Update

DC Healthcare Rekod 65 Peratus Lonjakan Keuntungan Sebelum Cukai Untuk Q2FY2023

MHAB1990
Publish date: Thu, 31 Aug 2023, 11:03 PM

DC HEALTHCARE REKOD 65 PERATUS LONJAKAN KEUNTUNGAN SEBELUM CUKAI UNTUK Q2FY2023

Tumpuan Kumpulan pada Perkhidmatan Perubatan Estetik Terus Memacu Kejayaan, Dengan Rancangan untuk Perluasan Selanjutnya di Wilayah Utara dan Selatan Semenanjung Malaysia

KUALA LUMPUR, 29 OGOS 2023 – DC Healthcare Holdings Berhad ("DC Healthcare" atau "Kumpulan"), penyedia perkhidmatan perubatan estetik yang mengkhusus dalam penyediaan prosedur tidak invasif dan invasif minimum, mengumumkan prestasi kewangannya untuk suku kewangan semasa berakhir 30 Jun 2023. Kumpulan mencapai peningkatan hasil suku ke suku 6.43%, berjumlah RM17.89 juta. Perkhidmatan estetik terus menjadi pemacu utama, menyumbang 89.00% kepada jumlah hasil.

Keuntungan sebelum cukai Kumpulan mencatatkan pertumbuhan yang besar sebanyak 65%, berjumlah RM5.27 juta, berbanding RM3.19 juta pada suku sebelumnya. Pertumbuhan ini menggambarkan keberkesanan DC Healthcare dalam memanfaatkan peningkatan hasil untuk menjana keuntungan yang ketara. Keuntungan keseluruhan selepas cukai (PAT) bagi tempoh semasa ialah RM4.02 juta, dengan PAT tahun sehingga kini mencecah RM6.37 juta.

Pengarah Urusan DC Healthcare Dr. Chong Tze Sheng


Selaras dengan kejayaan ini, strategi pengembangan berterusan Kumpulan semakin mengukuhkan kehadiran pasarannya. Dr. Chong Tze Sheng, Pengarah Urusan DC Healthcare, menyatakan, “Penambahan 2 klinik baharu pada separuh pertama tahun, menjadikan jumlah kami kepada 13 klinik dan juga peningkatan dalam bilangan rawatan yang disediakan, telah memainkan peranan penting. peranan penting dalam memacu pertumbuhan ini. Ia bukan sahaja mencerminkan komitmen kami untuk meningkatkan akses kepada perkhidmatan kami tetapi juga menekankan kepercayaan kami terhadap kualiti penjagaan yang kami sediakan.

Dengan pasaran perubatan estetik Malaysia diunjurkan mencatatkan CAGR sebanyak 18.8% dari 2021 hingga 2027, prospek kami dalam industri perkhidmatan perubatan estetik kekal menggalakkan. Pengembangan kami yang dirancang di wilayah Selatan dan Utara, ditambah dengan pelaburan dalam teknologi dan kakitangan mahir, menggariskan keyakinan kami terhadap kekuatan daya saing kami dan prospek industri yang menggalakkan."

Bagi tempoh kewangan sehingga tarikh berakhir 30 Jun 2023, jumlah hasil Kumpulan berjumlah RM34.70 juta, dan keuntungan sebelum cukai sebanyak RM8.46 juta.

Melangkah ke hadapan, strategi DC Healthcare terus memfokus pada perniagaan terasnya. Kumpulan merancang untuk mengembangkan klinik sedia ada, mengukuhkan kakitangan perubatan, dan terus meningkatkan teknologi untuk menyokong pertumbuhan dalam pasaran perubatan estetik.

Pada 29 Ogos 2023, harga saham DC Healthcare berada pada RM0.51 sen sesaham, mencerminkan permodalan pasaran sebanyak RM513.1 juta.

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment