4 people like this.

96 comment(s). Last comment by richardshelton 2023-03-29 17:13

Posted by idiotbuster > 2014-03-30 14:51 | Report Abuse

now malaysia chinese also can not go back to china because mH370.idiot,saufi74.
Chinese in china very angry with all malaysian include chinese origin.They want to boycot everything malaysia.They dont give a f**k what race you are.Look like amno dogs still in dream out of real world and everything must be race problems

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 14:54 | Report Abuse

Saufi, melayu kaum sangat baik. Tapi ada cina kauvanis macam Uncle Koon hasut supaya benci umno dan melayu. Dia mahu melayu bangang. Sudah banyak tragedi sejak melayu bangang ni. Kes terbaru MH370, jadi pengajaran melayu jangan masuk perangkap. Fanatik sampai sanggup susahkan satu dunia. Nak hempas kapal di lautan hindi satu rancangan jahat. Kalau tiada Anwar, abang rasa tiada tragedi macam ni berlaku. Selagi ada kauvanis macam Uncle Koon, selagi itulah membawa tragedi pada Malaysia.

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 14:57 |

Post removed.Why?

Posted by idiotbuster > 2014-03-30 15:07 |

Post removed.Why?

Posted by Koon Yew Yin > 2014-03-30 15:09 | Report Abuse

I must thank you all for shooting down Duitbesar who must have gained a lot being a crony of the BN government. Just look at the CEO of Puncak Niaga's fantastic salary of more than Rm 500,000 per month. The BN Government gave him the Selangor water concession without open tender. As a result, consumers are forced to pay the highest water rate in Malaysia.

Eventually, you all have to pay the huge ransom to buy over Puncak Niaga to resolve the problem which was created by the BN Government. The electricity and the highway toll roads concessions were also given out without open competitive tender.

You all must remember what I say when you vote the next time.

saufi74

804 posts

Posted by saufi74 > 2014-03-30 15:12 |

Post removed.Why?

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 15:13 |

Post removed.Why?

saufi74

804 posts

Posted by saufi74 > 2014-03-30 15:14 |

Post removed.Why?

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 15:15 |

Post removed.Why?

Posted by idiotbuster > 2014-03-30 15:17 |

Post removed.Why?

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 15:17 | Report Abuse

Buat terowong tak ada open tender pun. Biasalah, kauvanis punya jawapan melayu tak pandai buat.

saufi74

804 posts

Posted by saufi74 > 2014-03-30 15:21 |

Post removed.Why?

saufi74

804 posts

Posted by saufi74 > 2014-03-30 15:23 |

Post removed.Why?

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 15:25 | Report Abuse

Manusia kauvanis ni Saufi, memang parasite tak guna. Kalau Malaysi dah bankrupt, dia paling laju cabut negara lain. Vietnam masa perang, lu cari kat Vietnam, memang tak jumpa. Tapi bila dia hidu duit, bukan main dia baik buka business hasut orang Vietnam. Lu pergi Veitnam, kaum apa simpan gundik sana.

Posted by idiotbuster > 2014-03-30 15:33 | Report Abuse

Malaysia is now like MH370 , we have just make a big turn back to India occean with autopilot on.

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 15:43 | Report Abuse

Abang tak heran manusia parasit kauvanis macam Uncle Koon banyak di Vietnam. Itu pasal Malaysia tak pernah hargai Uncle Koon, bagi Malaysia, Uncle Koon hanya customer sahaja.

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 15:45 | Report Abuse

Patut Malaysia buat macam Jepun. Kaum cina hanya pelanggan dan pelancong kat Jepun. Nak jadi rakyat Jepun, minta maaf sajalah, Jepun reject habis.

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 15:47 | Report Abuse

I setuju dengan uncle Koon. Kenapa nak bayar lagi harga tinggi sedangkan pendapatan umum merosot akibat barang naik??

390465

43 posts

Posted by 390465 > 2014-03-30 15:56 | Report Abuse

koon in = lancau.
suka paksa orang terima idea dan ikut arahan dia.
kalau tak ikut, dia marah orang lain stupid.
macam diktator - ooi,lancau koon - ini malaysia lar-bukan negara
komunis. sini ada kebebasan untuk bersuara , tau tak??
sudah nak mampus masih nak buat huru hara.
hati busuk!!

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 15:59 | Report Abuse

harga naik, kos hidup naik, mutu hidup merosot. Ini membebankan rakyat jelata.

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 16:03 | Report Abuse

Kenapa Uncle Koon boleh blog politik kat sini. Dia saja yang diberi layanan. Kenapa pendapat politik macam kawan baik dia Datok Yap Lim Sen tak diberi laluan.

saufi74

804 posts

Posted by saufi74 > 2014-03-30 16:04 | Report Abuse

I never follow koon recommend stock..better use my own analysis..idiotbuster..u haven't answer my question??? Who's iq 0??? No wonder ur nickname also Idiot..same as ur mind..mr bean army..NATO..

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 16:05 | Report Abuse

Uncle Koon memang tak guna, kawan baik dia Datok Yap Lim Sen orang kuat MCA dan pengasas UTAR. Apa jasa manusia parasit ini.

bing

3,794 posts

Posted by bing > 2014-03-30 16:07 | Report Abuse

Kalau sekeliling saya hanya orang Cina, saya akan berasa sedih dan pelik. Di antara orang Melayu tak fikir macam ini? Malaysia jadi Malayusia? Come on... Keharmonian Pekauman! China never halau agama Islam!!

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 16:08 | Report Abuse

Rakyat jelata tak nak lagi di bebankan oleh barang naik mengakibatkan kemerosotan mutu hidup

saufi74

804 posts

Posted by saufi74 > 2014-03-30 16:10 | Report Abuse

Abg duitbesar..si koon nie mmg X leh pakai..dari dulu sy tgk dia recommend stock..byk yg ke laut..dia dah beli agak2 . . pastu dia recommend ngan org ramai..at same time..dia jual stock dia..ramai yg kene con..sy mmg X follow si tua nyanyuk nie..dah nak mampus pon..dok pikir psl duit..

kkng0819kk

1,566 posts

Posted by kkng0819kk > 2014-03-30 16:14 | Report Abuse

Siapa terima rasuah,dia sendiri tau,siapa buat perkara buruk,dia sendiri pun tau!mata sendiri nampak,hati pun boleh rasa,apa lagi mau pura2,bila drama macam itu mau tutup sejarah?

kkng0819kk

1,566 posts

Posted by kkng0819kk > 2014-03-30 16:19 | Report Abuse

Dulu nasi lemak 10 sen sa bungkus,nissan 120 y 12k.skg nasi lemak 2.5 rm satu bungkus,kereta 85 k satu biji,mana mau manpu?manpus saja!

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 16:20 | Report Abuse

Rakyat jelata nak beli dan bayar dengan harga yang berpatutan. ini lah kenyataan terkini.

bing

3,794 posts

Posted by bing > 2014-03-30 16:25 | Report Abuse

Kita mampu lagi invest saham tetapi kita patut memikirkan orang lain yg tak mampu bayar bil bil bulanan. Kenapa jadi begini?

alenac

2,633 posts

Posted by alenac > 2014-03-30 16:25 | Report Abuse

Wow ramai OKU disini.

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 16:29 | Report Abuse

Saufi, Uncle Koon sendiri mengaku bila dah naik dia jual tak beri tahu kita. Dah bagi tahu beberapa kali.

Duitbesar

915 posts

Posted by Duitbesar > 2014-03-30 16:31 | Report Abuse

Bing, cuba tanya Theresa Kok, kenapa buat publisiti kata Azan bising sampai dia terganggu. Theresa Kok masuk ISA pasal hal ni. Nampaknya lu sudah lupa

bing

3,794 posts

Posted by bing > 2014-03-30 16:35 | Report Abuse

Duitbesar, sebab itu saya cakap the worst is them! We are small small people only.

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 16:40 | Report Abuse

Rakyat jelata tak nak lagi di bebankan olen barang naik di sebabkan oleh "tender tak terbuka"

SaturnY

612 posts

Posted by SaturnY > 2014-03-30 16:42 | Report Abuse

way why British never help us arrg?

marc11

16 posts

Posted by marc11 > 2014-03-30 16:46 | Report Abuse

Just ignore these duitbesar and Saufi. They are here to provoked racial issue. They just want us retaliate. Just threat them like UMNO mambang.

