Update

KJTS Peroleh Kontrak RM6.6 Juta Dengan Syarikat Takaful Malaysia Keluarga Berhad

MHAB1990
Publish date: Wed, 20 Mar 2024, 12:35 PM

KJTS Peroleh Kontrak RM6.6 Juta Dengan Syarikat Takaful Malaysia Keluarga Berhad

Retrofit Utama dan Kontrak O&M Memantapkan Kedudukan KJTS dalam Industri Perkhidmatan Sokongan Bangunan


KUALA LUMPUR, 20 MAC 2024KJTS Group Berhad (“KJTS” atau “Syarikat”) , penyedia perkhidmatan sokongan bangunan di Malaysia, Thailand dan Singapura, dengan sukacitanya mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuh Syarikat, KJ Technical Services Sdn. Bhd. (“KJTSSB”), telah dianugerahkan kontrak berulang secara semula jadi oleh Syarikat Takaful Malaysia Keluarga Berhad (“STMKB”) untuk penggantian sistem penyejuk (“Retrofit Works”) dan penyediaan perkhidmatan operasi dan penyelenggaraan berikutnya (“Perkhidmatan O&M”) di Menara Takaful Malaysia, terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur.Di bawah terma kontrak yang diterima pada 19 Mac 2024, KJTSSB akan melaksanakan Kerja-kerja Retrofit dalam tempoh lapan bulan, diikuti dengan komitmen selama sedekad untuk Perkhidmatan O&M, meningkatkan kemampanan dan kecekapan infrastruktur penyejukan bangunan.

Kontrak itu bernilai RM6.6 juta, dengan RM3 juta diperuntukkan untuk Retrofit Works, dibayar dalam lapan ansuran bulanan. Perkhidmatan O&M bernilai RM3.6 juta, dengan bayaran dipanjangkan sepanjang tempoh perkhidmatan sepuluh tahun.

Kerja-kerja Retrofit telah dimulakan pada 1 Mac 2024 dan dijangka siap pada 31 Oktober 2024, memastikan gangguan yang minimum dan kecekapan maksimum dalam proses naik taraf. Perkhidmatan O&M ditetapkan untuk bermula pada 1 November 2024, dan dijangka siap pada 31 Oktober 2034, menekankan komitmen jangka panjang KJTSSB untuk mengekalkan piawaian operasi optimum untuk Menara Takaful Malaysia.


Sheldon Wee, Pengarah Eksekutif KJTS


Sheldon Wee, Pengarah Eksekutif KJTS, sangat teruja dengan kontrak baharu itu dan melihat kerjasama dengan Syarikat Takaful Malaysia Keluarga Berhad ini sebagai satu pencapaian untuk Kumpulan KJTS. "Perkongsian ini menekankan kecekapan dan kebergantungan Kumpulan KJTS dalam menyampaikan perkhidmatan sokongan bangunan. Kami percaya bahawa kerjasama ini adalah contoh bagaimana kontrak pengurusan tenaga penyejuk boleh diperoleh tanpa memerlukan perbelanjaan modal oleh Kumpulan KJTS."

KJTS Group Berhad mengharapkan perkongsian yang berjaya dengan STMKB, memberikan kecemerlangan dalam Retrofit Works dan Perkhidmatan O&M, dan terus menyumbang kepada kecekapan dan kemampanan infrastruktur bangunan Malaysia.

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment