Update

MGRC Healthcare dan De Cell Berhad Memulakan Kerjasama Strategik untuk Mendorong Inovasi Terapi Gen Sel

MHAB1990
Publish date: Wed, 17 Apr 2024, 01:10 PM

MGRC Healthcare dan De Cell Berhad Memulakan Kerjasama Strategik untuk Mendorong Inovasi Terapi Gen Sel

Membongkar Masa Depan Biofarmaseutikal dengan EXOGENETIX


PETALING JAYA, 17 APRIL 2024Malaysian Genomics Resource Centre Berhad (“MGRC” atau “Kumpulan”), pakar genomik dan biofarmaseutikal terkemuka, dengan sukacitanya mengumumkan anak syarikat milik penuh mereka MGRC Healthcare Sdn. Bhd. telah memeterai Perjanjian Kerjasama Strategik (“SCA”) dengan De Cell Berhad. Perkongsian ini ditetapkan untuk meningkatkan pembangunan dan pengkomersilan program EXOGENETIX perintis, menetapkan piawaian baharu dalam bidang terapi gen sel.

Di bawah pakatan strategik baharu ini, MGRC Healthcare akan memanfaatkan kepakaran biofarmaseutikalnya yang luas untuk menyediakan sokongan teknikal dan pengeluaran, dengan itu mengoptimumkan kecekapan operasi dan penggunaan pasaran program EXOGENETIX. Pada masa yang sama, De Cell Berhad akan mengambil peranan sebagai rakan pemasaran eksklusif, menyelia semua aktiviti promosi dan tanda dagangan untuk memperkasakan kehadiran dan kejayaan pasaran program.

Kerjasama ini menekankan komitmen MGRC untuk menerajui inovasi dan mengubah hasil penjagaan kesihatan melalui bioteknologi termaju dengan menggabungkan keupayaan pengeluaran MGRC Healthcare dengan kepintaran pemasaran De Cell Berhad, perkongsian ini bersedia untuk memajukan capaian dan keberkesanan program EXOGENETIX dengan ketara.


Azri Azerai, Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics


Azri Azerai, Pengerusi Eksekutif Malaysian Genomics menyatakan semangatnya untuk perjanjian itu, "Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan De Cell Berhad untuk memajukan bidang terapi gen-sel. Perkongsian ini bukan sahaja sejajar dengan visi strategik kami untuk menyampaikan penjagaan kesihatan termaju penyelesaian tetapi juga mengukuhkan dedikasi kami untuk menolak sempadan sains perubatan."


From L-R: Azri Azerai, Executive Chairman of Malaysian Genomics, Dr. Lim Wooi Khai, Director of De Cell Berhad


Dr Lim Wooi Khai, Pengarah De Cell Berhad, turut mengulas mengenai kerjasama itu, "SCA dengan MGRC Healthcare ini mewakili detik penting bagi kami di De Cell Berhad. Program EXOGENETIX merupakan asas strategi kami untuk membawa terapi inovatif kepada Melalui perkongsian ini, kami bersedia untuk mempercepatkan pembangunan dan penyampaian terapi gen-sel generasi akan datang, akhirnya meningkatkan hasil pesakit Kami tidak sabar-sabar untuk melihat kesan transformatif kerjasama ini terhadap industri penjagaan kesihatan.

Kerjasama ini akan menumpukan MGRC untuk meluaskan skop dan keberkesanan program EXOGENETIX.  Perikatan strategik ini bertujuan untuk menyokong evolusi berterusan sektor biofarmaseutikal dengan menyepadukan bioteknologi termaju dengan strategi pemasaran yang berkesan, sekali gus menangani keperluan yang semakin meningkat untuk pilihan terapeutik yang canggih.

Related Stocks
Market Buzz
Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment