Update

SYNERGY HOUSE REKOD PERTUMBUHAN HASIL RM69.2 JUTA, KEUNTUNGAN SELEPAS CUKAI MELONJAK 30.24% PADA S3 TK2023

MHAB1990
Publish date: Thu, 23 Nov 2023, 06:32 PM

SYNERGY HOUSE REKOD PERTUMBUHAN HASIL RM69.2 JUTA, KEUNTUNGAN SELEPAS CUKAI MELONJAK 30.24% PADA S3 TK2023

Pertumbuhan B2C yang teguh dan kehadiran global yang kukuh merekodkan hasil suku ketiga yang mengagumkan


SHAH ALAM, 23 NOVEMBER 2023 - SYNERGY HOUSE BERHAD  ("Synergy House" atau "Kumpulan"), penjual e-dagang rentas sempadan dan pengeksport perabot perabot rumah sedia untuk dipasang (“RTA”), hari ini mengumumkan prestasi cemerlang keputusan kewangan bagi suku ketiga berakhir 30 September 2023 (“S3 TK2023”).

Dalam pertumbuhan yang luar biasa, Kumpulan melaporkan hasil kukuh sebanyak RM69.2 juta dan keuntungan selepas cukai (“PAT”) sebanyak RM8.1 juta untuk S3 TK2023, menunjukkan peningkatan ketara suku ke suku.

Prestasi luar biasa untuk suku semasa ini sebahagian besarnya disebabkan oleh margin peningkatan sektor perniagaan kepada pengguna (B2C) Synergy House, bersama-sama dengan pertumbuhan kukuh dalam operasi perniagaan-ke-perniagaan (B2B).

Jangkauan global Kumpulan yang pelbagai telah ditonjolkan dalam sumbangan hasil serantaunya: Amerika Syarikat (AS) mendahului dengan RM30.9 juta, menekankan kedudukannya sebagai pasaran terbesar dan bukti kepada strategi B2C Kumpulan yang memberi impak. United Kingdom mengikuti rapat dengan RM27.6 juta, manakala Emiriah Arab Bersatu menyumbang RM8.6 juta.

Bagi tempoh 9 bulan berakhir 30 September 2023, Kumpulan melaporkan jumlah hasil sebanyak RM179.4 juta dan PAT sebanyak RM16.9 juta, mengatasi PAT sebanyak RM16.6 juta yang dicatatkan pada tahun kewangan 12 bulan sebelumnya berakhir 31 Disember 2022.

yang dicatatkan dalam tahun kewangan 12 bulan sebelumnya yang berakhir 31 Disember 2022 sekali gus menggariskan kejayaan Synergy House dan pelaburan dalam sektor B2C.


Pengarah Eksekutif Synergy House, Encik Tan Eu Tah


Pengarah Eksekutif Synergy House, Encik Tan Eu Tah berkata, “Keputusan luar biasa suku semasa adalah penunjuk yang jelas tentang keberkesanan strategi kami, khususnya dalam segmen B2C. Terutamanya, kepelbagaian geografi segmen B2C kami ke UK mula memberikan hasil yang positif dengan pertumbuhan suku ke suku yang mengagumkan sebanyak kira-kira 95%, dengan hasil mencecah RM2.1 juta pada suku ketiga TK2023, mengukuhkan kedudukan kami sebagai kunci. pemain dalam pasaran penting ini. Pendekatan fokus kami dalam mengembangkan kehadiran dalam perniagaan dalam talian dan meningkatkan penglibatan pelanggan telah membuahkan hasil, membawa kepada pertumbuhan yang luar biasa dalam kedua-dua segmen B2B dan B2C kami. Kami teruja dengan kemajuan dan komited untuk meneruskan perjalanan kami ke arah menjadi kuasa dominan dalam pasaran e-dagang perabot global.”


​Pengarah Eksekutif Synergy House, Encik Teh Yee Luen


Pengarah Eksekutif Synergy House, Encik Teh Yee Luen berkata, "Kami amat berbangga dengan usaha pasukan kami dalam mencapai keputusan ini. Pertumbuhan dalam segmen B2C kami, terutamanya, mewakili komitmen kami untuk memenuhi permintaan pengguna dan menyesuaikan diri dengan arah aliran strategi pasaran untuk meningkatkan kewujudan dalam talian dan capaian pelanggan, ditambah pula dengan tumpuan kami pada inovasi reka bentuk, merupakan komponen penting dalam pelan pertumbuhan jangka panjang kami. Kami yakin strategi ini akan membolehkan kami mengukuhkan lagi kedudukan pasaran kami dan mencapai pertumbuhan yang mampan."

Melihat ke hadapan, Synergy House bersedia untuk pertumbuhan berterusan dengan rancangan untuk meningkatkan segmen B2C melalui pelbagai inisiatif strategik dan mengembangkan rangkaian produknya melalui usaha reka bentuk dan pembangunan yang berterusan, dan meneroka peluang untuk menjangkau khalayak baharu dengan mengembangkan platform e-dagang baharu dan memasuki pasaran yang belum diterokai di negara yang berbeza.

Walaupun menghadapi cabaran ekonomi global, Kumpulan kekal optimistik tentang prospeknya dalam pasaran e-dagang perabot global, disokong oleh penetapan harga yang kompetitif dan kehadirannya yang mantap dalam pasaran utama seperti Amerika Syarikat, UK dan Kanada.

Pada 23 November 2023, harga saham Synergy House ialah RM0.57, mewakili modal pasaran RM285.0 juta.

Discussions
Be the first to like this. Showing 0 of 0 comments

Post a Comment