Update

Jati Tinggi Peroleh Kontrak Sulung Pembangunan Infrastruktur Pusat Data

MHAB1990
Publish date: Thu, 07 Mar 2024, 01:29 PM

Jati Tinggi Peroleh Kontrak Sulung Pembangunan Infrastruktur Pusat Data

Syarikat Memanfaatkan Industri Pusat Data yang Berkembang Pantas dengan Kemenangan Kontrak Baharu


KUALA LUMPUR, 7 MAC 2024Jati Tinggi Group Berhad ("Jati Tinggi" atau "Syarikat"), salah seorang pemain dalam bidang kejuruteraan utiliti infrastruktur, dengan sukacitanya mengumumkan bahawa anak syarikat milik penuh Syarikat, Jati Tinggi Holding Sdn. Bhd. (“JTHSB”) telah memperoleh kontrak untuk litar berkembar kabel bawah tanah 275kV untuk pusat data yang terletak di wilayah selatan Malaysia.Kontrak bernilai kira-kira RM22.1 juta, menggariskan keupayaan teknikal Jati Tinggi yang kukuh dan kepercayaan dalam menyampaikan projek utiliti infrastruktur kompleks yang berkaitan dengan industri bekalan kuasa voltan tinggi. Paling ketara, kontrak ini merangkumi pemasangan litar berkembar kabel bawah tanah 275kV, komponen penting untuk memastikan bekalan kuasa yang boleh dipercayai dan teguh kepada pusat data.

Pengurusan Jati Tinggi mengulas “Kami amat berbesar hati untuk mengumumkan projek pertama kami dalam bidang infrastruktur pusat data. Projek mercu tanda ini menandakan pengembangan penting dalam portfolio kami. Dengan kejayaan perolehan kontrak ini, kami bersedia untuk memanfaatkan kepakaran dan keupayaan kami dalam kejuruteraan utiliti infrastruktur untuk menyumbang kepada pembangunan kemudahan berteknologi tinggi (iaitu, pusat data). Ini hanya permulaan; kami menjangkakan usaha niaga ini akan membuka jalan kepada lebih banyak peluang dalam pusat data dan sektor berkaitannya, sejajar dengan visi strategik kami untuk pertumbuhan yang mampan.”

Pada pukul 12:30 P.M. 7 Mac 2024, harga saham Jati Tinggi ditutup pada RM0.305, mewakili permodalan pasaran RM119.5 juta.

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment