NEXGRAM HOLDINGS BERHAD

KLSE (MYR): NEXGRAM (0096)

You're accessing 15 mins delay data. Turn on live stream now to enjoy real-time data!

Last Price

0.015

Today's Change

0.00 (0.00%)

Day's Change

0.00 - 0.00

Trading Volume

0

Financial
Market Cap

Market Cap

66 Million

NOSH

4,417 Million

Latest Quarter

Latest Quarter

31-Jan-2022 [#2]

Announcement Date

31-Mar-2022

Next Quarter

30-Apr-2022

Est. Ann. Date

30-Jun-2022

Est. Ann. Due Date

29-Jun-2022

QoQ | YoY

82.09% | -142.00%

T4Q Result

Revenue | NP to SH

46,693.000 | -5,785.000

RPS | P/RPS

1.06 Cent | 1.42

EPS | P/E | EY

-0.13 Cent | -11.45 | -8.73%

DPS | DY | Payout %

0.00 Cent | 0.00% | 0.00%

NAPS | P/NAPS

0.02 | 0.64

QoQ | YoY

-25.16% | 90.68%

NP Margin | ROE

-15.03% | -5.60%

F.Y. | Ann. Date

31-Jan-2022 | 31-Mar-2022

Latest Audited Result

Latest Audited Result

31-Jul-2021

Announcement Date

30-Nov-2021

Next Audited Result

31-Jul-2022

Est. Ann. Date

30-Nov-2022

Est. Ann. Due Date

27-Jan-2023

Annual (Unaudited)

Revenue | NP to SH

75,077.000 | -5,060.000

RPS | P/RPS

1.70 Cent | 0.88

EPS | P/E | EY

-0.11 Cent | -13.09 | -7.64%

DPS | DY | Payout %

0.00 Cent | 0.00% | 0.00%

NAPS | P/NAPS

0.03 | 0.59

YoY

91.82%

NP Margin | ROE

-6.64% | -4.51%

F.Y. | Ann. Date

31-Jul-2021 | 01-Oct-2021

Annualized Result

Revenue | NP to SH

35,712.000 | -4,716.000

RPS | P/RPS

0.81 Cent | 1.86

EPS | P/E | EY

-0.11 Cent | -14.05 | -7.12%

DPS | DY | Payout %

-

NAPS | P/NAPS

-

QoQ | YoY

38.63% | -27.74%

NP Margin | ROE

-15.59% | -4.57%

F.Y. | Ann. Date

31-Jan-2022 | 31-Mar-2022

Business Process

Trailing 4 Quarters Trailing 8 Quarters
Available Quarters 4 Quarters 8 Quarters
Continuous Quarters Of Revenue Growth 2 / 4 50.00% 2 / 8 25.00%
Total Positive Profit Years 0 / 4 0.00% 1 / 8 12.50%
Continuous Quarters Of Positive Profit 0 / 4 0.00% 0 / 8 0.00%
Continuous Quarters Of Profit Growth 2 / 4 50.00% 2 / 8 25.00%
Continuous Quarters Of Adjusted EPS Growth 2 / 4 50.00% 2 / 8 25.00%
Total Dividend Years 0 / 4 0.00% 0 / 8 0.00%
Continuous Quarters Of Dividend 0 / 4 0.00% 0 / 8 0.00%
Continuous Quarters Of Dividend Growth 0 / 4 0.00% 0 / 8 0.00%
Continuous Quarters Of Adjusted Dps Growth 0 / 4 0.00% 0 / 8 0.00%
Average ROE -1.32% -9.10%
Average Net Profit Margin -63.96% -84.09%

Last 5 Financial Years Last 10 Financial Years
Available Years 5 Years 10 Years
Continuous Quarters Of Revenue Growth 1 / 5 20.00% 1 / 10 10.00%
Total Positive Profit Years 0 / 5 0.00% 3 / 10 30.00%
Continuous Quarters Of Positive Profit 0 / 5 0.00% 0 / 10 0.00%
Continuous Quarters Of Profit Growth 1 / 5 20.00% 1 / 10 10.00%
Continuous Quarters Of Adjusted EPS Growth 1 / 5 20.00% 1 / 10 10.00%
Total Dividend Years 0 / 5 0.00% 0 / 10 0.00%
Continuous Quarters Of Dividend 0 / 5 0.00% 0 / 10 0.00%
Continuous Quarters Of Dividend Growth 0 / 5 0.00% 0 / 10 0.00%
Continuous Quarters Of Adjusted Dps Growth 0 / 5 0.00% 0 / 10 0.00%
Average ROE -22.67% -8.74%
Average Net Profit Margin -70.30% -32.20%
Key Result

T4Q Annualized Annual (Unaudited) Last 10 FY Average Last 5 FY Average
Revenue 46,693 35,712 75,077 59,056 54,699
NP to SH -5,785 -4,716 -5,060 -13,455 -32,583
Dividend 0 0 0 0 0
Adjusted EPS -0.13 -0.11 -0.11 -0.30 -0.74
Adjusted DPS 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

NP to SH = Net Profit Attributable to Shareholder, EPS = Earning Per Share, DPS = Dividend Per Share

All figures in '000 unless specified.

EPS & DPS's figures in Cent.

Growth

LQ QoQ LQ YoY CQ YoY LQ vs Average of T4Q LQ vs Average of T8Q
Revenue 7.46% -72.22% -61.38% -20.77% -34.68%
NP to Owner 82.09% -142.00% -27.74% 76.21% 95.94%
Dividend 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Adjusted EPS 82.09% -142.00% -27.74% 76.21% 95.94%
Adjusted DPS 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%

LQ = Latest Quarter, CQ = Cumulative Quarter, T4Q = Trailing 4 Quarters, T8Q = Trailing 8 Quarters, QoQ = Quarter on Quarter, YoY = Year on Year

T4Q vs LFY T4Q vs AL5FY T4Q vs AL10FY AQR vs LFY AQR vs AL5FY AQR vs AL10FY LFY YoY LFY vs AL5FY LFY vs AL10FY
Revenue -37.81% -14.64% -20.93% -52.43% -34.71% -39.53% 81.89% 37.25% 27.13%
NP to Owner -14.33% 82.25% 57.01% 6.80% 85.53% 64.95% 91.82% 84.47% 62.39%
Dividend 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%
Adjusted EPS -14.33% 82.25% 57.01% 6.80% 85.53% 64.95% 91.82% 84.47% 62.39%
Adjusted DPS 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00% 0.00%

T4Q = Trailing 4 Quarters, T8Q = Trailing 8 Quarters, AL5FY = Average of Last 5 Financial Years, AL10FY = Average of Last 10 Financial Years, LFY = Latest Financial Year AQR = Annualized Quarter Result, YoY = Year on Year

Discussions
46 people like this. Showing 50 of 50,186 comments

cK1973

Wondering so many dying counters are allowed to operate in bursa......
Maybe nexgram got hope. Hopefully

2022-03-18 11:02

Lightspeed

tak mampusss lagi Nexgram ni? kaunter manipulate ni? aduhhh cepat sikit lah mampus, nexgram, Mazru, Drwarrant, and semua penipu ni... bila lah korang nak stop menipu?

2022-03-18 15:43

Lightspeed

nexgram, cepatlah delisted macam Sumatec... supaya korang tak dapat menipu duit orang lagi... Bab1

2022-03-22 14:46

OKU_2020

TSUNAMEE.....Ombak Besar
#Azab....Azab terjerat

2 months ago

cK1973

Sometimes I'm wondering why there are too many of this kind of counters in Bursa that actually don't yield return to share holders. Just move on guys

2 months ago

whistlebower99

FOR NEWBIES

VSOLAR GROUP BERHAD ("VSOLAR" OR THE "COMPANY")
(I) PROPOSED DIVERSIFICATION;
(II) PROPOSED SHARE CONSOLIDATION; AND
(III) PROPOSED RIGHTS ISSUE WITH WARRANTS
This announcement is dated 8 April 2022.

=================
Another loss making high NOSH penny stock going shares consolidation and fund raising rights issue exercise.

Some stocks that had consolidated are pasukgb, pdz, lambo, trive, kanger, sanichi, pworth, etc

Those in the process are Ages, Mtronic, Digistar and Vsolar

===================
Be careful trading loss making penny stocks that has huge NOSH (BILLION SHARES)

Best and safest to avoid penny stocks with multi-billion issued shares. Directors have power to propose shares consolidation and raise more fund via rights issue with free warrants

===============
TAYOR

2 months ago

TPC007

Mana 2511? apa macam dah? asyik tengok next QR dah brp kali? Nak tunggu next QR lagi?HAHA.....ikut hang punya semua masuk laut bukan longkang

2 months ago

cK1973

Horrible. No value at all

1 month ago

Lightspeed

When this stup1d Nexgram delisted soon, the owner will not be trusted anymore.. and this Stup1d stock, always cheat the shareholder and newbie.. so, stay away from this BAB1

1 month ago

OKU_2020

#Azab

1 month ago

dem777

All the Sharks will pay their price as law of karma will not leave them in peace for robbing the retailers!

1 month ago

whistlebower99

FOR NEWBIES

Latest penny stocks to propose shares consolidation are FAST & YONGTAI while AGES, MTRONIC & DIGISTA had just completed the exercise or on-going.

Other high NOSH penny stocks that had undergone shares consolidation include pasukgb, pdz, kanger, lambo, sanichi, mtouche, netx, mlab, trive.......etc

Be aware of the risk of trading penny stock with high NOSH multi BILLION issued shares or multi-year losses with directors frequently raising fund via shares issuance to RI, PP and ESOS.

Directors have power to propose shares consolidation and rights issue with free warrants to continue with fund raising exercise

TAYOR, set realistic target

1 month ago

cK1973

Can wait at 0.005 la

1 month ago

whistlebower99

Latest trend.
Many loss making high NOSH penny stocks will have many EV MOUs (Electric Vehicle) after Vaccine MOUs are terminated

1 month ago

Sandlejepon

Esok.lusa pak arab padang fasir kasi borong semua hahaha.

1 month ago

whistlebower99

FOR NEWBIES

NOSH = 4,416,670,945
WA = 335,382,607
WB = 159,999,752
WC = 281,684,356
WD =882,847,640

Very very heavy mother with 3 babies !!!

Be careful trading high NOSH loss making penny stocks.
Directors have power to propose shares consolidation exercise like fast, mtronic, ages, pasukgb, kanger, pdz, etc

=========
TAYOR

1 month ago

TwaHuat

Can anyone share the official website of Shenzen Hangsheng Energy Management Co., Ltd. please. TQ

3 weeks ago

MZM2511

All news about HENGSHENG ENERGY CO., LTD

05/25 Nexgram Unit, Shenzhen Hengsheng Energy Management to Promote New Energy Vehicles

Please refer to: https://www.marketscreener.com/quote/stock/HENGSHENG-ENERGY-CO-LTD-126...

3 weeks ago

8dragon

NG share will never break 1.5 cent resistance level...at least for the nx 3 years...having announced winner of a number of contracts (government / private partnership) but has no positive impact to its value, instead making loses every qtr...sc is having a close eye on this counter now.

3 weeks ago

OKU_2020

YOOOOOO @8 Dragon
NO body believe this COFFIN Cap Ayam Nexgram anymore
Rekod amat buruk
ALL MOU + Projects including Billion RM with Melaka state Govt now gone to drain /longkang liao
Many Kena PREQQQ including Lebai@Bai , ...hmmm MZM2511 ( ? ) , many more can't remember now on Azab....
Blame oso itu Promoter Dr Warrant heard sudah Cabutt pulang Kota Pontianak Kal Bar@Kalimantan Barat
#NexgramBeyondRepair
#AzabKena PREQQQ

3 weeks ago

EvoDeer

⏬⏬⏬⏬⏬⏬

3 weeks ago

EvoDeer

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

3 weeks ago

Ronggeng74

Kerana percaya omongan Dan promosi beberapa akaun Di forum ini, aku tersekat 3 juta unit@ 6sen. Salah aku sbb mudah terpengaruh..pemegang saham terbesar utama nexgram rupanya Melayu...ptuiihhhh...THeavy je bungkuihh, la ni SAPURA...nyesal Aku beli...Melayu sampah rupanya jadi BOD.

3 weeks ago

Ronggeng74

Toksah berharap dah, anggap je pelaburan kalian dah lebur...baik labur kat company lain, sekarang ni Aku dah recover 70% Dari modal Aku kat nexgram sbb untung kat VC aritu...SC buat apa? Onani ke??? Tolong la kuburkan nexgram ni biar ramai tak tertipu lagi..dasar kaunter sampah penipu jahanam!!!

3 weeks ago

Ronggeng74

Aku harap nexgram cepat m@mpus!!! Aku harap semua BOD dpt balasan yg maha dasyat!!!

3 weeks ago

OKU_2020

Ronggeng74@Kerana percaya omongan Dan promosi beberapa akaun Di forum ini, aku tersekat 3 juta unit@ 6sen. Salah aku sbb mudah terpengaruh..pemegang saham terbesar utama nexgram rupanya Melayu...ptuiihhhh...THeavy je bungkuihh, la ni SAPURA...nyesal Aku beli...Melayu sampah rupanya jadi BOD.
-----------
Sorry to hear about that Beb....3 juta@6en >> RM 180,000-00......Oh Boy !!! ( Mat Salleh Amerika melatah maka terkeluarlah perkattan Oh Boy.. he he he )
Tak silap aku Nexgram ada gigit 8 sen,,,,itu ada yg yakin ( hmmm MZM ) , ini Cap Ayam boleh hit RM 1.00
Disamping BOD , promoter DR Warrant , hmmm MZM ( ? ) juga patut di lempar Kasut kerana ayat2 syahdu $$$ mereka membuai dan terus melenakan ramai especially newbies sehingga terlupa nak ambil untung ( lock popit $$$ ) . Beb AGM ada pergi ?....Mesti pergi dan BASUHHH BOD especially itu Haji......sampai berapa banyak MOU daaaa ?? ..semua masuk longkang daaa...( Filem P Ramlee )

3 weeks ago

Ronggeng74

@oku_2020
Dah tak payah nak bagai saudara oii..kaunter sampah ni dah reput...baik ana bantai itu kaunter lain ade pekdah...ini ana baru untung sikit Jual sapura@9sen...Tengah Cari mana2 kaunter yg Boleh balun Kasi untung...tok sah berharap bang oit dgn kaunter Mou merapu ni...la ni depa buat EV..mau cucuh ikut punggung mcm nuar iberahim gamaknya..kikikikiki

3 weeks ago

Ronggeng74

@oku_2020
Ini kaunter rege 1 Sen bang oit...usah berharap la...la ni klu mau labur bior kaunter yg ade institusi kat Dalam bang oit...nanti terjerat mcm dekat nexgram pedih juboq...kahkahkah..

3 weeks ago

Ronggeng74

Nexgram tunggu masa je untuk consolidation 10:1. Niosh 4 billion lebih....Sedangkan impiana yg baru 1 billion lebih je conso 5:1, ini lagi kaunter yg asyik rugi setiap QR walau bersepah MOU diumumkan? Skrg ni nak tipu dengan EV Pula??? Cukup2 la tipu duit investor, buat MOU haritu berapa banyak??? Rupa2nya nak jual share sampah pada2 pelabur2 dgn harga yg tinggi!!!

2 weeks ago

Ronggeng74

Sekarang ni Aku ade satu soalan...Kenapa syarikat yg rugi nak mampuih Boleh bagi free warrant D??? Apa tujuan dia??? Mmg keparat BOD satu2...kerja menipu!!!!

2 weeks ago

OKU_2020

Bawa bertenang Beb@Ronggeng74...
Pasai apa bawa free warrant D ?.....pasai dia orang BOD dapat beratus juta free warrant D boleh jual biar pun half sen @0.005....Beb kalau ada 1 juta dah dapat buta RM 5,000....kalau beratus juta ...hmmm Masyukkkyukk $$$$$....

Ini cap ayam Nexgram memang dah tenat....!!
memang BOD Kaki PREQQQ

2 weeks ago

Ronggeng74

@oku_2020
Kalau begitu mmg jahat lah BOD2 ni!!! 100juta warrant D buta2 dapat rm500 ribu???? Aku harap BOD2 nexgram semua ditimpa musibah Yang maha dasyat!!! Lagi2 yg ade tittle Haji Tu. Baik buang SOKMO title Tu...lagi baik buang Dari digelar Haji Kenching.

2 weeks ago

Ronggeng74

Aku tak faham kenapa company Chelakha macam ni Boleh lagi disenarai Di Bursa???? Ingat lagi MOU2 vaksin, botolkan vaksin, lebuhraya!!!!!???
Mana pergi??? Semua rugi!!!! Niaga APA??? Niaga sambil hisap gam ke??? Wei, member Aku Jual goreng Pisang pun dpt untung rm500-rm1000 la sehari!!! Baik jahanam la satu2 BOD penipu laknat ni!!! Sekarang nak buat EV??? Meh sini Kasi plug EV charger Tu biar Aku sumbat kat satu2 lubang hidung BOD, biar jadi lagi besar Dari lubang hidung director kat cerita P.Ramlee Tu..

2 weeks ago

Lightspeed

2-3 promoters inside this forum like MZM, Be Greedy aka Dr Warrant, I heard people start to follow their family members.. As they cheat many people, and don't play play, anytime these people will catch them

2 weeks ago

OKU_2020

Press Release / Siaran Akhbar
Wanted alive Promoters @ Forummers MZM2511 & Dr Warrant @ BE GREEEEEDY for mislead many traders especially newbies in the Bursa Malaysia stock trading causing them heavy losses .
Dikehendakki hidup-hidup Promoter @ Forumer MZM2511 & Dr Warrant @BE GREEEEEDY kerana mengelirukan banyak pedagang terutamanya pedagang baru dalam urusniaga di Bursa Malaysia hingga mengakibatkan kerugian besar ..

**Reward / Hadiah : 10 sen

2 weeks ago

Lightspeed

MZM pasti kena.. Tak boleh lari, ramai dah nak hentam dia hahaha

2 weeks ago

MZM2511

@Lightspeed.... Ikuti sahaja thread saya, https://klse.i3investor.com/web/cube/threads/MZM2511

Satu-satunya ID MZM2511.... Seorang pelabur bilis yang selalu promote kaunter yang dilabur sahaja....

2 weeks ago

OKU_2020

Keep calm please.....!
Bawa bertenang ..!

2 weeks ago

Lightspeed

kaunter MZM ni semua kaunter menipu org... memang kena lah, soon

2 weeks ago

Ronggeng74

KhianatGram...cepat2 pergi m@mpus!!!jgn tipu org lagi!!!

1 week ago

Sandlejepon

Tayor la weiii.Org jepon relax je.

1 week ago

OKU_2020

Lightspeed
kaunter MZM ni semua kaunter menipu org... memang kena lah, soon
-------
hmmm - under wanted list with bogus Dr Warrant

1 week ago

Sandlejepon

Bila la mau goreng ini nxg.teloq dah nak tembelang dibuatnya.

5 days ago

OKU_2220

OKU_2020

Eh! Pakcik ni ada sini lagi
Belum daoat untung lagi
Adik kasi awak 50 sen beli telur,
Oh... sorry awak mana ada makan telur , awak hanya ada Chi and Bai saja..

Kesian , sudah 1 tahun lebih masih mengamuk kekalahan.... patut la Nexgram pecat awak...otak pun senonoh saja...
Pakcik OKU _2020 pun sudah tua,

Kesian, tak dapat bantu awak kaya
Sekian... awak dalam category... BBB40

HA HA HA

5 days ago

whistlebower99

FOR NEWBIES

LKL and IMPIANA are the latest high NOSH penny stock to join the list of share consolidation stocks.
https://www.klsescreener.com/v2/announcements/view/3567035

2022 - LKL, IMPIANA, YONGTAI, VSOLAR, FAST, DIGISTA, MTRONIC, AGES, IDMENSN, KANGER, AAX,

BEFORE 2022 - PWORTH, PDZ, LAMBO, PASUKGB, MTOUCHE, SANICHI, VC, TRIVE, VINVEST, ICON, MLAB, NETX,.........

================
Be careful trading high NOSH low price penny stocks

Directors have power to propose shares consolidation to trim down your shareholdings by many times and raise more fund via rights issue with free warrants

===============
Continue to monitor
quarterly results
directors plan for utilisation of company funds
directors plan for more fund raising via shares issuance

====================
TAYOR, set realistic target

5 days ago

Ronggeng74

OKU_2020

Eh! Pakcik ni ada sini lagi
Belum daoat untung lagi
Adik kasi awak 50 sen beli telur,
Oh... sorry awak mana ada makan telur , awak hanya ada Chi and Bai saja..

Kesian , sudah 1 tahun lebih masih mengamuk kekalahan.... patut la Nexgram pecat awak...otak pun senonoh saja...
Pakcik OKU _2020 pun sudah tua,

Kesian, tak dapat bantu awak kaya
Sekian... awak dalam category... BBB40

HA HA HA
______________

Ap ko mengarut lakhanat, ko ingat lawak? Kalo ko rase diri ko lawak sila masuk Maharajalawak mega...

5 days ago

Sandlejepon

Sengal la kot kesan long kobid

5 days ago

Lightspeed

Mereka gang2 bangsat, menipu orang untuk bagi lebur duit dalam counter2 bangsat mereka.. Jangan percaya dengan percakapan mereka .. Amat memalukan.. Invest untuk buat duit, bukan kena tipu.. Nampak sangat business menipu orang.. Mazru tu, pasti malang lepas ni... Tggu masa sahaja.. Confirm satu family dia bankrupt

4 days ago

OKU_2020

Saborrr bebanyak Lightspeed...
Memang banyak yg hot dgn ini Hj
Ditambah lagi kerna dibuai mimpi syahdu ayat2 maniss blogger MZM + Dr Palsu Warrant , ....ramai terlupa nak ambiq POPIT $ waktu ini Cap Ayam Nexgram meletoop era Covid...ingat lagi Beb ?,,,itu Hospital joint venture sama Kerajaan Melaka BerBillion RM ?....Kena PREQQ...haboqq pun tarakkk baq hang !!

2 days ago

Ronggeng74

Mereka gang2 bangsat, menipu orang untuk bagi lebur duit dalam counter2 bangsat mereka.. Jangan percaya dengan percakapan mereka .. Amat memalukan.. Invest untuk buat duit, bukan kena tipu.. Nampak sangat business menipu orang.. Mazru tu, pasti malang lepas ni... Tggu masa sahaja.. Confirm satu family dia bankrupt
_________
Bukan bankrupt je, satu family dapat Bala.....tinggal sehelai sepinggang hendaknya... lakhanat punya Haji...
Haji Kenching!!!

1 day ago

Post a Comment