You're accessing 15 mins delay data. Turn on live stream now to enjoy real-time data!

Last Price

0.33

Today's Change

+0.005 (1.54%)

Day's Change

0.32 - 0.335

Trading Volume

19,844,100


21 people like this.

26,976 comment(s). Last comment by RAbbit494 3 hours ago

DickyMe

12,372 posts

Posted by DickyMe > 1 month ago | Report Abuse

I concur with Shines's proposal.

Posted by Sangranghaeyo > 1 month ago | Report Abuse

Then less people can be afford to buy the shares that are more than RM10

Shines

2,003 posts

Posted by Shines > 1 month ago | Report Abuse

Higher value shares of RM10 and above can maintain at a lot of 100 shares. Just imagine when we que to buy 100K shares of say 10 sen, the operators just throw to you 100 shares, your buy cost is more than double including the minimum comm. and other charges.

alivetoinvest

1,179 posts

Posted by alivetoinvest > 1 month ago | Report Abuse

double limit up soon when project is announced.

HSR theme play ...

Posted by Sangranghaeyo > 1 month ago | Report Abuse

Shines, you are T20 people. Hehe

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 1 month ago | Report Abuse

Haha
Minggu ni banyak dah jual dan banyak dah beli
Berita cpi rate fear dah dilalui adakah minggu depan akan lebih baik
QR 4 akan lebih baik semoga begitu dan yakin akan naik bila tiba masanya
Harapan penjualan reda sebaliknya pembelian bermula
Kerajaan perpaduan telah pun disahkan dan sokongan perjanjian telah pun ditandatangani oleh semua ketua parti
Isnin semestinya Undi Percaya PM akan diterima sebulat suara

Dan ekonomi pembangunan sara hidup akan dilaksanakan sebaik mungkin demi kesejahtera rakyat malaysia dan negara.
Sejarah telah berlalu dengan kerajaan terdahulu sehinggakan index klci tidak mampu melepasi 1900 dan bertahan atas 1800
Dengan kerajaan perpaduan Tolak Rasuah ini semoga mampu buat perubahan besar kepada ekonomi negara dan rakyatnya terbela dimajukan bersama dan index klci akan lepasi 1800 pada masa depan .

Good Luck
Yakin dengan pilihan anda

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada tersilap kata

Posted by lawrence86 > 1 month ago | Report Abuse

Hopefully nobody kena those jocker grandfather theory.....the price proved everything moving to holland as expected

Posted by Sangranghaeyo > 1 month ago | Report Abuse

Back to 2x cents again....?

Eldon

434 posts

Posted by Eldon > 1 month ago | Report Abuse

Shit la..I bought at 0.335 and hold..who know it getting lower and lower..

Posted by lawrence86 > 1 month ago | Report Abuse

I am sorry to hear that, looks like you are one of the victim that kena those jockers rubbish theory...RIP je la, those "expert" now all diving back to the deep blue sea as expected. gg.com

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 1 month ago | Report Abuse

Ini pelaburan jangka panjang bukan short play beli terus boleh profit.
Hanya jatuh adalah masa membeli sesuaian dengan harga hendek dibeli.
Ada harga murah atau jatuh bukannya menjual itu hanya kaki trades saja akan jual bila merah.
Sekarang ada pihak cuba shortkan jadi beli bila harga murah bukan beli sekali gus.
Bagi short play ini tidak sesuai untuk anda beli saham yang sesuai dengan anda.
Apapun keputusan ditangan anda usah resah bingung kenaikan masa mendatang bukan sekarang.
Double bottom akan cuba dihasikan lepas itu akan naik harap menjadi.
Good luck

Hanya berbicara waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

newbie1234

879 posts

Posted by newbie1234 > 1 month ago | Report Abuse

parking here at 0.295... go go go

Posted by Sangranghaeyo > 1 month ago | Report Abuse

Below 30 cents is a good collection price ba I guess

Posted by Moneyking543 > 1 month ago | Report Abuse

kena bersabar menuggu saje

Posted by Sangranghaeyo > 1 month ago | Report Abuse

UMNO-related companies seem to have no energy lately. haha

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 1 month ago | Report Abuse

Minggu ini jumaat hari terakhir membeli harga akan bertahan atas 290
Hanya menunggu hari baik selepas tibanya 2023 cuba menembusi 305 memulakan kenaikan
Ingat kerajaan sekarang bukan kerajaan dulu pasti akan cuba yang terbaik menaikan index lepasi 1500 pada 2023 atau mungkin esok akan menembusi 1500 .
Saham berkaitan GLC akan mengikut naik untuk menolak naik index lebih tinggi di mana selama sepuluh tahun downtrend tanpa henti
Dah tiba masanya untuk mendaki naik agar pelabur asing yakin dengan kerajaan perpaduan mampu membuat perubahan besar bukannya hanya kata-kata manis
Projek mega harus diteruskan malah perlu diteruskan agar mampu mambawa kemajuan pasaran baru ekonomi negara akan bertambah baik masa depan
Samalah kita tunggu dan hasilnya akan tiba jua
Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata
Semoga tahun baru 2023 akan membawa rezeki pada semua walaupun tahun 2022 tidak begitu baik namun kita telah laluinya .

ahyen10

44 posts

Posted by ahyen10 > 1 month ago | Report Abuse

Posted by RAbbit494 > 20 minutes ago | Report Abuse

Minggu ini jumaat hari terakhir membeli harga akan bertahan atas 290
Hanya menunggu hari baik selepas tibanya 2023 cuba menembusi 305 memulakan kenaikan
Ingat kerajaan sekarang bukan kerajaan dulu pasti akan cuba yang terbaik menaikan index lepasi 1500 pada 2023 atau mungkin esok akan menembusi 1500 .
Saham berkaitan GLC akan mengikut naik untuk menolak naik index lebih tinggi di mana selama sepuluh tahun downtrend tanpa henti
Dah tiba masanya untuk mendaki naik agar pelabur asing yakin dengan kerajaan perpaduan mampu membuat perubahan besar bukannya hanya kata-kata manis
Projek mega harus diteruskan malah perlu diteruskan agar mampu mambawa kemajuan pasaran baru ekonomi negara akan bertambah baik masa depan
Samalah kita tunggu dan hasilnya akan tiba jua
Good Luck

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata
Semoga tahun baru 2023 akan membawa rezeki pada semua walaupun tahun 2022 tidak begitu baik namun kita telah laluinya .

Moga2 begitulah.

Posted by lawrence86 > 1 month ago | Report Abuse

Still in dream, not willing to wake up .....Pengsan

Posted by Sangranghaeyo > 1 month ago | Report Abuse

Wait for next year ba. New year new hope XD

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 1 month ago | Report Abuse

Haha
Tidak perlu Pengsan atau pening kepala
Tahun Baru akan tiba jawapan akan terungkai jua
Naik Turun memang dah rumrah dalam saham
Downtrend stock memang tidak mudah difahami apalagi berani membeli
Pecah sokongan maka kejatuhan kebawah
Namun memang kita tidak mengharapkan ianya terjadi

Diharapkan QR4 akan lebih baik dan dividen akan lebih tinggi
Dan Bajet yang akan diumumkan akan ada berita baik untuk pembangunan meransangkan ekonomi
Tiada yang mustahil dalam saham hanya mereka yang tentukan kita hanya melabur mana yang kita rasakan baik untuk dilabur
Sejarah boleh berulang juga boleh tidak akan berlaku hanya mereka tentukan zaman maju semua boleh diubah ditunda dirombak diatasi semuanya terpulang pada mereka

Semoga tahun baru ini memberi sedikit perubahan yang lebih baik pada ekonomi malaysia dan rakyatnya

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata
Selamat Tahun Baru 2023

Posted by prudentinvestor > 4 weeks ago | Report Abuse

Despite some naysayers constantly popping up to cast doubts on MRCB, with the EPF as its largest shareholder, this company still has a bright future.

Posted by lawrence86 > 4 weeks ago | Report Abuse

Aha....guys beware, jocker finally float out from deep blue sea for fishing newbie again, typical otak udang , the new govnm will review all the existing project more or less will kena batal or kena cut cost teruk look at the ECRL ...next target will be mrt3 will kena review again, those brainless jockers keep promoting at this time sell you prospect sell you futures that further proved that he is orang kata OTAK UDANG with ZERO knowledge pakai temberang to mislead newbie to kena their nonsence. BEWARE guys ! the share price proved everyhing, the more he promote, the lower the price it is. look back the history comment that what price he promote till now, still berani float out to tell people his grandfather story ...what a shame . Zzz

Posted by prudentinvestor > 4 weeks ago | Report Abuse

Naysayer very quick to jump up from sleep to condemn MRCB and other people again. Poor guy must have bought MRCB several years ago at over RM1 a share and now seizing every opportunity to run down MRCB and those who write positively about MRCB.

