OM HOLDINGS LIMITED

KLSE (MYR): OMH (5298)

You're accessing 15 mins delay data. Turn on live stream now to enjoy real-time data!

Last Price

1.60

Today's Change

-0.03 (1.84%)

Day's Change

1.60 - 1.60

Trading Volume

41,100


Be the first to like this.

862 comment(s). Last comment by paperhand123 5 days ago

Insightt

15 posts

Posted by Insightt > 2023-07-26 17:30 | Report Abuse

any news on its metsi furnace? sudah fix ka?

Posted by apalumaolagi > 2023-07-26 20:26 | Report Abuse

sudah siap 1, satu lagi.

Posted by paperhand123 > 2023-07-28 17:16 | Report Abuse

berapa lama lagi boleh siap satu lagi?

Posted by apalumaolagi > 2023-07-28 17:33 | Report Abuse

entah, itu budak tak cakap. u tanya boss on monday meeting.

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-07-28 17:36 | Report Abuse

Nak beli skrg kena beli . Jgn tunggu sehingga siap semua furnace baru beli . Nanti tak dapat harga ini . Harga skrg boleh dikatakan harga diskaun ya . Omh pasti boleh .

Posted by apalumaolagi > 2023-07-28 17:42 | Report Abuse

lama lagi tok. cincai cincai end 2023. itu boss byk slow. harga produk pun tak cantik. masuk 2024 baru cerita.

Posted by paperhand123 > 2023-07-28 17:54 | Report Abuse

ini boss jangan la rilek sangat, kita pelabur sangkut lama kat sini....

also itu access to low cost hydro power bukannya forever tau

Insightt

15 posts

Posted by Insightt > 2023-07-28 20:50 | Report Abuse

Yg satu furnace dah siap convert tu ada problem. Tak dpt metsi pure 99%. Tgh repair ni. 2024 baru ada cerita. Harga fesi dgn mn pun jatuh mendadak tahun ni. Aduh..

Posted by paperhand123 > 2023-07-28 22:47 | Report Abuse

ok la harap 2024 dua furnaces boleh settle dan harga metsi boleh naik dengan china stimulus...

Insightt

15 posts

Posted by Insightt > 2023-07-31 09:23 | Report Abuse

ya... 2024 will be the year hopefully..

Posted by apalumaolagi > 2023-07-31 10:18 | Report Abuse

setuju.
boss pun susah nak defend presentation. market product memang macam tu, low season.

Insightt

15 posts

Posted by Insightt > 2023-07-31 11:06 | Report Abuse

betul tu...metsi target early 2024. volume takkan banyak pun. rasa rasanya kalau nak produce manganese untuk EV industry pun not at the near future at all...

Posted by apalumaolagi > 2023-07-31 17:05 | Report Abuse

ini tauke punya stock, takut lor. bila turun, macam jatuh dari bukit. boleh mati lor. kena tunggu betul betul, furnace dia siap baru boleh main

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-07-31 21:52 | Report Abuse

Dalam pelaburan stock OMH kena pakai strategi DCA ( Dollar Cost Averaging ) . Strategi ini juga tidak memerlukan kita untuk mempertimbangkan waktu atau harga terbaik untuk membeli kerana belian dibuat secara konsisten mengikut perancangan awal pelaburan kita . Percayalah satu hari nanti OMH pasti boleh dan tetap boleh . Stock OMH ini tidak sesuai untuk gambling ya .

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-07-31 22:02 | Report Abuse

Kesabaran dan semangat sentiasa kena ada semasa dalam membuat pelaburan stock OMH ini . Selain daripada itu , kena ada holding power juga . Dan akhir sekali kena mempercayai OMH pasti boleh dan tetap boleh .

Posted by paperhand123 > 2023-07-31 22:18 | Report Abuse

ok sabar sampai tahun depan harap cecah 3.00!

Posted by apalumaolagi > 2023-08-01 08:32 | Report Abuse

tak. i percaya, lepas 1H financial result keluar, OMH should be above 2.20 dah. tunggu n see.

Posted by paperhand123 > 2023-08-01 09:50 | Report Abuse

1H 2023? bila result keluar ah?

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-08-01 10:28 | Report Abuse

Pelabur-pelabur asing dijangka kembali ke pasaran tempatan secara besar-besaran dalam masa yang terdekat ini mungkin dalam masa beberapa bulan akan datang lagi . Buy the BEST and forget the REST. Buy first before it's too late or when opportunities arises . Percayalah OM Holdings pasti boleh dan tetap boleh.

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-08-01 10:45 | Report Abuse

Planned production of metallic silicon (MetSi) to resume in early 2024 . Following the suspension of MetSi furnace , we anticipate the resumption of operations to take place sometime in JANUARY 2024 . Target Price Rm 2.86 . Petikan dari Malacca Securities .

Insightt

15 posts

Posted by Insightt > 2023-08-01 12:15 | Report Abuse

1H financial result end of August kot

Posted by paperhand123 > 2023-08-01 14:16 | Report Abuse

semoga dipermudahkan rezeki semua...

Insightt

15 posts

Posted by Insightt > 2023-08-04 14:13 | Report Abuse

tapi perasan tak volume tak banyak. make it quite volatile for the price.

Posted by paperhand123 > 2023-08-04 14:57 | Report Abuse

yeh this stock feels like very low liquidity.... not popular kot

Posted by apalumaolagi > 2023-08-07 10:21 | Report Abuse

memang susah nak beli, u kena tunggu ada sell out dulu.

Posted by paperhand123 > 2023-08-07 10:31 | Report Abuse

tauke tauke simpan banyak sendiri?

Posted by apalumaolagi > 2023-08-07 12:25 | Report Abuse

hanya tuhan tahu. tapi OMH ni syariah compliance, siapa main operator kaunter ini akan turun neraka, hai hai

Posted by paperhand123 > 2023-08-07 15:46 | Report Abuse

hahahaha jangan main main

Insightt

15 posts

Posted by Insightt > 2023-08-08 17:50 | Report Abuse

Volume tak banyak. Tunggu end of august financials briefing.

Posted by apalumaolagi > 2023-08-09 15:51 | Report Abuse

tauke telus dah hilang dah.
tunggu End Aug, ini kaunter dah tak bergerak dah. below rm1.60 boleh enter sikit sikit.

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-08-11 10:47 | Report Abuse

Yes you are right bila jatuh pergi kutip . Lagi jatuh lagi kutip ya . Bagi peluang pelabur2 yg belum memiliki ya . OMH pasti boleh dan tetap boleh punya .

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-08-15 08:51 | Report Abuse

Got extra cash SAPU semua kasi habis habisan .

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-08-15 08:59 | Report Abuse

What I mean below Rm 2.00 sapu kasi habis habisan .

Posted by paperhand123 > 2023-08-15 16:49 | Report Abuse

sila sapu till the price goes up to 2.50 haha

Posted by apalumaolagi > 2023-08-30 09:09 | Report Abuse

result sudah keluar. macam disangka. lower product price affect qr result. tu yg be selling for the past berapa hari.

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-08-30 10:22 | Report Abuse

Doing business mana ada tiap-tiap bulan atau tiap- tiap hari untung punya . Sometimes ada untung sikit dan sometimes ada untung banyak . Saham ini sesuai untuk melabur dan tidak sesuai untuk trading , kena faham . Tak faham jgn sentuh sama dia .

Dehcomic01

305 posts

Posted by Dehcomic01 > 2023-08-30 10:26 | Report Abuse

From a fundamental perspective the returns of the company has been pretty decent post Covid-19. But I think this is more of a commodity price play than a stock price play

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2023-11-27 21:55 | Report Abuse

Coming back to Rm 2.00 very soon .Tunggu dan lihat . Be patience . Omh pasti boleh dan tetap boleh .

Posted by paperhand123 > 2023-12-01 10:09 | Report Abuse

sudah berapa tahun saya patience counter ni. pasti boleh ke?

chentze

10 posts

Posted by chentze > 2023-12-13 10:29 | Report Abuse

anybody has the idea on getting OMH financial report?

Posted by paperhand123 > 2023-12-29 13:55 | Report Abuse

Steel Demand Recovery to Continue in Most Markets in 2024 Excluding China

Fitch Ratings-London-14 December 2023: Steel demand growth will continue in most regions in 2024 with global consumption rising by 20 million-30 million tonnes (mt) compared to 2023, supporting our neutral sector outlook, Fitch Ratings says. Demand growth is driven by buoyant Southeast Asian markets, a strong recovery in Turkiye and moderate growth in Europe, the US and Brazil. Chinese demand will decline slightly.

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2024-01-05 07:50 | Report Abuse

Counter to watch before OMH rebound or skyrocket . Ada confident baru beli . No confident look for other counter. As for me I am a long term investor . Omh pasti boleh dan tetap boleh tahun ini 2024 .

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2024-01-05 07:54 | Report Abuse

Tak cukup boleh tambah nilai lagi . Price is still low . Wait and see . Average down while the shares price is still low .

telusdansuci

1,658 posts

Posted by telusdansuci > 2024-01-10 07:25 | Report Abuse

Slowly OMH should return back to Rm 2.00 and above. Shares price already near the bottom . Don't time the market . Average down if your investing is for long term . OMH always boleh dan pasti boleh .

Jnlee

294 posts

Posted by Jnlee > 2024-01-10 20:00 | Report Abuse

on the way to RM2.0

Posted by paperhand123 > 2024-01-12 13:03 | Report Abuse

gogogo rm3

Posted by apalumaolagi > 2024-02-20 15:43 | Report Abuse

seem like a good time to enter, furnace maintainance all complete. commodity price on rebound.

chentze

10 posts

Posted by chentze > 2024-02-20 16:30 | Report Abuse

Any idea when is quarterly earning report?

Post a Comment
Market Buzz