RAbbit494

RAbbit494 | Joined since 2022-01-02

Investing Experience -
Risk Profile -

Followers

2

Following

0

Blog Posts

0

Threads

330

Blogs

Threads

Portfolio

Follower

Following

Summary
Total comments
330
Past 30 days
0
Past 7 days
0
Today
0

User Comments
Stock

2 months ago | Report Abuse

Bro youngman mana show time ???
Sekarang dekat CNY
Banyak mahu tunggu naik ambil untung sambut tahun baru cina
1500 cuba ditembusi sekali lagi dan perlu bertahan kalau tidak akan turun balik
Dow jone macam slowdown turun lepas tu naik 38000 tak mampu bertahan

Sekarang dua gunung terhasil kalau tak lepas turunlah jawapnya
Apapun ada profit jual sebahagian selebihnya simpan saja

Tengoklah hari ini bagaimana pergerakannya 1500 index 555 mrcb
Good luck

Stock

2024-01-19 16:07 | Report Abuse

Ha...slow slow push slow slow cekup
Sikit sikit jadi bukit boleh BO 280 300 mari
Ada angpow buat CNY 😎

Stock

2024-01-19 15:02 | Report Abuse

Aiyoo....
Bro paktua sabarlah kot minggu depan boleh naik sikit juallah kalau dapat
Good Luck Paktua ONG ONG

kalau lain tak tahan nak cuba boleh kena sanggup kalahlah
Ada banker boleh bagi turun sampai tahap gaban bagi u takut sampai tak kenal bapak mak dah.... 🤣

Harap minggu depan tak ada LD

Stock

2024-01-19 11:01 | Report Abuse

Banyak beli tu tak tahulah siapa bigboy ke shareholder ke sindiket ke dan disebabkan PP 380 berapa banyak PP tak tahu mungkin 2-3juta unit bukan takut tak habis jual takut tambah lagi yang baru
Tunggu minggu depan kot ada list laporan dikeluarkan nanti

Lihat masih ok stabil kalau minggu depan mendatar saja mungkin tiada pergerakan menurun hanya takut ada pula yang menjual sebab dekat cny
Tulah tunggu keadaan semasa reda dan harga dah stabil saya beli balik

Good Luck

Stock

2024-01-19 10:51 | Report Abuse

Mari mari cuba lagi tembusi 280
Semalam ada yang banyak beli 250 kot support hari ni mula naik

Good Luck

Stock

2024-01-18 17:24 | Report Abuse

Wah stock apa ni
Naik macam siput turun lagi cepat dari leform
Bro paktua juga yang paling berani banyak kena LD
Yang lari awal semalam tak apa yang belum sempat lari manalah tempat tidur malam ni

Apapun sabar dan buat keputusan terbaik sebelum melakukan
Tahun ni tahun naga bagus ong tapi market pula buat hal
Pm anwar kena katakan Bursa kena tahu buat kerja hari2 LD dah lah lebih 30% sekarang sampai 60% gila nanti ramai terjun bangunan kang bukan ke jadah

Good Luck

Stock

2024-01-18 17:04 | Report Abuse

ah yo
Mana pi itu jepun chai tiada support kah
Dulu kata 4 ringgit - 6 ringgit

Sekarang mau LD ah
Banyak susah leh kawan ini macam


Stock

2024-01-18 14:59 | Report Abuse

Ingin mengatakan
Maaf terlebih dahulu pergerakan telah memberi signal penurunan Candle merah panjang candle hijau pendek dan hari ini candle merah panjang so bad signal
Malah banker juga sudah tiada

Namun kalau sudah menjual sebahagian tiada masalah
sekurangnya ada juga profit masuk

Sentimen sangat buruk buat semua mahu jual takut....
Index juga tak mampu bertahan atas 1483 SELL signal

Apapun buat keputusan terbaik
Good Luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada salah dan silap

Stock

2024-01-18 14:46 | Report Abuse

Haiya
Saya juga dah jual sebelah pagi bila melihat pergerakan yang sama dengan semalam signal penurunan yang tidak dapat dielakkan bila 400 pecah beberapa kali

Sentimen terlalu buruk menakutkan pelabur hinggakan terpaksa menekan SELL
Malah indek tidak mampu bertahan atas 1483

Apapun ambil untung yang ada tunggu masa sesuai membeli kembali
Buat keputusan yang terbaik

Good Luck

Stock

2024-01-17 20:32 | Report Abuse

Haha
Tak bisa tutup 410 namun masih atas 400
Harapkan esok bertahan atau boleh naik 410

History dimaksudkan adakah akan berulang iaitu downtrend from now on yang pernah terjadi sebelum ini kerana candle yang sama terbentuk.
Namun bagi saya berbeda dengan pergerakan yang berbeza dan keadaan sentimen semasa
Apapun esok lusa kita lihat pergerakan seterusnya dan harapkan 400 boleh bertahan

Stock

2024-01-17 14:29 | Report Abuse

Bersabar
Stock ni suka ikut trend dari belakang depan naik dia ikut depan turun dia pun ikut turun apa nak di kato den... tulah tak sempat naik dah turun hahaha🤣
Saya simpan jo.... ada murah buy naik tunggu

Stock

2024-01-17 11:45 | Report Abuse

Kembali atas landasan haha very nice move 😎

Stock

2024-01-17 10:55 | Report Abuse

Pergerakan yang sama sebelum ini cuci bersih dulu pelabur takut jual operator beli balik
Yang dah jual pasti sakit hati sad

Bisa bertahan tutup atas 410 ok good dan mungkin bergerak mendatar seminggu dua sebelum kenaikan bermula 500-700 akan datang

Stock

2024-01-17 10:38 | Report Abuse

Haha
Market merah dua hari index 1500 tak bisa bertahan banyak hot stock menjunam ke laut
Bisakah Index naik kembali atas 1500 bagi mencari 1600 tiada yang tahu kerana ramai pelabur dalam kebimbangan dan kebingungan What is going on!

Operator memberi tekanan menjual dan membeli bila jualbeli selesai kenaikan akan bermula
Perlukan kesabaran yang tinggi kita melabur jangka pendek dan panjang bukan mencari keuntungan cepat dan singkat .

Pasti ramai yang terkejut dan menjual saya hanya melihat 🤠


Stock

2024-01-15 21:13 | Report Abuse

Haha
Operator tak nak bagi naik dulu mahu jual tiket biar cukup syarat baru tolak terus BO

Sabar pasti akan naik tinggi dah diusahakan dua bulan

Stock

2024-01-15 21:08 | Report Abuse

Tahniah pada semua rezeki Akhirnya tiba jua😎

Stock

2024-01-13 14:36 | Report Abuse

Haha
Ya kesabaran dalam perlaburan mengikut kenaikan dan jika perlu menjual bila terbentuk penurunan dan membeli kembali bila kenaikan bermula

Pembelian melebihi penjualan menampakkan minat membeli semakin meningkat jika ianya berterusan isnin depan pergerakan mungkin berada 415-430
Bila kenaikan mula menampakkan ringan dan pembelian meningkat mendadak maka kenaikan akan semakin cepat

Bila tiba kedudukan 460-480 mungkin akan berlaku pergerakan perlahan mendatar kerana ramai membeli pada harga waktu itu mungkin ramai akan menjual kerana lama berumah disitu dan mungkin juga operator akan menjual sebahagian tiket yang mereka ada dalam tangan . Namun jika masih ada berita baik memberi kenyakinan kepada perlabur dan minat membeli meningkat tinggi maka 500 akan ditembusi dan yang pasti akan mencari 700 dan seterusnya.

Semoga berjaya 🤠

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada salah dan silap


Stock

2024-01-11 19:16 | Report Abuse

Harapkan esok 405-410 kalau pecah sekali lagi 410
420 dapat ditembusi akan mencari 450 minggu depan
Perlukan kesabaran dan kenyakinan we will win 🤠

Stock

2024-01-09 15:27 | Report Abuse

BO break out

Pergerakan turun adalah di jangka akan berlaku bila sudah terlebih membeli selama beberapa hari
Turun masih dalam Pergerakan yang sama sebelum ini ma12
Akan naik perlahan esok lusa dan mungkin tutup 400-405 hari ini

Kenaikan lihat mingguan bukan harian
Kenaikan perlahan tiada jerung tolong tolak naik harapkan operator penat juga kan

Hanya sabar hingga melepasi 420 keatas Kenaikan akan lebih ringan

Stock

2024-01-09 01:28 | Report Abuse

You are right bro😎
We will fly

Stock

2024-01-08 22:47 | Report Abuse

We hope will BO anytime soon

Stock

2024-01-04 10:35 | Report Abuse

Bersabar satu kepentingan dalam perlaburan
Lai lai buy buy
Datang 410 lepasi 420 menembusi 430 terbang 480 mari Ong Ong

Stock

2023-12-29 11:35 | Report Abuse

Pergerakan semakin mengecil
pengumpulan sedang berjalan
Nak tambah atau ingin melabur membeli 385-390 akhir dangangan tahun ini.
Mungkin masih berpeluang membeli awal tahun depan pada harga bawah 400 sebelum kenaikan bermula

Pelaburan jangka pendek dan Jangka panjang
Perlukan kesabaran yang tinggi
Dijangka akan naik 480 sebelum tahun baru cina jika
Melabur dengan yakin namun risiko ditangan anda sendiri

Last Call BUY
Good luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada salah dan silap

Stock

2023-12-27 10:33 | Report Abuse

Nampaknya operator dah nak bercuti sambut tahun baru 2024
Tiada harapanlah 410-420 sebelum tertutupnya 2023
Mungkin hanya bermain 385-395
Kenaikan seterusnya disambung tahun depan

Dan pasaran pula menurun mungkin tidak pasti arah tujunya prestasi 2024
Dengan kes covid yang mungkin meningkat mendadak awal tahun 2024
Walaupun dijangka mungkin index KLCI bisa memecah 1470 ke atas sebelum tertutupnya 2023

Jangan sesekali menjual bila tidak pasti dan boleh membeli bila ada harga murah

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

2023-12-22 12:23 | Report Abuse

Oh Bro HuatRex so sorry i am not mean you not buying yet
Apa yang dikatakan harga akan naik lebih tinggi pada masa mendatang boleh tercapai apa yang pernah tercapai KAB pada Tahun 2021
Dan Beli bagi yang belum membeli atau yang ingin melabur Kab pada harga masih murah bawah 400
Ya tulis singkat boleh salah faham

cheers Bro HuatRex and Tq 🤠

Stock

2023-12-22 10:52 | Report Abuse

Kalau hari ni tutup 390-395 cantik
minggu depan 410-420 boleh tercapai
Yakin penting bila melabur

Ramai short play jual 380-390
Kita masih disini bertahan yakin BO 52w high

Sell/Buy up to you
Saya panggil beli sejak 340-365

Apa kata Bro HuatRex Boleh tercapai on future just keep buy on deep now

Bersama kita melabur buat untung hanya masa boleh memberi jawapan

Cheers for all Bros here have a nice weekend 🎅

Stock

2023-12-21 12:33 | Report Abuse

Cheer for all Bro here....go forward
Semoga KAB saya melabur bisa mengejar ketahap ini
🤣

Stock

2023-12-21 12:25 | Report Abuse

Waktu saya duk Kat MRCB Lalat menyanyi lagu sedih satu macam bunyi sama sahaja....

Sekarang saya disini duk melangkah naik bersama KAB ( Kawan Aku Best )

Melepasi 400 minggu depan dengan yakin no look back🤠

Stock

2023-12-20 15:21 | Report Abuse

Big boys datang bermain atas 385 bertahan minggu depan boleh melepasi 400
Ong Mali Ong

Stock

2023-12-18 16:04 | Report Abuse

Ha...bagi signal sikit baru operator bagi naik....bertahan ye atas 375 bolehlah naik 400 dan seterusnya🤠

Stock

2023-12-15 14:26 | Report Abuse

Hari akhir dagangan minggu ni bagilah BO 375 tu hehehe
Dah berlombok berita berita hangat bila lagi nak panaskan operator oi
kot tunggu akhir tahun ke baru nak BO
Apapun nak beli tu belilah jangan tunggu nanti batang hijau panjang terpajak kat chart tu