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 4 weeks ago | Report Abuse

haiyoyo
Kenapa tidak boleh beli sekaranglah masa beli terbaik
Turun kurang naik lebih peratusan tidak pandai kira ke
Harga sokongan 280-290 pecah turun namun buat masa ni tidak akan belaku kecuali bad bad news atau signal market crash belaku
Harga akan naik minggu depan atau ding ding dong dong doremi dekat hujung bulan Jan akan naik jua
TP mudah 340-350 kalau merasa untung sikit cukup 320-330
QR 4 akan diumumkan lewat bulan feb pasti tidak seburuk yang disangkakan
Kalau keputusan QR sangat baik Dividen pasti akan lebih baik mana tahu boleh dapat 0150 Maka harga akan berpeluang naik lebih tinggi

Market tidak baik masa ni fear sana fear sini bising crash bising interest rate itu ini baik simpan wang dalam bank dalam bantal tak payahlah melabur tidak sesuai untuk anda

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 4 weeks ago | Report Abuse

Saham mrcb pasti akan naik bila tiba masanya namun buat masa ini memanglah tidak mampu sampai 1000
Kerajaan perpaduan tidak akan binasakan Syarikat GLC malah akan memberi dan membantu kerana ianya sebahagian daripada kerajaan dan mampu merancakkan ekonomi majukan negara
Projek projek ditelitikan semula bukan bermaksud tidak akan dilaksanakan lebih kepada ketirisan berkepentingan belakunya perbelanjaan berlebihan yang tidak perlu malah nilai projek ditingkatkan oleh kerajaan sebelum ini.
Wang boleh dijimatkan juga boleh membantu rakyat mana tidak baiknya....adakah kayakan kroni kroni pihak yang dapat projek tanpa tender adalah lebih baik

Bagi pelaburan panjang MRCB adalah baik kerana harga sudah dekat lantai malah ada dividen lagi berkait dengan epf....ingat ini wang simpanan rakyat tahu
Apapun terpulanglah keputusan tangan anda namun janganlah sesuka hati memburukkan tanpa tidak berfikir secara wajar dan jangan ada sifat dengki benci marah atas kerugian kesilapan kegagalan anda sebaliknya menerima dengan hati terbuka untuk melihat lebih jauh dan memahaminya mungkin satu hari nanti ianya membawa hasil kepada anda.
Good Luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

wongchin

934 posts

Posted by wongchin > 3 weeks ago | Report Abuse

Mrcb is a politically link stock. Most big investor shun this kinda stock. Most staff employ also link to political connection. Where got work displin and experience. How to cut down cost. Now is a bad times for goverment of malaysia. So mrcb is also showing bad times for its stock price. Bt one thing is good that epf hold substantial of this stock n the chances of goverment of today helping mrcb is much higher. This is js my opinion only. Buy or sell its up to u to decide n nt me. Hehe

speakup

19,481 posts

Posted by speakup > 3 weeks ago | Report Abuse

mrcb is umno counter
but umno not doing well
so hard to up

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 3 weeks ago | Report Abuse

Berkait Umno cerita lama dah lapuk biarlah ia berlalu sebagai sejarah
Sekarang kerajaan perpaduan berkuasa PMnya anwar ibrahim
Negara perlukan perubahan kita juga perlu berubah cara berfikir lihat kedepan bukan kebelakang
Diharapkan QR4 lebih baik dividen juga lebih tinggi
Ada projek adalah bonus kenaikkan lebih tinggi
Good Luck

Hanya berbicara diwaktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

alivetoinvest

1,179 posts

Posted by alivetoinvest > 2 weeks ago | Report Abuse

High speed rail revival

Mrcb limit up soon

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 2 weeks ago | Report Abuse

Permulaan yang baik minggu ini semoga prestasi yang sama minggu depan agar bisa menembusi 315 berlegar di 325-335 sebelum menyambut tahun baru cina. Dan diharapkan akan berterusan kenaikkan melepasi 345 menyentuhi 360 sebelum penarikan ke 325-335 selepas tahun baru cina.

Yang pasti QR4 akan lebih baik dan dividen akan lebih tinggi dan projek MRT3 akan diumumkan dalam Bajet 24 Feb ini .
Semuanya akan terjawap lewat feb ini semoga penantian berbuahkan hasil bagi pelabur MRCB .

Bagi projek HSR adalah bonus besar buat MRCB kalau di laksanakan namun sukar diteruskan buat masa ini kerana banyak projek projek lain yang harus di utamakan seperti projek tebatan banjir, hospital dan pelbagai projek infarstruktur di sabah dan sarawak.

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Posted by prudentinvestor > 2 weeks ago | Report Abuse

MRCB is now trading at its lowest level in 20 years. Not much room for further drops.

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 2 weeks ago | Report Abuse

Ahyoyo
Nampaknya minggu ni tidak dapatlah lepasi 315 banyak sanggup jual rugi sebab sambut tahun baru cina bercuti membeli belah agar aman tidur lena
Namun masih ada sebahagian yakin dan membeli sedikit demi sedikit
Nampaknya 315 semakin mudah diatasi berkemungkinan akan naik terus menguji 330-335 lepas bercuti tahun baru cina

Inilah peluang membeli harga terbaik sebelum cuti panjang
Yakin akan berubah trend naik
Yang tunggu 275-285 nak dapat durian runtuh saya rasa tidak menjadi
Hahaha begitulah diharapkan

Huat ah
Heng ah
Rabbit year Good year Lucky year believe you can make it

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Shines

2,003 posts

Posted by Shines > 1 week ago | Report Abuse

I am wondering what those id*ots are try to proof, eating continously by 100 shares each transaction. Can the SC do something about this.

Posted by jameslimwb_007 > 1 week ago | Report Abuse

KUALA LUMPUR (Jan 19): Datuk Seri Amir Hamzah Azizan, current chief executive officer of the Employees Provident Fund (EPF) was appointed as the chairman of Malaysian Resources Corp Bhd (MRCB), replacing Tan Sri Azlan Zainol who passed away on Jan 12.

The provident fund is the controlling shareholder of MRCB holding 36.21% stake.

MRCB said the appointment of Amir Hamzah is a redesignation from his previous post as non-executive director of the group since Sept 1, 2021.

In the bourse filing, MRCB also noted that Amir Hamzah, aged 56, holds 667 ordinary shares in MRCB.

Amir Hamzah was appointed as president and CEO of MISC Bhd in Jan 2009. He was subsequently appointed as managing director and CEO of Petronas Dagangan Bhd in June 2010.

He later became Petronas Lubricants International group MD and CEO while simultaneously serving as the vice president of downstream marketing in August 2012. After then, he assumed the position of vice president of lubricants for the Petronas group.

In March 2016, he joined Ekuiti Nasional Bhd (Ekuinas) to steer its investee company Icon Offshore Bhd as MD and CEO. Following that, he was appointed to Khazanah Nasional Bhd’s subsidiary Themed Attractions Resorts and Hotel Sdn Bhd as its group CEO.

In April 2019, he joined Tenaga Nasional Berhad (TNB) as its president and CEO.

Amir Hamzah started his career in the Shell group of companies, where he served for 10 years in various capacities in Malaysia, Singapore, and the UK.

He graduated with a Bachelor of Science Degree in Management (majored in finance and economics) from Syracuse University in New York, USA. He has also completed a Stanford executive programme from Stanford University in the USA.

MRCB’s share price closed half a sen higher to 30.5 sen on Thursday, valuing the group at RM1.34 billion.

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 1 week ago | Report Abuse

Dah habis bercuti panjang semua
Operator esok dah mula berkerja?
Apapun masa berkerja harus dimulakan jangan cuti lama sangat kena utamakan ekonomi negara
PM tak cuti pergi sana sini sambut tahun baru cina makan besar balik kampung terbang Brunei tiap hari ada beritanya wow tetapi tak lupa bertemu rakyat beramah mesra tidak lupa tugasnya.

Pagi esok hijau dimulakan berakhir hijau
Lepasi 315 mulalah perjalanannya
Sudah cukup baik untuk minggu ini

Selamat Tahun Baru Cina
Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Posted by Moneyking543 > 1 week ago | Report Abuse

harap harap ini macam lah...hahaha

Posted by prudentinvestor > 1 week ago | Report Abuse

Should go up to at least 50sen a share if HSR is revived.

alivetoinvest

1,179 posts

Posted by alivetoinvest > 1 week ago | Report Abuse

RM 1 easily if hsr is revived

alivetoinvest

1,179 posts

Posted by alivetoinvest > 1 week ago | Report Abuse

CEO of EPF is now chairman of mrcb,
should goreng this kao kao

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 1 week ago | Report Abuse

Terima kasih operator jalankan kerja dengan baik
Perubahan trend naik sedang diusahakan secara perlahan sebelum kenaikan lebih tinggi dan seterusnya
Bagi pelabur yang sedang mencari saham murah risiko rendah untuk jangka panjang ada dividen yang ingin melabur ratusan ribu hingga jutaan saham ini pilihan terbaik buat masa ini . Harga masih murah dari harga bottom 290 QR akan semakin baik dividen akan semakin tinggi projek baru akan semakin banyak dari semasa ke semasa .
Walaupun begitu atas risiko sendiri melabur secara berperingkat perlu ditelitikan sebaik baiknya sebelum mulakan perlaburan.

Setiap pandangan berbeda perlu difahami jangan terikut ikut dengan bicara orang lain mempengaruhi diri akhirnya tersilap langkah yang rugi tetap diri sendiri.
Melabur dengan wang tunai tanpa meminjam boleh melabur jangka panjang dalam 3 tahun pulangan 200-300 peratus jika bermula awal dari sekarang .
Namun demi risiko market crash maka bersedia cut lose cut win itu penting tetapi jika ada wang lebih bolehlah digunakan selepas market reda mula naik kembali bolehlah menambah keuntungan .

Selamat melabur

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 3 days ago | Report Abuse

Hujan seharian rehat di sofa punya masa berbicaralah si otak kecil ini
Minggu lepas ramai yang menjual bila membeli 290-300 ada yang untung ada yang sekadar melepaskan diri lepas average down bila membeli tinggi 330-340
Walaupun begitu sebaliknya lagi ramai yang membeli menambah tanpa menjual termasuk saya sendiri kerana sangat yakin kenaikan akan diteruskan minggu depan.

Adakah harga akan melepasi 335 menyentuhi 350-360 minggu depan sebelum penarikan bertahan di 335?

PM Anwar Ibrahim akan ke Singapura esok bagi lawatan rasmi pertamanya
Ini adalah perjanjian rangka kerja mengenai ekonomi digital dan ekonomi hijau antara Kementerian Perdagangan dan Industri Singapura dan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia, serta memorandum persefahaman mengenai kerjasama dalam perlindungan data peribadi, keselamatan siber dan ekonomi digital

Menteri Pengangkutan Anthony Loke juga ikut bersama , adakah ada perbincangan HSR yang telah tertunda sekian lama?

Cukuplah setakat ini berbicara
Selamat Beristirehat
Harap maaf jika ada silap kata

Posted by prudentinvestor > 2 days ago | Report Abuse

Hope today's talks between the PMs of Malaysia and Singapore can result in the revival of HSR and MRCB's price recovery. Fingers crossed.

newbie9893

1,285 posts

Posted by newbie9893 > 2 days ago | Report Abuse

any news on HSR?

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 2 days ago | Report Abuse

Haha...kura kura sedang mendaki sedikit demi sedikit
Operator gandakan tekanan menolak naik agar esok boleh lepasi 335 walaupun hari ini telah melewati MA200
Biar pecah bumbung jangan pecah lantai agar bisa ku lihat langit cerah
Jangan sesekali cepat mengalah selagi masih ada hari esok 400 sedang menunggu

Kalau ada berita HSR masakan harga masih di sini menanti anda membeli
Harga naik QR dan dividen dan Bajet dan ???
Selagi hijau jangan jual tunggu volume besar masuk jeng jeng jeng

Hanya berbicara di waktu lapang
Maaf jika ada silap kata

alivetoinvest

1,179 posts

Posted by alivetoinvest > 1 day ago | Report Abuse

high volume, but no price action.. boring....

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 1 day ago | Report Abuse

Market tutup hari esok dan fed umum keputusan kadar faedah ( diharapkan kenaikan 25 mata )

Prestasi di lihat sangat baik masih dalam mood kenaikan walaupun pasaran dalam suasana laut merah dan KLCI telah turun 1% namun masih bertahan atas MA 200
Harga di tutup 330 dan telah menyentuhi 335 walaupun tidak bisa melepasi namun mood membeli meningkat ini sudah cukup baik untuk hari ini
Diharapkan bisa bertahan atas kedudukan MA 200 dan mampu mengakhiri dua hari dagangan untuk minggu ini

Kenaikan akan diteruskan minggu depan suasana mood bajet mengharapkan berita baik darinya. Walaupun RHB telah memanggil TP 450 dan juga ada pihak tidak yakin harga akan mampu melewati 400 malah ada pihak mengatakan mahu TP 500 tunggu 3 tahun akan datang....
Oleh itu semua pandangan adalah berbeza malah ada yang akan yakin bila harga sudah naik tinggi ada berita baik baru membeli risiko juga makin meningkat
Ingat bukan kita tentukan harga akan terus turun atau tidak mungkin akan naik sebagainya kerana siapa kita untuk berkata begitu ???

Selagi hijau jangan jual bersabar menunggu hasinya
Boring pi main uems ekovest dan byk lagi dnex cmsb buat beli nasi lemak

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Posted by jameslimwb_007 > 16 hours ago | Report Abuse

KUALA LUMPUR (Feb 1): RHB Research maintains a ‘buy’ call on Malaysian Resources Corp Bhd (MRCB) with a target price (TP) of 45 sen, following indications that the construction of the new Shah Alam Sports Complex is on track to begin between February and April.

In a research note on Wednesday (Feb 1), RHB made no changes in its earnings forecasts pending details on the land to be swapped in exchange for MRCB’s works on the complex and the job value to redevelop the complex.

“Initially, the cost was estimated to be RM787 million — circa 10% of its unbilled orderbook excluding the long-term Bukit Jalil Sentral job,” said its research analyst Adam Mohamed Rahim.

“All in, our SOP-derived TP remains at 45 sen after ascribing a 0% ESG (environment, social and governance) premium to MRC’s intrinsic value, based on our in-house proprietary scoring methodology.”

This comes after the Selangor state government and MRCB gathered feedback from the public prior to finalising the stadium’s design — which includes a smaller capacity of 35,000 to 45,000 from 180,000 previously.

“Despite the smaller capacity, we believe this would result in better utilisation, as the redevelopment plans include recreational, commercial and residential parts (ie a sports-themed mall, hotel) together with a transit hub linked to the Light Rail Transit 3 (LRT3) station,” said Adam.

“The new stadium features an ethylene tetrafluoroethylene (ETFE) ceramic coating for its roof and cool air circulation under seats which promotes thermal stability. There would also be a retractable football pitch facilitating easier transformation from sports to multi-purpose mode for other events.”

In addition, the underground water storage system (UWSS) adds value to the project as the area is prone to floods.

“This UWSS feature was likely mooted back in 2015, when former Shah Alam mayor Datuk Ahmad Zaharin mentioned utilising a portion of the Shah Alam stadium grounds to stop flash foods from occurring.

“The Shah Alam City Council, in April 2022, had allocated RM150 million to upgrade drainage systems and retention ponds in the city over three years,” he said.

Adam favours MRCB for its diversified property arms into industrial properties and new overseas markets in Australia and New Zealand.

“An upcoming catalyst would be the potential reinstatement of omitted works for LRT3 worth circa RM1 billion — partly mitigating risks from the Mass Rapid Transit 3 project,” said Adam.

“Valuations are undemanding as the stock is trading -1.5 standard deviation from its five-year mean P/E (price-to-earnings ratio).”

MRCB shares closed at 33 sen on Jan 31, translating into a market capitalisation of RM1.474 billion.

Posted by lzcy2022 > 15 hours ago | Report Abuse

Nice! Will goreng soon

Posted by prudentinvestor > 9 hours ago | Report Abuse

Has been trading at less than 40 sen a share for over a year. Four years ago this time, it was over 80 sen.

RAbbit494

122 posts

Posted by RAbbit494 > 3 hours ago | Report Abuse

Bagus teruskan komen hangatkan blog ni yang sejuk panas kurang memberi pandangan pendapat dan sebagainya.
Saya mula dari tahun lepas 360 membuat pergumpulan tanpa menjual kerana saya sangat yakin perlaburan ini tidak akan merugikan walaupun saya tahu harga akan turun itulah waktu saya mengumpul sedikit demi sedikit menanti masa yang sesuai untuk saya membeli lebih banyak .

Biarlah ianya naik secara perlahan dengan kekuatan membesar lebih baik dari naik dengan cepat akan terjadinya kejatuhan membesar . Dengan adanya berita baik dari masa ke semasa dan keuntungan semakin meningkat akan meningkatkan keyakinan pelabur baik yang baru mahupun pelabur sebelum ini yang membeli harga tinggi agar tidak membuang tiket mereka bila harga naik semakin tinggi.

Hanya berbicara di waktu lapang
Harap maaf jika ada silap kata

Post a Comment