangkang nak Gagalkan Kerajaan Perpaduan . Maka banyaklah tarik dulu tengok dulu keadaaan semasa .
Apapun saya yakin kerajaan perpaduan akan dapat majoriti mudah dan tidak akan gagal lepas 6 bulan memerintah sebab yakin Umno Zahid akan berusaha sepenuhnya pertahankan kerusi presiden walaupun ada pihak dalaman cuba menjatuhkannya.

Saya rasa harga akan cuba bertahan atas 305 dan 300 tidak akan mudah ditembusi. sekarang tunggu Hijau semoga bolehku lihat hijau hihi
Good Luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata.

Stock

1 month ago | Report Abuse

Dalam perlaburan kena banyak bersabar
Minggu depan isnin kalau hijau lepas jam 4pm tidaklah akan turun lagi
Kan dah kata tunggu kerajaan terbentuk dan bajet diumumkan harga akan berada 400-500
Kabinet baru siap terbentuk , bagi yang nak membeli minggu depan boleh buat keputusan sebelum 19 dec mungkin sudah 360 .
Usah percayai sesiapa hanya sendiri buat keputusan.

Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

2 months ago | Report Abuse

Aiyi
Banyak kaunter technology naik yang ni turun susahlah ini macam .
Jepun chai haraplah bersabar belum masanya .
Good Luck

Stock

2 months ago | Report Abuse

Haha
Disebabkan QR baik sangat maka makin sukar nak turun dah hanya naik je....
kalau esok green maka isnin naiklah sehingga Bajet 2023
Sabar menunggu rezeki akan menanti disana
Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada tersilap kata

News & Blogs

2 months ago | Report Abuse

Sememangnya banyak Undian BN yang akan berubah undi kepada parti lain , ini memang di jangka kerana masalah umno itu sendiri . Dan sebab ini PH begitu yakin dapat menang besar paling kurang 90 kerusi keatas dan 80 kerusi memang pasti boleh dapat dimenangi namun melesat selepas kekalahan beberapa kerusi yang di menangi sebelum ini. Salah satu kerusi permatang pauh nurul izzah anak kepada Anwar Ibrahim namun bernasib baik dapat memenangi kembali beberapa kerusi pengkianat Langkah shareton yang menyebabkan kerajaan PH tumbang belum sampai 2 tahun memerintah.

PN mengagih banyak wang bagi setiap pengundi dari duduk dengar ceramah juga boleh dapat rm 50 dan memakai baju PN sehari dapat rm 50 . Ada pengundi dapat rm 200 dan paling banyak kawasan pagoh rm500 setiap pengundi bagi memastikan presiden PN menang. Belum di kira barangan lain yang digunakan untuk pilihan raya yang sangat mewah pembelanjaannya.

Bukan bermaksud semuanya disebabkan undi sogokkan semata-mata ada juga undi muda terutama melayu yang tidak pasti mengundi parti mana selain umno BN tetapi tidak akan mengundi PH kerana DAP sebab fahaman benci dan takut sekian lamanya . Dan sebab suasana keadaan politik malaysia terwujudlah banyak parti baru dan bebas menjadi calon mencuba nasib mungkin boleh memenangi kerusi BN dan kawasan panas.

Cukuplah setakat ini
Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata


News & Blogs

2 months ago | Report Abuse

kemenangan besar PN PAS disebabkan masalah dalaman UMNO dan ada pengkianat bagi menjatuhkan presiden parti BN . Dengan kewangan besar dari kerajaan shareton sebelum ini ada memperuntukkan wang kerajaan sebanyak rm 600 billion yang entah kemana dibelanjakan oleh PN telah memberi kelebihan kepada parti PN PAS menggunakan modal yang ada digunakan pada PRU15 bagi menagih undi dan merampas peluang PH untuk menagih undi melayu dari undi BN yang punyai masalah parti BN dan kes presiden parti malah bosku telah disabitkan bersalah dan dipenjarakan.

Dengan keputusan pru15 BN telah kalah teruk dan kesemua kerusinya BN yang kalah telah beralih kepada PN PAS dengan itu tiada sebab BN harus berkerjasama dengan PN PAS untuk tubuh kerajaan seperti sebelum ini . BN juga tidak akan dapat menang kembali kerusi yang mereka kalah kepada PN PAS jika mereka berkerjasama bentuk kerajaan sebaliknya akan mengurangkan kerusi yang mereka miliki sekarang.

Dengan keputusan Sultan Agong untuk bentuk kerajaan perpaduan dan melantik Anwar Ibrahim sebagai PM dengan memiliki majoriti kerusi parlimen terbesar berbanding parti lain dan memperolehi undi terbesar melebihi 5 juta dari pengundian rakyat malaysia.
Bagi menghormati titah Baginda parti lain yang menghormatinya akan menyokong kerajaan perpaduan walaupun sebelum ni mereka menyokong PN PAS.

Dengan hampir kesemua parti menyertai kerajaan perpaduan tidak termasuk PN dan PAS masih berbincang ingin menyertai namun belum memberi kata putus . kerajaan perpaduan telah memperolehi majoriti besar setakat ini 148 kerusi .

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

News & Blogs

2 months ago | Report Abuse

Kerajaan perpaduan kehendak Sultan dengan keadaan kerajaan berpelembagaan tidak dapat terbentuk . Dengan berjiwa rakyat menghormati titah Sultan Agong Anwar Ibrahim PH menerima dengan hati terbuka dan juga menitah muyhidin PN agar bersama dalam kerajaan perpaduan namun beliau menolak titah Sultan Agong ini menunjukkan kederhakaan tidak menghormati .
Dengan itu sultan menitah zahid BN agar bersama kerajaan perpaduan dengan gembira menerimanya walaupun ada ahli parlimen dari BN membantah dan ada 10 ahli parlimennya BN menyokong PN PAS menubuh kerajaan dengan majoriti 115 bersama parti lain.

Selepas zahid berbincang semalaman akhirnya BN tertinggi sebulat suara menolak berkerjasama dengan PN PAS dan akan berkerjasama dengan kerajaan perpaduan .
Oleh itu Anwar Ibrahim dilantik oleh Sultan Agong di persetujui raja-raja sebagai PM , dengan itu secara tak lansung parti lain juga ingin turut serta demi menghormati titah diraja .

Sebagai PM kerajaan perpaduan harus menerima semua ahli parlimen tidak mengira parti atau bebas untuk berkerjasama demi kelancaran pemerintahan, dengan itu kekukuhan kerajaan ini akan kukuh dan mantap tiada persoalan 22 bulan pertukaran kerajaan .

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

2 months ago | Report Abuse

Wah banyaknya jatuh....harga jatuh tak apa boleh jual jangan orangnya terjun ya
Selasa kalau 200 bisa bertahan mungkin akan naik namun bagi saya ada untung jual cepat jangan disimpan hari esok.
Good Luck

Melaburlah dengan berhati-hati jangan terikut ikut yang anda tak faham nanti orang lain ketawa sampai ke bank saudara pula menangis sampai ke rumah.

Stock

2 months ago | Report Abuse

Kenaikkan khamis perlantikan PM kejatuhan jumaat memang dijangka isnin cuti umum
Kemungkinan harga akan kembali bawah 300 namun bersedia membeli dan bersabar menanti kabinet kerajaan perpaduan terbentuk
Bila Bajet 2023 di umumkan harga akan melepasi 400-500
Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada salah dan silap

Stock

2 months ago | Report Abuse

Apapun saya telah menjual habis stock dah cukup nasi lemak satu tahun
Gook Luck

Stock

2 months ago | Report Abuse

open market now

Stock

2 months ago | Report Abuse

Titah diraja telah disahkan Anwar Ibrahim PM ke 10
Daulat Tuanku

Stock

2 months ago | Report Abuse

Anwar Ibrahim berkata tengok wayang drama bersiri

Stock

2 months ago | Report Abuse

Titah diraja telah disahkan anwar ibrahim PM ke10
daulat tuanku

Stock

2 months ago | Report Abuse

DAP telah mohon maaf kepada abg johari GPS dan dengan ini kemungkinan besar GPS akan menerima kemaafan tersebut peluang GPS bersama kerajaan perpaduan sgtlah cerah.

Stock

2 months ago | Report Abuse

sabar menunggu lepas kerajaan terbentuk akan naik