Good luck🤠

Stock

2023-12-12 19:44 | Report Abuse

Hahaha
Will BO 375 in this week 🤠

Stock

2023-12-05 22:52 | Report Abuse

Sabar je
Mungkin sehari dua lagi akan naik
Pengumpulan sedang berjalan
Tembuk 360 tetap gagah bertahan walaupun berulang kali diterjah


Good luck 🤠

Stock

2023-11-30 10:33 | Report Abuse

Hai bro
Sabar jelah kalau masih hold
Long term keep tiada masalah ada divided

Sejak saya jual tak beli balik tunggu masa sesuai baru beli balik. Market dunia tidak menentu hang seng downtrend belum ada tanda berhenti mungkin akan mula naik tak lama lagi

Tengok index malaysia ding ding dong dong hari ini turun lagi parasan bursa lemah tak banyak membeli susah mahu naik walaupun saham baik hanya boleh beli jual buy lower sell on high.

Saya sekarang beli kab harga masih murah dan peluang naik sangat tinggi perlahan tapi yakin buy and keep or buy sell untung buat recover atau buat belanja.

Anyway Have to confident what you buy for future earning
Biasalah lalat akan berterbangan bila harga turun
Biarkan saja sekarang melabur dengan selamat sabar dan yakin 🤠

Stock

2023-11-28 14:26 | Report Abuse

Ya
JustinX78 buy for future
So cheap to buy now
Pecah tembuk 355-360 400 mari😎

Yang jual awal sekarang garu kepala

Stock

2023-11-27 11:55 | Report Abuse

Ok
Saya dah mula melabur
Buy and keep 🤠

Stock

2023-10-23 09:31 | Report Abuse

Bagi yang tak jual sabar jelah...pasaran tidak baik buat masa ini
Banyak pelabur berhati hati saat ini dan tunggu keadaan pulih baru masuk pasaran.

Saya telah menjual minggu lepas bila tidak mampu bertahan 440 , perlu bagi saya mengambil untung terlebih dahulu

Good luck

Stock

2023-10-18 20:29 | Report Abuse

Bro youngman saya tak jual yakin akan bertahan atas 440....akhirnya tutup 445
Tapi saya jual wb

Semoga esok langit cerah

Stock

2023-10-18 10:50 | Report Abuse

Wah....cuci habis habisan dengan kuantiti yang sangat sedikit dan telah kembali titik terendah 440 adakah akan berhenti disini
Sama-sama kita tunggu

Stock

2023-10-16 12:24 | Report Abuse

Short play akan bergetar bila melihat merah dan merasakan harga akan terus turun namun play long relax saja
Pergerakan menunjukkan petak segitiga high low low low , low high high high bila pecah 495 500 akan bermain 500 520 sebelum naik atau terus naik tinggi
Namun begitu buy sell on your hand bagi Saya hold and wait

Good luck for all

Stock

2023-10-16 00:35 | Report Abuse

Semua nampak semangat bagus
Esok hijau 3 hari hijau 😎

Stock

2023-10-13 10:45 | Report Abuse

Ramai membeli 485-490 ada yang baru melabur mrcb ada yang mencuba nasib dan sebagainya
namun ada juga yang menjual sebahagian pegangan ada pula mengambil untung ada yang masih yakin dan berpegang teguh kerana perjalanan masih jauh dari destinasinya.

Rintangan 500 dilihat sangat kuat dan ini kali ketiga mencuba mengatasinya mampu atau tidak sama-sama kita menunggu
Jika telah diatasi maka 565 adalah destinasi seterusnya


Stock

2023-10-11 21:57 | Report Abuse

Haha...Bro youngman
Lama tak komen tiada apa nak komen hanya tunggu

460 telah dilepas bertahan akan bergerak naik perlahan
Bila mampu atasi 490 lepasi 505 maka harga akan melonjak naik
600 tiada masalah seperti kata bro Kim dan 700 juga tiada masalah

Memang pergerakan perlahan kerana pembelian tidak kuat dan banyak sebab terlalu berhati-hati dan tidak yakin akan pasaran
Namun mrcb akan bergerak cepat bila melepasi 530
Hanya bersabar dan yakin
Tidak akan menghampakan