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 16:58 | Report Abuse

Ada kah kehidupan rakyat jelata di lindungi lebih oleh "tender terbuka" atau "tender tak terbuka". Yang mana antara kedua yang boleh memberi lebih faedah kepada rakyat jelata?

alenac

2,633 posts

Posted by alenac > 2014-03-30 17:03 | Report Abuse

Kah, kah, kah MH370 hilang blame Anwar!!!!, OKU, oku, ........

Posted by Duitbesar > Mar 30, 2014 02:57 PM | Report Abuse

Kapten kapal MH370, dia otak sudah kena racun. Bayangkan betapa bahayanya manusia perosak kat Malaysia ini. Abang memang salahkan kapten kapal atas apa yang berlaku. Korang jangan pura2 buat tak tahu racun mana dia buat begitu.

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 17:14 | Report Abuse

Apa kah faedah kepada rakyat jelata, penjual dan pembeli akibat "tender tak terbuka" bebanding dengan "tender terbuka"

SaturnY

612 posts

Posted by SaturnY > 2014-03-30 17:18 | Report Abuse

don't worry, Bomoh see Duitbesar doing his job well.He should be compensated well! Same with Saufi the student of chinese school also doing great hammering his old school mate. This is the case of proving ones worth.

Mitras

130 posts

Posted by Mitras > 2014-03-30 17:24 | Report Abuse

Boleh ke "tender tak terbuka" mengakibatkan rakyat jelata membayar dengan harga yang berpatutan atau tidak?

bracoli

2,579 posts

Posted by bracoli > 2014-03-30 18:35 | Report Abuse

@Duitbesar, yg slogan Hidup Melayu tu mmg betul, tpi xkn melayu je.. india cina bengali xyah hidup ke?! tgk la secara globalisasi negara msia masih aman lg? pendidikan kita ada taraf tgi lg? mmg da jahanam turun da.. negara msia bukan kepunyaan je tpi kepunyaan semua org.. org asli pulak camane ha? yg ko ske mepek2 ni suruh uncle koon mampus lg.. ko tgk la die.. uncle da 80 tahun, sian je kat die buat baik tpi di tembak sniper sama u... aduiii

SaturnY

612 posts

Posted by SaturnY > 2014-03-30 21:36 | Report Abuse

Looks like China going to do own coordination and Australia is bringing in ex-defense boss to coordinate ........what does that tell Malaysia......Bravo I think....lol

SaturnY

612 posts

Posted by SaturnY > 2014-03-30 21:47 | Report Abuse

With everything decentralizing, on another front, China is Hubbing renminbi in Germany. How smart is that?
Now they have a bond in US and a backup in Europe.

qj1512

29 posts

Posted by qj1512 > 2014-03-31 11:19 | Report Abuse

dear duitbesar, let me begin with " i love you as a human being n i love you as a fellow Malaysian".Malaysia is a multi cultural country, the only way forward is racial harmony. If the country prospers, all Malaysians propsper. The country needs you to see that. Lets look forward to a better Malaysia with you in the league.

DOROTHY10

14 posts

Posted by DOROTHY10 > 2014-03-31 11:29 | Report Abuse

Mr Koon i didnt know you came to Kajang! If I knew I will attend the ceramah as am staying in Kajang. Missed the opportunity to face to face with a philanthropist!

marc11

16 posts

Posted by marc11 > 2014-03-31 12:39 | Report Abuse

nofear. Well said!

EQplusIQ

86 posts

Posted by EQplusIQ > 2014-03-31 14:18 | Report Abuse

Mr.Koon , you are a catalyst for all these interesting debates be they politics or business .
What do you think of George Soros ? You think you are abit like him or more ?

Posted by richardshelton > 2023-03-29 17:13 | Report Abuse

I would want to thank you for providing me with this important information. Reading the stuff on your website is interesting and pleasurable. The amount of information on your website shocked me. I'm thankful. Visit https://cuphead9.com

Post a Comment
Market Buzz