Stock

2023-10-05 10:35 | Report Abuse

Harga bertahan 450 dua dagang dan hari ini bisa tutup atas 460 kenaikan mungkin bermula esok dan akhir dagangan minggu ini semestinya hijau

Minggu depan pastinya pergerakan ke atas
Ramai yang tunggu 430-420 nampaknya tiada peluang

Yakin dan setia menunggu tidak akan menghampakan

Stock

2023-10-03 02:28 | Report Abuse

Naik turun hanya satu tarikan membeli dan kemudian menjual bila kurang minat membeli dan mengumpul dari bawah .
Penurunan hanyalah kerana pasaran dunia kurang baik buat masa ini menyebabkan kurang minat membeli dan menjual sambil melihat keadaan semasa menunggu masa sesuai memasuki pasaran .

Oleh kerana 460 tidak bisa bertahan diharap hari ini bisa naik semula atas 460 dan bertahan kemudian bisa melepasi 480 dalam minggu ini kenaikan akan bermula
Jika 450 tidak bisa bertahan maka berkemungkinan akan kembali 430 sebelum bergerak naik.

Kejatuhan index begitu ketara tidak hairan berlaku Penurunan namun peluang bagi yang ingin menambah atau mahu melabur selagi masih murah untuk mengumpul peluang membuat keuntungan bila harga melonjak naik .
Melabur dengan yakin

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

2023-09-27 14:24 | Report Abuse

Tutup atas 475 bertahan atas 465 kenaikan tak lama lagi bila permainan bermula

Beli selagi stok masih ada jangan tunggu kenaikan bermula

Lawan sampai pecah 500 550 600 mari

Stock

2023-09-26 10:27 | Report Abuse

Bagi saya wb masih boleh buat masa ini Tp 015-020
Keuntungan saya tak tinggi 30++% saya tambah belian 095 dan sekarang tunggu masa lonjakkan melepasi 0115
Keuntungan Ibu lebih tinggi 40++% masih menunggu lonjakkan besar sebelum bertindak
Penjualan semakin melemah pengumpulan semakin hampir penghujungnya kenaikan akan bermula tidak lama lagi .

Good luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Stock

2023-09-25 12:25 | Report Abuse

Petang naik lagi atau bertahan esok kita mula teruskan perjalanan 550
Mengumpul dan membuang telah hampir siap
Tauke senyap akan mula tekan minyak

Kaki trading mula bersiap sedia memerhati mrcb dan akan mula bertindak

Kita dah lama menunggu dengan yakin dan penuh kesabaran tanpa berbelah bagi
Hanya masa akan membuktikannya

Stock

2023-09-21 11:18 | Report Abuse

Ya...play long jangan lihat prestasi harian
Hanya kerana pembeli lebihan perlukan penjualan namun jualan tidak tinggi kerana pegangan yang kuat dan pengumpulan yang berterusan.

Tak minggu ini minggu depan akan dapat melepasi 500 dengan keyakinan dan kekuatan bersabar 600 pasti tiba

Youngman semakin yakin

Stock

2023-09-20 22:47 | Report Abuse

Haha
Main trading memang boleh buat untung singkat tetapi bila terbang takut tak sempat naik dah jalan.
Sekali naik laju bukan 10% boleh 25% entah sempat tak naik kereta silap bulan tunggu turun terus terbang🤔
Saya melabur sehingga sekarang tak jual tunggu destinasi yang sepatutnya.

Support 475 bila 465 dilepasi
Esok lusa mungkin akan melepasi 500 bila ramai dah ambil untung hari ini dan masih bertahan atas 475

Walaupun pasaran luar kurang baik namun mrcb masih di landasan kenaikan yang berterusan malah bila berpeluang melepasi bertahan atas 700 dan melepasi 800 satu hari nanti akan berpeluang melihat semula rm1 dan seterusnya.
Tiada mustahil atau tak mungkin hanya bila projek besar diperoleh semuanya boleh terjadi.

Hihi
Borak kosong semasa menonton movie
Melabur dengan yakin sejak 280 hingga sekarang tidak akan merugikan hanya akan membawa keuntungan berganda .

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata